یک‌شنبه 1 شهریور 1405

مردم گنبد از رفتن به محافل خانوادگی در شرایط کرونایی پرهیز کنند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
مردم گنبد از رفتن به محافل خانوادگی در شرایط کرونایی پرهیز کنند

گنبدکاووس - ایرنا - رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس، برگزاری محافل خانوادگی را از دلایل اصلی شیوع بیماری کووید19 در این شهرستان مرزی دانست و از گروه‌های مختلف مردم مناطق شهری و روستایی خواست تا بهبود شرایط از رفتن یا برگزاری هرگونه دورهمی خانوادگی حتی با تعداد محدود، بشدت پرهیز نمایند.

عبدالرحیم پالیده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، هدف دولت از تشدید محدودیت‌های تردد 2 هفته‌ای و تعطیلی برخی فعالیت‌ها را ملزم کردن مردم به حضور در خانه و جلوگیری از تجمعات غیرضروری اعلام کرد و اظهارداشت: برای قطع زنجیره انتقال ویروس کووید 19 مردم نبایستی تجمع در امکان عمومی را به محافل خانوادگی بکشانند.

وی، کم‌توجهی به فاصله فیزیکی 1.5 متری در دورهمی‌های خانوادگی را عاملی برای تشدید شیوع کرونا دانست، گفت: استفاده از ماسک باید همراه با رعایت فاصله اجتماعی توسط شهروندان باشد تا محدودیت‌های اعمال شده، اثربخش باشد.

دکتر پالیده افزود: برگزاری جشن عروسی باحضور تعداد زیاد مهمان از دیگر عوامل تشدید شیوع کرونا در گنبدکاووس بود که با ورود دادگستری و برخورد با برگزار کنندگان متخلف، تعداد این مراسم‌ها کاهش یافته است.

رییس مرکز بهداشت گنبدکاووس ادامه داد: مردم این شهرستان با اطلاع از وضعیت صعودی شیوع کرونا توجه بیشتری نسبت به رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی و زدن ماسک دارند اما به محض تغییر نزولی شیب ابتلا، آمار استفاده از ماسک کاهش می‌یابد.

پالیده گفت: مردم باید بدانند تا زمانی که واکسن درمان کووید19 تولید نشود و تعداد بیماران بستری در بیمارستان‌ها به صفر نرسد، باید به طور جدی شیوه‌نامه‌های بهداشتی را رعایت نمایند.

وی، متوسط استفاده از ماسک توسط مردم گنبدکاووس در شرایط فعلی را بین 70 تا 80 درصد اعلام کرد و اظهار داشت: بالاترین میزان استفاده مردم این شهرستان از ماسک، هنگام حضور در ادارات به میزان 95 درصد است.

پالیده گفت: درحال حاضر 130 بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا در مراکز درمانی گنبد بستری هستند که حدود 80 نفر آنان از مردم این شهرستان و بقیه از دیگر شهرهای همجوار می‌باشند.

به گفته این مقام مسوول، با توجه به وضعیت نارنجی شیوع کرونا در گنبدکاووس، مشاغل گروه دوم فعلا طبق روال سابق تا ساعت 18 امکان فعالیت دارند.

طبق آخرین اعلام دانشگاه علوم پزشکی گلستان، بندرترکمن، گرگان، آق‌قلا و کلاله در وضعیت قرمز، کردکوی، بندرگز، گمیشان، علی‌آبادکتول، آزادشهر، گنبدکاووس، مینودشت، گالیکش و مراوه‌تپه در وضعیت نارنجی و رامیان در وضعیت زرد شیوع کرونا قرار دارند.

از امروز شنبه (یکم آذر) در شهرهای قرمز خودروها با پلاک بومی حق خروج از شهر را ندارند و همچنین دیگر وسایل نقلیه حق ورود و عبور از شهرهای قرمز و نارنجی را نخواهد داشت که در صورت رعایت نکردن قوانین عبور و مرور توسط خودروها، جریمه پنج تا 10 میلیون ریالی اعمال خواهد شد.

در شهرهای زرد حضور دو سوم، در شهرهای نارنجی حضور نیمی از کارمندان و در شهرهای قرمز حضور یک سوم آنها ضروری است و بقیه نیروها می‌توانند از طریق دورکاری فعالیت‌های خود را ادامه دهند.

مشاغل تمام گروه‌ها شغلی به جز گروه اول که شامل فعالیت‌های ضروری و تامین کننده مایحتاج روزمره زندگی مردم هستند در شهرهای قرمز ممنوع است و با کسانی که مصوبه ستاد ملی کرونا را رعایت نکنند برخورد قانونی خواهد شد.

طبق اعلام کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا، برگزاری هرگونه نمایشگاه (عمومی، تخصصی و بین‌المللی) در همه وضعیت‌ها (زرد، نارنجی و قرمز)، تا عادی شدن شرایط ممنوع است.

براساس اعلام دیروز جمعه 30 آبان سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با فوت 479 بیمار دیگر از مبتلایان قطعی به کرونا در 24 ساعت گذشته، شمار جانباختگان قطعی بیماری کووید19 در کشور به 43 هزار و 896 نفر رسید.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*