سه‌شنبه 17 تیر 1404

مرمت سرای «گمرک» بازار وکیل شیراز به اتمام رسید

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مرمت سرای «گمرک» بازار وکیل شیراز به اتمام رسید

شیراز - سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از اتمام مرمت سرای «گمرک» در بازار وکیل شیراز خبر داد.

شیراز - سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از اتمام مرمت سرای «گمرک» در بازار وکیل شیراز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر، محسن ضیایی با اشاره به پایان طرح مرمت سرای «گمرک» در شیراز گفت: این پروژه بزرگ با اعتبار چهار میلیارد و 957 میلیون تومان از محل اعتبار مسئولیت اجتماعی وزارت نفت به اتمام رسید.

وی در خصوص پروژه مرمت این بنای تاریخی و ارزشمند شیراز ادامه داد: برچیدن بخش‌های باقی‌مانده کاه‌گل فرسوده بام به‌منظور اجرای عملیات سبک‌سازی، تعمیرات روی طاق‌های آجری و درنهایت عایق رطوبتی بام‌های ضلع جنوبی و غربی از جمله اقدامات مرمتی در سرای گمرک بوده است.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس افزود: تعمیرات و مرمت دیوار جان‌پناه آجری بخش فوقانی نماهای ضلع جنوبی و غربی از دیگر اقدامات مرمتی این سرای تاریخی است.

لازم به ذکر است سرا یا کاروانسرای گمرک یکی از بناهای دوره زندیه است که در نیمه شمالی بازار وکیل قرار گرفته است که دارای 70 حجره بوده و دوطبقه است که طبقه همکف به‌عنوان انبار استفاده می‌شود. این بنا در سال‌های 1193-1172 ساخته و در دوره زندیه بنا شده و در تاریخ 15 مهر 1346 به شماره 924 در فهرست آثار ملی ثبت شده است.