یک‌شنبه 30 دی 1403

مرکز رشد پژوهشگاه ژنتیک و زیست‌فناوری؛ از کشت بافت‌های گیاهی تا تولید پروبیوتیک‌ها

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
مرکز رشد پژوهشگاه ژنتیک و زیست‌فناوری؛ از کشت بافت‌های گیاهی تا تولید پروبیوتیک‌ها

مدیر مرکز رشد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک گفت: محصولات این شرکت در حوزه‌های مختلف زیست فناوری است که از جمله آنها کشت بافت‌های گیاهی، تولید پروبیوتیک‌ها، کیت‌های تشخیص پزشکی، تولید "فرمون" در جلوگیری از شیوع آفات کشاورزی و... است.

- اخبار اجتماعی -

امیر میمندی‌پور؛ مدیر مرکز رشد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری و عضو هیئت علمی این پژوهشگاه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: 18 شرکت در مرکز رشد زیست فناوری پژوهشگاه فعال هستند که هشت تیم فناور در مرحله پیش‌رشد هستند و 5 شرکت در مرحله رشد و توسعه‌یافته هستند و 5 شرکت نیز در مرحله پسارشد داریم که شرکت‌هایی هستند که دارای محصول بوده و ورود به بازار نیز داشته‌اند و در واقع دارای مشتری هستند.

وی گفت: این شرکت‌ها در مرکز رشد و در حوزه‌های مختلف زیست فناوری پزشکی، زیست فناوری کشاورزی و زیست فناوری صنعت و محیط زیست فعالیت دارند و براساس رشته‌ها و پژوهشکده‌هایی که در خود پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک داریم و براساس رشته‌ها در حوزه‌های مختلف زیست فناوری، تیم‌های فناور را پذیرش کرده و استقرار می‌دهیم و از امکانات خود در اختیار آنها قرار داده تا بتوانند از مرحله ایده تا توسعه محصول و TRLهای 6 و 7 کار خود را ادامه دهند.

مدیر مرکز رشد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری تصریح کرد: محصولات حاضر در مرکز رشد، در دسته‌های مختلفی تقسیم‌بندی شده‌اند که از جمله این حوزه‌ها، حوزه‌های مختلف کشاورزی از جمله کشت بافت‌های گیاهی مثل کشت بافت گیاهان زینتی است که یک شرکت بر روی این موضوع کار می‌کند که امسال، سال دوم فعالیت خود است. از محصولات دیگر، کشت بافت تمشک بدون تیغ است که این محصول نیز توسعه پیدا کرده و برای آن سرمایه‌گذار پیدا شده است.

پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، میزبان مدال‌آوران المپیادی کشوری و جهانی

وی گفت: در حوزه خوراک دام و طیور و آبزیان، شرکت‌های ما در حوزه پروبیوتیک‌ها فعالیت می‌کنند که در خوراک گاوهای شیری، گاوهای پرواری و اسب‌های مسابقه‌ای از این مکمل‌ها استفاده می‌شود؛ یکی از شرکت‌های خوبِ مرکز رشد، شرکتی است که در حوزه کیت‌های تشخیص پزشکی در حوزه زیست فناوری پزشکی فعالیت می‌کند که تولید کیت‌های تشخیص مولکولی بیماری را انجام می‌دهند و قریب به اتفاق این کیت‌ها وارداتی هستند.

میمندی‌پور ادامه داد: این شرکت فناور، بیش از 12 محصول دانش‌بنیان دارد که 2 محصول، مجوز دریافت کرده است و این شرکت در خود مرکز رشد دارای اتاق تمیز بوده و آن را تولید کرده و به صورت منطقه‌ای وارد بازار شده است.

مدیر مرکز رشد پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست‌فناوری خاطرنشان کرد: در حوزه کشاورزی نیز یک شرکتِ فناور، "فرمون" را تولید می‌کند که در پیشگیری و جلوگیری از شیوع آفات کشاورزی به ویژه آفات حوزه باغی کاربرد دارد.

وی گفت‌: شرکت "مایا زیست فرایند" که اخیراً محل تولید خود را در کارخانه دارویی برکت راه‌اندازی کرده است، برای نخستین بار در ایران به فناوری تولید کشت‌های آغازگر لبنی با تنوع بالا دست یافته و با شرکت‌های مشابه خارجی رقابت می‌کند.