چهارشنبه 7 آذر 1403

مرگ سالانه 5 تا 10 هزار ایرانی براثر ابتلا به هپاتیت

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع
مرگ سالانه 5 تا 10 هزار ایرانی براثر ابتلا به هپاتیت

همشهری آنلاین نوشت: رئیس شبکه هپاتیت ایران می‌گوید: ابتلا به هپاتیت‌های ویروسی B و C در مردها بیشتر است و به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل آن بروز رفتارهای پرخطرِ بیشتر از سوی آقایان باشد. اما آمار مرگ و میر در افراد مبتلا بین زن و مرد تفاوت چشمگیری ندارد.

امیرعلی سهراب‌پور، فوق تخصص بیماری‌های گوارش و کبد، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: تا سال 2015 حدود 328 میلیون نفر در دنیا به ویروس‌های هپاتیت B و C مبتلا بوده‌اند. این ویروس‌ها می‌توانند تا دهه‌ها بدون علامت در بدن بیمار بمانند. 96 درصد از مرگ ناشی از تمام هپاتیت‌ها مربوط به هپاتیت B و C (66 درصد مربوط به هپاتیت B و 33 درصد مربوط یه هپاتیت C) است. مرگ و میر ناشی از هپاتیت‌ها از مرگ و میر ناشی از ایدز بیشتر است.

او ادامه داد: میزان شیوع هپاتیت C در جهان 1 درصد یعنی حدود 71 میلیون نفر و میزان شیوع هپاتیت B در جهان حدود 3.5 درصد یعنی حدود 257 میلیون نفر است. در ایران هم حدود 200 هزار نفر مبتلا به هپاتیت C و حدود 1.5 میلیون نفر مبتلا به هپاتیت B در کشور داریم. میزان شیوع هپاتیت C چهاردهم درصد از جمعیت کشور و میزان شیوع هپاتیت B حدود 1.79 درصد جمعیت کشور است.

سهراب‌پور بیان کرد: آمار مرگ ایرانیان از هپاتیت‌های ویروسی بین 5 تا 10 هزار نفر در سال است. مهم‌ترین علت مرگ این بیماران هم نارسایی مزمن کبد و از کار افتادن کبد (سیروز کبدی) و سرطان کبد است.

وی یادآور شد: فقط 35 درصد از بیماران مبتلا به هپاتیت C تاکنون در ایران شناسایی شده‌اند. در مورد هپاتیت B هم تنها حدود 8 درصد مبتلایان شناخته شده‌اند. هپاتیت C درمان قطعی دارد اما هپاتیت B درمانش فعلا نگه‌دارنده است. سالانه 399 هزار نفر در جهان براثر ابتلا به هپاتیت C و 887 هزار نفر براثر ابتلا به هپاتیت B می‌میرند. در صورت عدم درمان و پیگیری، هر سال 2 تا 5 درصد از مبتلایان به سمت بیماری‌های پیش‌رونده کبدی می‌روند.

او گفت:ابتلا به هپاتیت‌های ویروسی B و C در آقایان بیشتر است. به نظر می‌رسد مهم‌ترین دلیل آن بروز رفتارهای پرخطر بیشتر از سوی آقایان باشد اما آمار مرگ و میر در افراد مبتلا بین زن و مرد تفاوت مهمی ندارد.

233233

کد خبر 1640460