مسئولیت پلیس در کاهش سوانح و حوادث ترافیکی چقدر است؟
رییس پلیس راهور نیروی انتظامی اعلام کرد: پلیس راهور که مسئولیت خطیر کاهش تلفات و سوانح رانندگی را دنبال میکند، کمتر از 19 درصد در این زمیونه سهم دارد در حالی که نقش سازمانهای مسئول در این زمینه 81 درصد است.
خبرگزاری میزان - سردار سیدکمال هادیانفر در حاشیه رزمایش ترافیکی تابستانه با عنوان ارتقاء توان و تحرک عملیاتی پلیس راهور که در دانشگاه علوم انتظامی برگزار شد، گفت: امیدواریم با همدلی همه دستگاههای مسئول بتوانیم دغدغه اصلی مقام معظم رهبری، دولت و مردم به منظشور کاهش حوادث و سوانح ترافیکی را فع کنیم.
رییس پلیس راهور گفت: در سال 96 مقام معظم رهبری به سهم ناجا در جلوگیری از حوادث جادهای تاکید کردند، نقش ناجا در حوادث جادهای چقدر است؟ این موضوع باید برسی شود، البته دستگاههای مختلف در این زمینه سهم دارند و سهم پلیس در این زمینه نظارت بر راه است و سهم دستگاههای صنعتی دیگر چه اندازه است؟ در این زمینه باید اقداماتی صورت گیرد تا تا مردم این گونه حوادث تلخ و درناک در زندگی خود نداشته باشند.
هادیانفر افزود: به منظور اجرای فرمای رهبری، نظام و تحقق آن، در قانون برنامه 5 ساله ششم توسعه کاهش 31 درصدی از جانباختگان به ازای هر 10 هزار وسیله نقلیه در کشور وجود دارد. با حمایت فرمانده نیروی انتظامی، دولت، سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای، وزارتخانههای کشور و بهداشت، سازمان هلال احمر احمر و معاونین ناجا بعد از دو سال روند افزایش جانباختگان در کشور شاهد کاهش متوسط یک و 7 دهم در سال 98 بودیم، یعنی با یک و چهار دهم درصد کاهش جانباختگان ضمن توفیق در این زمینه، روند صعودی افزایش جنانباختگان به کاهش یک و چهار دهم درصد رسید.
به گفته وی، امسال براساس آمار پزشکی قانونی و مرفوک نیروی انتظامی تا کنون با 33 درصد کاهش توفیق خوبی داشته ایم که امیدواریم با با مشارکت همه دستگاهها در کشور روند کاهشی تا پایان سال 99 ادامه یابد.
رییس پلیس راهور گفت: نه تنها در شاخصهای کشته به کشته براساس آمار پزشکی قانونی شاهد کاهش بودیم بلکه براساس شاخصهای بین المللی تجربه کاهش را در سال 98 داشتیم و بهبودی را به رغم اضافه شدن 991 هزار وسیله نقلیه در کشور احساس کردیم که در این حوزه در روند جانباختگان در یک میلیارد پیمایش از 44 نفر به 34 نفر کاهش داشتیم.
هادیانفر گفت: در سال 98، در 10 هزار وسیله نقلیه از 5 و یک دهم نفر به 4 و 8 دهم نفر کاهش یافت و در هر 100 هزار نفر جمعیت از 20 و 7 دهم به 20 و 3 دهم کاهش یافت و در شاخص کشته به کشته بدون توجه به متغییرهای تاثیر گذار یک و چهار دهم نیز کاهش ایجاد شد.
- بیشتر بخوانید:
- شناسایی 8 هزار گونه گیاهی در کشور
وی ادامه داد: با توسعه سامانههای سپهر و اعمال قانون الکترونیکی، ترسیم کروکی الکترونیکی، شماره گذاری هوشمند، ترخیص الکترونیک در زمینه اجرائیات و 22 موضوع در هوشمنمد سازی موفق عمل کردیم که امسال این موضوع توسعه مییابد.
هادیانفر به استفاده از ظرفیتهای هوایی و پهبادی اشاره کرد که از موضوعات اصلی است که عملیات اجرایی آن در سمنان جاده امام رضا در 900 کیومتر راه در هفته گذشته افتتاح شد و در سایر محورها توسعه مییابد.
وی اصافه کرد: اصلیترین اهداف پلیس راهور کاهش حوادث ترافیکی به میزان 12 درصد یک هزار و 900 نفر، توسعه نظم و انضابط ترافیکی در راه وشهرها با 7 عامل اصلی، تحول سیستمی و هوشمند سازی (با تحول سیستمی سال گذشته بیش از 35 میلیون خدمت در پلیس راهو در 60 خدمت ارائه شد)، توسعه آموزش و فرهنگ ترافیک با اصلاح رفتار رانندگان پر خطر و توجه به معیشت و صیانت کارکنان است.
رییس پلیس راهور گفت: در رزمایش ارتقای توان و تحرک عملیاتی پلیس در جاده، راه و شهرهای کشور با نگاه توسعه و گسترس واحدهای گشت آشکار با تمرکز بر پاسگاه و شهرهای هدف بیش از 260 دستگاه واحد گشتی افتتاح میشود و به مرور تا یک هزار دستگاه توسعه یافته و از ظرفیت استقرار 49 کیلومتر واحد به واحد به 37 کیومکتر ارتقا مییابد.
سردار هادیانفر افزود: این پلیس براساس قانون و تدابیر فرماندهی ناجا سه وظیفه اصلی مدیریت ترافیک، شدآمدی ترافیک در یک هزار و 47 شهر و 217 هزار کیلومتر طول جادههای کشور مسئولیت این مدیریت را به عهده دارد.
وی اضافه کرد: یکی از مسئولیتهای پلیس راهور تسهیل در تردد ها، جادهها و در مسیرهای اصلی 45 هزار کیلومتر راه اصلی، فرعی، روستایی و شهرهای کشور از موضوعات جدی است. کاهش سوانح ترافیکی، حوادث ترافیک و جان باختگان ناشی از رانندگی از دغدغههای اصلی رهبری، فرمانده ناجا، دولت و مردم است.