مستندی برای «استقلال» فرزندان اوتیسم
به گزارش خبرنگار فارس، مستند «استقلال» با موضوع اختلال اوتیسم و اهمیت تشخیص بهموقع آن توسط خانواده و حمایتهای مدنی و اجتماعی جهت آموزش و استقلال مبتلایان در مشهد کلید خورد.
«تا چند سال قبل، افراد حاضر نمیشدند بهعنوان خانواده دارای فرزند اوتیسم جلوی دوربین بیایند. اغلب، اعضای خانواده از محرومیت از موقعیتهای زندگی در آینده میترسند. مثلاً دختر خانواده فکر میکند اگر خواستگارش بداند برادر او از طیف اوتیسم است، موقعیت ازدواجش را از دست میدهد. حتی بعضی از پدرها میترسند موقعیت شغلیشان زیر سؤال برود...» اینها را بیژن همدرسی، مستندساز میگوید که خودش هم با داشتن یک دختر طیف شدید اوتیسم، عضوی از این خانواده و دردآشناست.
همدرسی که در سال 95، مستند «ساعت به وقت اوتیسم» و در سال 97، مستند «اختلالی به نام اوتیسم» را برای معرفی اختلال اوتیسم به جامعه و نیز بیان تجربیات و رنجهای خانوادههای دارای فرزند اوتیسم ساخته بود، میگوید «بعد از پخش اولین مستند، ورق برگشت و برای ساخت دومین مستند، داوطلبان زیادی اعلام آمادگی کردند.» او حالا در سومین مستند خود قصد دارد به موضوع استقلال مبتلایان اوتیسم بپردازد.
به گفته کارگردان مستند استقلال، حضور تعدادی از مادران فرزندان مبتلا به اوتیسم، از نقاط قوت این اثر است؛ مادرانی مثل نفیسه نوری (مادر باران)، مریم معین (مادر سید امین)، مینا رمضانی (مادر سامان)، نجمه خدادادی (مادر آرمین)، الهه رمضانی (مادر امیرعباس)، بتول شیرینیان (مادر صدرا) و زیبا جلیلی شاه منصوری (مادر هانیه).
سایر عوامل مستند استقلال عبارتند از: کارشناس و تهیه کننده: دکتر فرانک سهرابی، کارشناس و مجری پروژه: اکرم نجفیان، مدیر تولید: اصغر کشوری، مدیر تصویر برداری: مصطفی رضاخواه، تصویر بردار: امیر محزونی، تدوین: مهدی بنارش، مدیر برنامه ریزی: علی داوطلب.
اوتیسم، یک اختلال عصبی رشدی است. این اختلال در سه سال اول زندگی بروز میکند و مادامالعمر است. شاخصه اصلی اوتیسم، نقص در ارتباط و تعاملات اجتماعی و بروز رفتارهای کلیشهای است. اوتیسم، بیماری نیست و درمان دارویی قطعی نیز ندارد اما با توانبخشی، فرد دارای اوتیسم میتواند مهارت کسب کرده، زندگی مستقلی داشته باشد و حتی نبوغ خاصی از خود نشان دهد. پایان پیام /