سه‌شنبه 6 آذر 1403

مشکل کشتی های ایرانی در هند برطرف شد اما در چین همچنان باقی است

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
مشکل کشتی های ایرانی در هند برطرف شد اما در چین همچنان باقی است

یک مقام مسئول گفت: مشکل کشتی های ایرانی در هند با کمک سفیر ایران در این کشور برطرف شد اما مشکل پهلوگیری برخی از کشتی های ایرانی در برخی از بنادر چین همچنان باقی مانده است.

مسعود پل مه دبیر کل انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه خوشبختانه با همکاری مشترک شرکت‌های ایرانی فعال در هندوستان و سفارت ایران به‌ویژه سفیر جمهور اسلامی ایران مذاکرات فشرده‌ای با دولت هند صورت گرفت و مشکل شرکت‌های کشتیرانی ایرانی در این کشور برطرف شد، گفت: کشور هند دستور داد تمامی محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها برای فعالیت بندری و دریایی مرتبط به شرکت‌های حمل‌ونقل دریایی ایران از جمله انتقال کالا از ایران مرتفع شود.

پل مه درباره عدم پهلوگیری این کشتی‌ها در هند پیش از رفع این مشکل گفت: در بنادر تحت مدیریت شرکت آدانی فعالیت دریایی شرکت‌های ایرانی به ویژه در بندر موندرا دچار محدودیت شد.

دبیر انجمن کشتیرانی و خدمات وابسته ایران تصریح کرد: به دلیل آنکه یک کانتینر ترانزیتی از مبدأ افغانستان از مسیر ایران به این بندر هدایت‌شده و دارای مواد مخدر بوده باعث ایجاد مشکلات و سختگیری‌هایی شده که در حال حاضر این مشکل برطرف شده است.

او با بیان اینکه همچنان مشکل پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در برخی از بنادر چین وجود دارد، گفت: همچنان شرایط قبلی بنادر چینی باقی‌مانده و برخی از شرکت‌های کشتیرانی ایرانی امکان پهلوگیری در برخی از بنادر کشور چین را به‌خاطر مشکلات فنی ندارند.

پل مه با بیان اینکه از جمله مشکلات فنی در این زمینه آن است که یک بندر قابلیت پهلوگیری کشتی با 24هزار TEU کانتینر را دارد و این بندر همواره به‌صورت فول تایم برای پهلوگیری این کشتی‌ها فعالیت می‌کند، تصریح کرد: بنابراین فرصت پهلوگیری و یا پهلودهی به کشتی‌هایی با 10هزار TEU را ندارد چراکه از لحاظ فنی و اقتصادی برای این بندر به‌صرفه نیست.

پل مه تصریح کرد: با توجه به آنکه در بنادر دیگر امکان پهلوگیری کشتی با ظرفیت کمتری وجود دارند، بنابراین این کشتی‌ها را به این بنادر انتقال می‌دهند تا سریع‌تر امکان تخلیه و بارگیری وجود داشته باشد، بنابراین دستور می‌دهد که به بنادر دیگر انتقال داده شوند تا امکان پهلوگیری با ظرفیت بسیار بالا برای آن‌ها هم فراهم شود.

دبیر کل انجمن شرکت‌های کشتیرانی و خدمات وابسته ایران با بیان اینکه این مشکل فنی از ابتدای امسال برای کشتی‌های ایرانی در کشور چین ایجاد شده است، افزود: مسئولان در حال مذاکره برای رفع این مشکل هستند و ما امیدواریم به‌زودی این مشکل برطرف شود.

گفتنی است، برخی فعالان صنعت کشتیرانی در هفته‌های اخیر از عدم امکان توقف و پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در برخی بنادر چین و یکی از بنادر هند خبر داده بودند.

براساس این گزارش راستاد مدیر عامل سازمان بنادر و دریانوردی درباره مشکل تردد کشتی‌های ایرانی به بنادر چین گفت: در حال حاضر تردد‌ها به بنادر چین برقرار است؛ عمده تبادلات تجاری دریایی کشورمان با چین است.

او بیان کرد: کشتیرانی یک مقوله بین المللی است و این گونه نیست که الزاما ناوگان ملکی کشوری بخواهد از کشور دیگری بار حمل کند؛ بلکه جابه جایی کالا می‌تواند هم از طریق ناوگان بین المللی و هم ملکی انجام شود.

گفتنی است، برخی فعالان صنعت کشتیرانی در هفته‌های اخیر از عدم امکان توقف و پهلوگیری کشتی‌های ایرانی در برخی بنادر چین و یکی از بنادر هند خبر داده بودند.

مدیرعامل یک شرکت کشتیرانی نیز از توقف 4 ماهه تعدادی از کشتی‌های متعلق به این شرکت در یکی از بنادر چین در سال 1399 و همچنین ادامه دار بودن این روند تا کنون خبر داده بود که گفته می‌شود در حال حاضر مشکلی برای برقراری تردد کشتی‌های ایرانی به بنادر این دو کشور وجود ندارد.