جمعه 9 آذر 1403

مظلومیت این روزهای کتابخوانی / کتاب در سبد کالای خانواده نیست

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
مظلومیت این روزهای کتابخوانی / کتاب در سبد کالای خانواده نیست

سمنان - نماینده ولی فقیه در استان سمنان بابیان اینکه کتابخوانی این روزها با مظلومیت مواجه شده است، گفت: متاسفانه شاهدیم که کتاب در سبد کالای خانواده‌ها قرار ندارد.

سمنان - نماینده ولی فقیه در استان سمنان بابیان اینکه کتابخوانی این روزها با مظلومیت مواجه شده است، گفت: متاسفانه شاهدیم که کتاب در سبد کالای خانواده‌ها قرار ندارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مرتضی مطیعی غروب یک‌شنبه در مراسم اختتامیه یازدهمین جشنواره کتابخوانی رضوی به میزبانی سالن آمفی تئاتر کتابخانه مرکزی سمنان ضمن اشاره به روایتی از امام حسن مجتبی (ع) بابیان اینکه من تعجب می‌کنم از کسی که در خوراک تفکر می‌کند اما در آنچه مربوط به جان و روح تفکر نمی‌کند، ابراز داشت: کتاب و کتابخوانی طی این سال‌ها از یک سیر مظلومیت مواجه بوده و طراز مطالعه و درصد استفاده از کتاب کاهش‌یافته است.

وی بابیان اینکه همه افراد جامعه کم شدن مطالعه را تصدیق می‌کنند و بر آن اذعان دارند، افزود: البته به‌نوعی رسانه‌ها فضای مجازی کتاب را هل دادند تا از این فضا بیرون رود وجود کتاب‌های مجازی باعث شد تا مشکلاتی نظیر حمل و خرید کتاب حل شود.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان با تاکید بر اینکه کتاب و کتابخوانی هیچ گاه از دور خارج نمی‌شود، ابراز داشت: متأسفانه انس با کتاب در جامعه کم شده اما با این وجود اقداماتی نظیر برگزاری این جشنواره‌ها می‌تواند قدمی به جلو برای افزایش سرانه مطالعه و توجه به کتابخوانی باشد.

مطیعی بابیان اینکه تعداد شرکت کنندگان جشنواره رضوی به نسبت سال قبل اگرچه فرقی نکرد اما کیفیت آن بهتر شده است، تصریح کرد: بخش هنری به آن افزوده‌شده است و این اتفاق خوبی که می‌تواند با کمک گرفتن از نویسندگان و نقاشان و کاریکاتوریست‌ها جامعه را به سمت کتابخوانی هل داد.

وی بابیان اینکه کم بودن مطالعه و کتابخوانی درخور یک ملت با فرهنگ نیست و مراجعه به کتاب باید زیاد شود، افزود: متأسفانه کتاب را هنوز جز سبد کالای منزل در نظر نگرفتیم و باید با بهره‌گیری از فضای کتابخانه‌ها که امکان دسترسی به کتاب را آسان کردند کمک کنیم تا جامعه به این سو سوق پیدا کند.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان بابیان اینکه باید بتوانیم فرهنگ کتابخوانی را در جامعه ایجاد کنیم، اضافه کرد: بعدازاین مرحله باید به سراغ خوراک مناسب روح یعنی همان روایت اول بحث رفت که چه کتابی را برای روح در نظر بگیریم تنها در این صورت می‌توان انتظار ارتقا فرهنگ کتابخوانی را داشت.