معاون توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش: بیش از 50 درصد مردم ایران دچار کم تحرکی شده اند
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه بیش از 50 درصد مردم ایران دچار کم تحرکی شدهاند، گفت: این مسئله آثار و عواقب ناخوشایندی در زندگی و سلامت جامعه ایرانی خواهد داشت.
به گزارش ایسنا، عبدالحمید احمدی در طرح ملی شهرهای فعال ایران که با حضور وزیر ورزش و جوانان، رئیس کمیته ملی المپیک و شهرداران برخی کلانشهرهای کشور صبح امروز در محل وزارت ورزش و جوانان برگزار شد، با اشاره به اینکه طبق آمارهای حوزه سلامت بیش از 50 درصد مردم ایران دچار کم تحرکی شدهاند که این مسئله آثار و عواقب ناخوشایندی در زندگی و سلامت آنها ایجاد خواهد کرد، گفت: عامل اصلی مرگ و میر بیش از 82 درصد مردم ایران بیماریهای غیر واگیر بوده که این مسئله ناشی از شرایط و سبک زندگی مردم است.
وی ادامه داد: کم تحرکی و تغذیه نامناسب و ناسالم از علل اصلی مرگ و میر در این بخش است و به عبارت دیگر به جهت دوری از فعالیت و نپرداختن به ورزش و پررنگ نبودن ورزش در سبک زندگی دچار چالش های جدی در حوزه سلامت شدهایم که میتواند آثار و عواقب ناخوشایندی در سطح زندگی فردی و اجتماعی داشته باشد.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه اگر به دنبال اهداف متعالی در حوزه سلامت هستیم، مهمترین نیاز داشتن منابع انسانی سالم، فعال و کارآمد است، عنوان کرد: باید بتوانیم از همه امکانات و ظرفیتهای کشور استفاده کنیم چرا که ورزش کم هزینه ترین و موثرترین و سریعترین مسیر در این راستا است.
احمدی در ادامه با بیان اینکه ورزش همگانی یک اولویت غیرقابل انکار در زندگی ماست و در اولویت های وزارت ورزش و جوانان گنجانده شده است، گفت: باید با به کارگیری همه ظرفیتها و هم افزایی دستگاه ها و نهادهای همکار شرایط مناسب و مطلوب برای فرهنگ سازی و مشارکت حداکثری مردم ایجاد شود.
وی افزود: همه بخشهای مرتبط در ورزش همگانی تاثیرات متفاوتی دارند و باید بدانیم که دانشجویان، دانشآموزان، کارگران، نیروهای مسلح و سایر اقشار از این دست به عنوان کانون های مهم جمعیتی تلقی میشوند که باید به آن توجه ویژه داشت.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان با اشاره به اینکه رکن دیگر توسعه ورزش همگانی شهرداری ها هستند، اظهار کرد: کلانشهرهای کشور کانونهای بزرگ جمعیتی هستند و باید بدانیم که بدون داشتن اولویت ورزش همگانی در شهرداری ها کار بسیار دشواری در راستای توسعه ورزش همگانی خواهیم داشت.
احمدی با تأکید بر اینکه گفتمان ورزش در شهرداری ها باید رایج شود، گفت: شهرداری ها باید ورزش را در اولویت فعالیتهای خود تعریف کنند و امکان ورزش کردن را برای عموم مردم فراهم آورند.
وی با اشاره به اینکه شهرداری ها نقش بسیار موثری در فعالیت بدنی مردم دارند، اظهار کرد: در خرداد ماه سال جاری طی جلسه شورای عالی ورزش های همگانی که با حضور وزیر ورزش و جوانان برگزار شد، مقرر گردید هماهنگی لازم جهت مشارکت شهرداران و شهرداریها در ورزش همگانی صورت گیرد و در این راستا فدراسیون ورزش های همگانی مقدمات لازم را فراهم کند.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی در پایان با بیان اینکه شهرهای فعال دارای مشخصه های مختلفی هستند، خاطرنشان کرد: امکان پیاده روی، امکان دوچرخه سواری، امکان بازی، امکان انجام ورزشهای مناسب و تمامی ورزش هایی که به آمادگی جسمانی کمک می کند، از شاخص های شهر های فعال است و باید با ایجاد ظرفیت و همکاری و مشارکت همه جانبه مردم و دستگاههای مختلف، بر چالشهای حوزه سلامت غلبه کنیم.
انتهای پیام