جمعه 9 آذر 1403

معلم باید دانش‌آموز در تراز جمهوری اسلامی تربیت کند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
معلم باید دانش‌آموز در تراز جمهوری اسلامی تربیت کند

رحیمی‌نژاد گفت: مدیر کل آموزش و پرورش استان یزد معلم از دیدگاه سند تحول بنیادین باید قبل از حرفه معلمی، مربی باشد تا بتواند دانش آموز در تراز جمهوری اسلامی که هم تقید، تعهد و هم همت ویژه داشته باشد تربیت کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از یزدرسا، محمد کاظم رحیمی‌نژاد امروز در نشست صمیمی با مدیران، معلمان و فرهنگیان شهرستان بهاباد با گرامیداشت یاد و خاطره سه معلم شهید این شهرستان گفت: مدیران مدارس باید فقیهان تعلیم و تربیت باشند یعنی قدرت سیاستگذاری، برنامه ریزی و اجرا داشته باشند.

مدیرکل آموزش و پرورش استان یزد اظهار داشت: کار در حوزه تعلیم و تربیت به عشق و علاقه نیاز دارد و سپاسگزار و قدردان تلاش معلمان عزیز هستیم.

وی افزود: شعار امسال آموزش و پرورش استان تحول در آموزش و تعمل در تربیت بود تعمل به معنای تلاش و کوشش مضاعف که امیدواریم در این راستا نتیجه دلخواه و مطلوب حاصل شود.

رحیمی‌نژاد اظهار داشت: باید به سمت دانش آموز محوری حرکت کنیم و همه تلاشمان را برای حفظ هویت به کار بندیم و در این حوزه خودمان را به زحمت بیندازیم و وقت گذار باشیم.

وی گفت: در عصری هستیم که دیگران به شدت برای ما به ویژه نوجوانان و جوانانمان هزینه می‌کنند و این هزینه کرد نشانگر انتخاب مسیر درست ما است.

این مقام مسئول اذعان داشت: دسترسی آسان و رایگان ما به شبکه‌های مجازی و ماهواره‌ای و وجود چندین هزار شبکه فارسی زبان که مستلزم هزینه کرد بالایی است چه ضرورتی جز ایجاد خلل در مسیر پیشرفت ما می تواند داشته باشد.

وی گفت: جریانات و اتفاقات اخیر در جامعه به نوعی نتیجه فعالیت این فضاها و تعطیلی مدارس در دوران شیوع بیماری کرونا بود که ما را با چالش مواجه کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش تاکید کرد: وقتی صحبت از تربیت می‌شود منظور صِرف برگزاری برنامه‌های مناسبتی نیست و نباید از واقعیت پوسته را گرفته و هسته‌اش را رها کنیم، بلکه باید در حوزه شناخت، درک و بصیرت افزایی هم کار شود.

رحیمی‌نژاد ادامه داد: تحول در نگاهی است از نقشی که بر عهده گرفته ایم و این اتفاق رخ نخواهد داد مگر با وجود انسان های باورمند، با ایمان قوی تا بتوانند زمینه ساز تحول باشند.

این مقام مسئول تاکید کرد: معلم از دیدگاه سند تحول بنیادین باید قبل از حرفه معلمی، مربی باشد تا بتواند دانش آموز در تراز جمهوری اسلامی که هم تقید، تعهد و هم همت ویژه داشته باشد تربیت کند.

مدیر کل آموزش و پرورش اضافه کرد: وظیفه ما تربیت انسان هایی است که در بدترین شرایط زیستی بتوانند با کمترین آسیب دیدگی مواجه شوند و زندگی کنند، نهی، طرد، تحمیل و عادت، رویه تربیتی ایجاد نمی کند شاید بتواند در کوتاه مدت اثر گذار باشد ولی در بلند مدت تاثیر گذار نخواهد بود.

وی اذعان داشت: دانش آموزان را از درون با گسترش عقلانیت، تفکر منطقی و مستدل، حرف زدن و با الگوی زبانی مبسوط نه محدود، با به کار گیری شیوه‌های نو و با برقراری رابطه هم سطح با دانش آموزان تربیت کنیم.

رحیمی نژاد ادامه داد: معلمی که نتواند خود را به دانش آموزانش ثابت کند و مستند نکند توقعاتش را نمی‌تواند موفق باشد، باید اجازه نقد به دانش آموزانش بدهد تا بتواند در مقابل تضارب افکار و اندیشه ها مقاوم باشد.

مدیر کل آموزش و پرورش از افتتاح و راه اندازی 3 هنرستان جوار معدنی و جوار کارخانه ای خبر داد و گفت: توسعه رشته‌های فنی و حرفه‌ای و مهارتی گامی در راستای رفع بی هویتی دانش‌آموزان است، دانش آموز با کسب مهارت احساس ارزشمندی می‌کند و خود را مفید می داند.

وی گفت: در گذشته تعداد زیادی از دانش آموزان ما در رشته های نظری تحصیل می‌کردند که با اتخاذ این سیاست در سال تحصیلی جدید رقابت و استقبال زیادی از این مدارس شد، نگرانی دانش‌آموزان و اولیا از شغل برطرف شد و حدود 48 درصد دانش‌آموزان در این رشته ها مشغول به تحصیل شدند و از این حیث رتبه بالایی در کشور داریم.

مدیر کل آموزش و پرورش در پایان بیان داشت: اردوهای پژوهشی برون استانی ویژه فرهنگیان و درون استانی ویژه دانش آموزان از دیگر برنامه‌های آموزش و پرورش استان است تا همه از پیشرفت های صورت گرفته در حوزه های مختلف در سطح کشور مطلع و از نزدیک شاهد آن باشند.

انتهای پیام /