یک‌شنبه 8 مهر 1403

مغز در دوران بارداری سیم‌کشی مجدد می‌شود

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
مغز در دوران بارداری سیم‌کشی مجدد می‌شود

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از ساینس دیلی، محققان نشان داده‌اند که هورمون‌های بارداری، اتصالات عصبی مغز را برای آماده‌سازی موش‌ها جهت مادر شدن دوباره تنظیم می‌کنند.

یافته‌های آن‌ها که امروز در مجله ساینس منتشر شد، نشان می‌دهد که استروژن و پروژسترون هر 2 بر روی جمعیت کوچکی از نورون‌های مغز تأثیر می‌گذارند تا رفتار والدین را حتی قبل از به دنیا آمدن فرزندان تغییر دهند. این سازگاری ها منجر به پاسخ های قوی تر و انتخابی تر شد.

محققان موسسه فرانسیس کریک نشان داده‌اند که هورمون‌های بارداری مغز را برای آماده‌سازی موش‌ها جهت مادر شدن دوباره سیم کشی می کند.

شناخته شده است که جوندگان ماده تعامل زیادی با بچه ها نشان نمی دهند در حالیکه مادران بیشتر وقت خود را صرف مراقبت از آنها می کنند. پیش از این تصور می شد که هورمون هایی که هنگام زایمان ترشح می شوند برای این شروع رفتار مادر بسیار مهم هستند.

تحقیقات قبلی همچنین نشان داد که موش‌هایی که با سزارین زایمان کرده‌اند و موش‌های بدون بچه که در معرض هورمون‌های بارداری قرار گرفته‌اند، همچنان این رفتار مادرانه را نشان می‌دهند، که نشان می‌دهد تغییرات هورمونی در دوران بارداری ممکن است مهم‌تر باشد.

محققان در مطالعه حاضر، دریافتند که رفتار موش‌های ماده در اواخر بارداری تغییر کرده و قرار گرفتن در معرض نوزادان برای این تغییر رفتار ضروری نبود.

آنها دریافتند که جمعیت سلول‌های عصبی (نرون‌های بیان‌کننده گالانین) در ناحیه‌ای از مغز به نام ناحیه پیش‌اپتیک میانی در هیپوتالاموس، مرتبط با فرزندپروری، تحت تأثیر استروژن و پروژسترون قرار دارند.

نوارهای مغزی نشان داد که استروژن به طور همزمان فعالیت پایه این نورون‌ها را کاهش داده و آنها را تحریک‌پذیرتر می‌کند، در حالی که پروژسترون ورودی‌های آنها را با به‌کارگیری سیناپس‌های بیشتر (محل ارتباط بین نورون‌ها) دوباره سیم‌کشی می‌کند.

از بین بردن حساسیت این نورون ها به هورمون ها شروع رفتار والدین در دوران بارداری را کاملاً از بین برد. موش‌ها حتی پس از زایمان نیز رفتار والدین را از خود نشان ندادند، که نشان می‌دهد یک دوره بحرانی در دوران بارداری وجود دارد که این هورمون‌ها تأثیر می‌گذارند.

در حالی که برخی از این تغییرات حداقل 1 ماه پس از زایمان ادامه داشت، برخی دیگر دائمی به نظر می‌رسند، نشان می‌دهد بارداری می‌تواند منجر به سیم‌کشی طولانی‌مدت مغز زنان شود.

«جانی کهل» از محققان این یافته گفت: «ما می دانیم که بدن زن در طول بارداری تغییر می کند تا برای جوان شدن آماده شود. یک مثال تولید شیر است که مدت ها قبل از زایمان شروع می شود. تحقیقات ما نشان می دهد که چنین آمادگی هایی در مغز نیز انجام می شود.»

راچیدا عماری، از دیگر محققان این یافته گفت: «ما نشان داده ایم که پنجره ای از انعطاف پذیری در مغز برای آماده شدن برای چالش های رفتاری آینده وجود دارد. این نورون ها از جای دیگری در مغز، تعداد زیادی ورودی دریافت می کنند. بنابراین اکنون امیدواریم که بفهمیم این اطلاعات جدید از کجا آمده است.»

محققان بر این باورند که مغز در دوران بارداری در انسان نیز ممکن است به روشی مشابه سیم‌کشی شود، زیرا انتظار می‌رود همان تغییرات هورمونی بر همان نواحی مغز تأثیر بگذارد. این می تواند رفتار والدین را در کنار نشانه های محیطی و اجتماعی تحت تأثیر قرار دهد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید سیم کشی مغز دوران بارداری تغییرات بارداری مغز تغییر مغز در بارداری این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است