پنج‌شنبه 8 آذر 1403

ممانعت عراق از تردد رانندگان ایرانی ترانزیت سوخت

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
ممانعت عراق از تردد رانندگان ایرانی ترانزیت سوخت

فرماندار قصرشیرین گفت: عراق اجازه تردد به رانندگان ایرانی کامیون‌های حامل سوخت که از مرز رسمی پرویزخان وارد این کشور شده‌اند، را به سمت مقصدشان برای تخلیه بار آن‌ها نمی‌دهد.

مرادعلی تاتار افزود: کامیون‌های حامل سوخت که حدود یک هفته است، از مرز پرویزخان وارد عراق شده اند و تمامی تشریفات گمرکی و کار‌های پذیرش آن‌ها از سوی گمرک کشورمان با گمرک مرز پرویزخان در عراق انجام شده، اما به دلیل بحران کرونا، عراق مانع از تردد آن‌ها به سمت مقصدشان در سلیمانیه برای تخلیه بارهایشان شده و در مرز مانده اند.

وی در گفتگو با ایرنا اظهار داشت: با وجود اینکه این مشکل مربوط به داخل عراق است و به دلیل بحران کرونا و منع رفت و آمد در عراق ایجاد شده، اما بازهم موضوع از طریق سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای کشورمان، فرمانداری قصرشیرین و گمرک پرویزخان و استانداری کرمانشاه و کنسولگری ایران در سلیمانیه در حال پیگیری است.

نماینده عالی دولت در قصرشیرین گفت: هم اکنون روزانه حدود یک هزار کامیون حامل کالا‌های صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به عراق صادر می‌شود و مشکلی در خصوص تخلیه و بارگیری کالا‌های صادراتی وجود ندارد.

رانندگان کامیون‌های حامل سوخت که حدود یک هفته است در مرز پرویزخان عراق مانده اند با نشر کلیپ‌هایی در فضای مجازی از مسوولان ایرانی برای رایزنی باطرف عراقی حهت رفتن به مقصد و تخلیه بار‌های خود در عراق با توجه به منع ترددی که هم اکنون وجود دارد و بازگشت به کشورمان کمک خواسته اند.

این رانندگان که حدود 60 تا 70 نفر هستند از نبود امکانات رفاهی و بهداشتی در مرز عراق با توجه به بحران کرونا ابراز نارضایتی کرده و نگران وضعیت سلامتی خود هستند.

شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از 27 هزار تن جمعیت، با عراق 186 کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، 2 معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این 2 مرز انجام می‌شود.

روزانه 800 تا یک هزار و 200 دستگاه کامیون کالا‌های صادراتی از مرز رسمی پرویزخان به اقلیم کردستان عراق و همچنین 500 دستگاه کامیون کالا از طریق مرز رسمی خسروی به حوزه حکومت مرکزی عراق (بخش مرکزی) صادر می‌شود.

همچنین روزانه به طور میانگین 600 دستگاه تانکر سوخت رسان عراقی و ایرانی از مبدا اقلیم کردستان عراق از طریق مرز رسمی پرویزخان به مقصد بنادر جنوبی کشورمان، وارد خاک جمهوری اسلامی ایران می‌شود.