منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی با 20 ماهواره پرتاب میشود
وزیر ارتباطات گفت: سال گذشته بزرگترین قرارداد تاریخ فضایی کشور با بخش خصوصی را بستیم و امیدواریم که امسال اولین ماهواره از منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی را که حاوی 16 الی 20 ماهواره مخابراتی با کاربرد اینترنت اشیا است، پرتاب کنیم.
به گزارش تسنیم، بیستوهفتمین دوره نمایشگاه بینالمللی الکترونیک، کامپیوتر و تجارت الکترونیک (الکامپ) امروز، 9 تیر 1403، با حضور عیسی زارعپور؛ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، و جمعی از مسئولان و فعالان این حوزه افتتاح شد.
زارعپور پس از بازدید از نمایشگاه در جمع خبرنگاران از برگزاری الکامپ در شرایط حساس کنونی کشور و با وجود برگزاری انتخابات در روز گذشته، تقدیر کرد و گفت: علیرغم این شرایط، اینکه نمایشگاه با یک روز تاخیر برگزار شد، جای تقدیر و تشکر دارد. هم به لحاظ کمی تعداد غرفهها بیشتر شده و هم به لحاظ کیفی کارهای خوبی در این دوره انجام شده است.
وی با اشاره به اهمیت این رویداد در توسعه صنعت ICT کشور، ابراز امیدواری کرد که الکامپ 1403 فرصتی برای تبادل نظر و هماندیشی فعالان این حوزه و انعقاد قراردادهای جدید باشد.
وزیر ارتباطات در تشریح اقدامات انجام شده در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات در دولت سیزدهم، از جهش بزرگ در توسعه زیرساختهای ارتباطی و استقرار دولت هوشمند خبر داد.
وی با اشاره به وضعیت نامناسب زیرساختهای ارتباطی در ابتدای دولت گفت: در این راستا اقدامات گستردهای برای نوسازی و توسعه زیرساختها در همه لایههای شبکه انجام شد که معادل 30 سال پیشرفت در این حوزه است.
زارع پور گفت: ظرفیت شبکه انتقال کشور از 33 به 64 ترابیت بر ثانیه افزایش یافته است. این جهش 31 ترابیت بر ثانیهای، معادل 3 برابر شدن ظرفیت شبکه در طول سه دهه گذشته است. تعداد آدرسهای IP کشور نیز از 28 به 56 ارتقا یافته که نشاندهنده افزایش قابل توجه امکان اتصال به اینترنت برای کاربران است.
وی گفت: پروژه فیبر نوری برای ارائه دسترسی پرسرعت به اینترنت به منازل و کسبوکارها در حال اجرا است و تاکنون 40 درصد کشور تحت پوشش قرار گرفته است.
راهاندازی 2000 سایت نسل پنجم در ایران
زارع پور گفت: گامهای بلندی در راستای توسعه نسل پنجم ارتباطات برداشته شده و بیش از 2000 سایت نسل پنجم در کشور راهاندازی شده است. در حال حاضر، بسیاری از نقاط تهران و سایر کلانشهرها تحت پوشش 5G قرار دارند و کاربران میتوانند از سرعت و پهنای باند بسیار بالاتر و کیفیت ارتباطی به مراتب مطلوبتر در این مناطق بهرهمند شوند.
وزیر ارتباطات گفت: یکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم، استقرار دولت هوشمند است. در این راستا، پنجره ملی خدمات دولت هوشمند در سال 1401 راهاندازی شده است و در حال حاضر بیش از 75 درصد خدمات دولت به صورت الکترونیکی از طریق این پنجره ارائه میشود. قریب به 500 خدمت نیز به صورت هوشمند ارائه میشود که به معنای حذف فرآیندهای زائد و بروکراسی اداری و ارائه خدمات به صورت آسان و سریعتر به مردم است.
زارعپور با تأکید بر اینکه دولت هوشمند پدیدهای نوظهور است و تماماً در این دولت راهاندازی شده است، خاطرنشان کرد: خدمات الکترونیکی در دولتهای گذشته ارائه میشد، اما آنچه امروز به عنوان دولت هوشمند میشناسیم، در این دولت به ثمر نشسته است.
وی گفت: با اتکا به این اقدامات میتوان گفت که دولت سیزدهم در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات، گامهای بلندی برداشته و زمینه را برای بهرهمندی آحاد جامعه از فناوریهای نوین و دسترسی به خدمات به صورت آسانتر و کارآمدتر فراهم کرده است.
وزیر ارتباطات: 99.3 درصد استعلامات برخط در انتخابات بدون مشکل انجام شد
زارعپور با اشاره به امکان رای دادن با مدارک غیر از شناسنامه در این دوره از انتخابات گفت: این موضوع مستلزم آن بود که زیرساختهای ارتباطی کشور بتواند استعلامات برخط را به درستی مدیریت کرده و پاسخ دهد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه از 58 هزار و 640 شعبه اخذ رای در سراسر کشور، فقط یک شعبه در وزارت کشور مشکل فنی داشت و متصل نشده بود، خاطرنشان کرد: این به معنای وجود پوشش ارتباطی برای استعلامات در دورترین نقاط روستایی و صعبالعبور کشور بود.
استفاده از اینترنت نسل سوم، چهارم و 4.5:
زارعپور با تاکید بر اینکه 97 درصد استعلامات از طریق APN انجام شده بود، گفت: این به معنای دسترسی به اینترنت نسل سوم، چهارم و 4.5 در 97 درصد موارد برای مردم بود. آمارها و شواهد میدانی نیز این موضوع را تایید میکنند.
وزیر ارتباطات با اشاره به ثبات شبکه و تلاشهای خرابکارانه برای ایجاد اختلال در انتخابات گفت: با وجود تلاشهای 20 موردی عمدی و سهوی برای قطع فیبر نوری و ایجاد اختلال، 9 مورد قطعی به سرعت توسط 400 تیم حاضر در سراسر کشور شناسایی و خنثی شد.
زارعپور با بیان اینکه بیش از 99.3 درصد استعلامات برخط در زمان برگزاری انتخابات بدون مشکل انجام شد، بر عملکرد مطلوب شبکه ارتباطی کشور در این رویداد مهم تاکید کرد.
وضعیت اینترنت ماهوارهای در ایران
وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود به موضوع اینترنت ماهوارهای در ایران اشاره کرد و گفت: برای ارائه اینترنت ماهوارهای در ایران، پیگیریهایی از کمیسیون تنظیم مقررات جهانی RRB انجام شده است. مقرر شده که استارلینک یا هر شرکت ارائهدهنده اینترنت ماهوارهای دیگری که مایل به فعالیت در ایران باشند باید مجوز سازمان تنظیم مقررات را دریافت کنند.
زارعپور با بیان اینکه آمادگی کامل برای همکاری با این شرکتها وجود دارد، افزود: ما کاملاً آماده همکاری هستیم. لندینگ رایت (قواعد سرزمینی) کشور را برای استارلینک، وانوب و سایر شرکتها ارسال کردهایم و کار با این شرکتها در حال انجام است.
وزیر ارتباطات در ادامه به تشریح برنامههای ایران برای همکاری با اپراتورهای داخلی و خارجی برای ارائه اینترنت ماهوارهای اشاره کرد و گفت: اپراتورهای داخلی برای داشتن منظومه اینترنت ماهوارهای باید با بقیه کشورها همراهی و همکاری کنند. ما در حال مذاکره با کشورهای همسو هستیم تا در ساخت منظومه ماهوارهای همکاری کنیم. همچنین مجموعهای از شرکتهای دانشبنیان در داخل کشور برای ساخت یک منظومه از ماهوارههای مخابراتی تشکیل شده است. سال گذشته بزرگترین قرارداد تاریخ فضایی کشور با بخش خصوصی را بستیم و امیدواریم که امسال اولین ماهواره از منظومه ماهوارهای شهید سلیمانی را که حاوی 16 الی 20 ماهواره مخابراتی با کاربرد اینترنت اشیا است، پرتاب کنیم.