یک‌شنبه 27 اردیبهشت 1405

اقتصادی خبرگزاری مهر

اقتصادی خبرگزاری مهر

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از کاهش محسوس دما در نوار شرقی خبر داد و گفت: 6 استان با افت 5 تا 10 درجه‌ای دما و احتمال سرمازدگی محصولات کشاورزی مواجه خواهند شد.

دبیر سابق کمیسیون اقتصادی دولت گفت: پمپاژ نقدینگی مازاد بر ظرفیت تولید، عمدتاً از سوی بانک‌ها و دولت، عامل طولانی‌مدت تورم است و ارز تنها نقش مقطعی دارد.

پس از سه ماه افت پیاپی، تولید خودرو در شهریورماه با رشد 32.7 درصدی نسبت به مرداد به مسیر صعود بازگشت؛ با این حال خودروسازان همچنان از اهداف تولید سالانه عقب‌اند.

ساختار سهامداری پیچیده و بدهی‌های انباشته، خصوصی‌سازی در ایران را به حلقه‌ای بسته بدل کرده که مانع ورود سرمایه تازه و توسعه شرکت‌ها پس از واگذاری شده است.

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با هیئت عالی مرزی و گمرکی عراق گفت: تاسیس منطقه آزاد مشترک ایران و عراق موضوعی راهبردی است که باید با جدیت دنبال شود.

سازمان اداری و استخدامی کشور با صدور مجوزی، جذب 635 عضو هیأت علمی پیمانی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی وزارت علوم را برای پذیرفته‌شدگان فراخوان‌های استخدامی تا پایان 1401 تأیید کرد.

در حالی که کاربران ایرانی به دلیل تحریم‌های خارجی همواره با محدودیت در دسترسی به خدمات مالی جهانی مواجه بوده‌اند، اکنون تصمیمات تازه بانک مرکزی فشار مضاعفی بر آن‌ها وارد کرده است.

رئیس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به پایان سال آبی، گفت: کم‌بارشی قابل توجهی در تمام استان‌ها روی داده است که از نظر شاخص SPI، سومین سال کم‌بارش کشور در 30 سال اخیر به شمار می‌رود.

مدیرعامل راه‌آهن گفت: برای رسیدن به اهداف تعیین شده در پایان برنامه هفتم توسعه، نیازمند سرمایه‌گذاری حدود 17 میلیارد دلار توسط بخش خصوصی و دولتی هستیم.

وزیر راه گفت: ترانزیت و صنعت ریلی باعث کاهش وابستگی‌ها به نفت و شکوفایی تولید ملی می‌شود، توافقات جدید نیز به زودی اعلام خواهد شد و اثرات مثبت آن در سطح ملی و بین‌المللی مشهود خواهد بود.

معاون مهندسی، پژوهش و فناوری وزارت نفت گفت: طرح احیای چاه‌های کم‌بازده با وجود مشکلات موجود، به‌عنوان گامی مهم در مسیر ارتقای فناوری‌های تولید نفت و گاز ارزیابی شده است.

یک مقام مسئول گفت: هدف ما این است که تا پایان برنامه هفتم، سالانه 20 درصد از خدمات آب و فاضلاب کشور به صورت هوشمند و بدون نیاز به مراجعه حضوری و کاغذی ارائه شود.

تزریق گاز به مخازن ذخیره‌سازی گاز با هدف پایداری برداشت در فصل زمستان تاکنون 13 درصد نسبت به پارسال افزایش داشته است.

معاون برنامه‌ریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی با اشاره به اهداف بخش حمل‌ونقل ریلی در برنامه هفتم توسعه، گفت: در یک سال اخیر 35 همت برای تقویت زیرساخت ریلی اختصاص یافته است.

مجری طرح تولید پراکنده و انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت توانیر از افزایش بیش از 35 درصدی انرژی تولیدی نیروگاه‌های مقیاس کوچک از ابتدای سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل خبر داد.