دوشنبه 5 آذر 1403

مهم ترین ابزار جهاد تبیین رسانه است / آغوش رسانه ملی برای طیف‌های مختلف جامعه باز باشد

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
مهم ترین ابزار جهاد تبیین رسانه است / آغوش رسانه ملی برای طیف‌های مختلف جامعه باز باشد

کریمی با بیان اینکه مهم ترین ابزار جهاد تبیین رسانه است، گفت: در بازی و جنگ رسانه ای کسی برنده است که با هوش تر و اقدام آن به هنگام تر باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ اکبرکریمی، کارشناس و مدرس رسانه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار هرمز اظهار کرد: تحریم رسانه ای مبحثی است که اول باید مورد بررسی قرار گیرد که آیا مانند سایر تحریم های سیاسی و اقتصادی فرایندی است که منجر به نتیجه در آن می شود و یا نه فقط جنبه نمایشی و بار روانی به دنبال خودش دارد.

کارشناس رسانه مطرح کرد: تحریم های رسانه ای و این گونه بازی های سیاسی توسط صاحبان قدرت و رسانه انجام می شود؛ یعنی فضای رسانه در کنار تمام کارکردهای ذاتی خودش اعم از آموزش، اطلاع رسانی و سرگرمی؛ کارکرد دیگری پیدا کرده که در بحث زیست مجازی شما به عنوان یک شهروند مستلزم این هستید که آموزش های لازم و زیادی را ببینید تا در این حوزه مورد استعمار قرار نگیرید. کریمی تصریح کرد: امروزه رسانه ها به عنوان ابزار قدرت حاکمیت ها ابزار مهم و تعیین کننده ای و سرنوشت ساز است که در بسیاری از حاکمیت ها جنگ را از کف میدان با هزینه های بسیار بالا به فضای مجازی که قابل کنترل تری بوده انتقال می دهند؛ البته هزینه های خاص به خودش را دارد.

وی تاکید کرد: باید در حوزه رسانه و فضای مجازی آماده و به هوش باشیم زیرا هر آنی احتمال مورد حمله قرار گرفتن داریم و همان طور که در جنگ نظامی ما در موضوع پدافندی خود تمرکز می کنیم در این حوزه هم باید به آن بپردازیم. مدرس رسانه ادامه داد: پدافند در فضای رسانه ای بخشی از آن به حاکمیت، بخشی از آن به مردم و بخش دیگر آن به خود رسانه بر می گردد به طوری که حاکمیت با اتخاذ سیاست های لازم و استراتژی مناسب به عنوان رهبر فکری باید این مهم را در نظر بگیرد که رسانه ها به عنوان پل ارتباطی بین حکومت ها و مردم باید این نقش آفرینی را با تولید محتوای مناسب داشته باشد و کما اینکه رهبری با فتوای جهاد تبیین این موضوع را خواستار شدند و همه ما میدانیم مهم ترین ابزار جهاد تبیین رسانه است. کریمی ادامه داد: خود مردم با مسلح شدن به سلاح اطلاعات و موضوع سواد رسانه ای از حالت منفعل و حق فعال خودشان می توانند به مخاطبان هوشمندی تبدیل شوند که قدرت تحلیل دارند. وی تصریح کرد: مخاطب هوشمند به واسطه بالا بودن قدرت تجزیه و تحلیل سخت و دشوار موضوعی را می پذیرد و در صورت پذیرش چون به واسطه تجزیه و تحلیلش بوده است حتما به دنبال کنندگان ماندگار و موثری تبدیل می شوند که خودشان می توانند مبلغ رسانه باشند برای جذب فالوور های بعدی بنابراین در سه حوزه ما برنامه ریزی لازم داشته باشیم. کارشناس و مدرس رسانه گفت: دشمن در تحریم رسانه ای چه شخص و یا رسانه ای را مورد هدف قرار می دهد؟ رسانه ها به دلیل تولید محتوایشان مورد توجه قرار می گیرند برخی از افراد مثلا سیلبریتی ها در حوزه های مختلف هنری، ورزشی و... ذاتا چهره و گفته هایشان مورد توجه مردم قرار می گیرد حتی در ماه های اخیر هنرمندان و ورزشکاران در حوزه سیاسی اظهار نظر کرده اند و مورد توجه قرار گرفته اند نمی توان نقش آنها را کتمان کنیم باید تلاش کرد از ظرفیت و سرمایه اجتماعی افراد به سود رسانه و حاکمیت بهره برداری کرد. کریمی عنوان کرد: وقتی دشمن بخواهد تحریم و یا تخریبی انجام بدهد سراغ افرادی می رود که از پتانسیل و ظرفیت اجتماعی آنها استفاده کند یا می رود به سراغ رسانه جریان ساز مثلا ورزشکاران و سیلبریتی هایی که رفتند در زمین دشمن بازی می کنند و خوراک فکری به آنها می دهند و قاعدتا تاریخ مصرفشان روزی تمام می شود برای آنها مهره سوخته به حساب می آیند. وی مطرح کرد: در تحریم هارسانه ها و افراد سعی می شود از افراد و سیلبریتی ها استفاده کنند و یا می آیند یک جریان فکری را می زنند؛ بعضی اوقات شما تفکر بسیجی و انقلابی دارید که این تفکر خط و مشیی است که مبتنی بر مبادی نظری، بسیج، سپاه و یا فرهنگ جهادی مبادی نظری آن گذاشته شده است و مسیرش در حال طی شدن است و حالا یک کار جهادی یک شخصی و یا گروهی بیاید در مورد آن نظر دهد آن موقع به اسم فرد و یا گروه تمام نمی شود بلکه به اسم بسیج و گروه های جهادی تمام می شود و آنجا فرد مطرح نیست بلکه گروه رسانه زده می شود. کارشناس رسانه تصریح کرد: در تحریم یک رسانه سعی می کنند داشته و سرمایه یک رسانه را از آن بگیرند و رسانه ها دو سرمایه مخاطبان و اعتبار دارند وقتی که مخاطبان یک رسانه را بتوانید نا امید از آن کنید مخاطبانش ریزش می کند و با تخریب و متهم کردن آن رسانه به دروغ گویی اعتبار و ارزشمندی رسانه نیز مورد هدف قرار می گیرد.

کریمی مطرح کرد: در بازی و جنگ رسانه ای کسی برنده است که با هوش تر و اقدام آن به هنگام تر باشد؛ بخشی از ماجرا به مردم باز می گردد و مردم نیازمند آگاهی هستند و نمی توان از مردمی که آموزش ندیده اند توقع این را داشت که پای آرمان های انقلاب و نظام بایستند. وی افزود: باید نگاه کرد رسانه ما چه میزان تولید محتوایی در راستای انقلاب و فرهنگ گفتگو، آگاهی بخشی و...‌برای همه مخاطبانش داشته است؛ رسانه ملی باید در خدمت تمام فرزندان این سرزمین با هر گرایشی باشد آزادی بیان و آزادی پس از بیان حق مسلم همه فرزندان این اب و خاک است به شرطی که در چهارچوب قانون و اخلاق و در خدمت ارزش هایی باشد که ما به آن پایبند هستیم. مدرس رسانه مطرح کرد: رسانه های یک طرفه همگی محکوم به شکست هستند و رسانه ای برنده است که گفتگو محور برای مخاطبانش باشد؛ رسانه ملی باید آغوشش برای طیف های مختلف این جامعه باز باشد تا بتوانیم به یک فضای تعاملی به اهداف خود برسد‌. کریمی با بیان اینکه در جامعه شناسی نیز اثبات شده که انسان ها از حس های مشترک به اهداف مشترک می رسند، گفت: برای اینکه به حس های مشترک برسیم نیازمند گفتگوهای دو جانبه با همه افراد و طیف های جامعه هستیم. وی اظهار کرد: ارتباطی موثر است که بتواند مخاطب را به سمت هدف آن رسانه سوق دهد و کارشناس مطرح رسانه نیز معتقدند که رسانه به عنوان رکن چهارم دموکراسی بسیار دارای اهمیت است و رسانه باید در خدمت مردم و در راستای اهداف حاکمیت کار کند و این تعامل باید به وجود آید. مدرس رسانه تاکید کرد: رسانه هنگامی می تواند ارتباطی موثر، مانا و ماندگاری داشته باشد که محتوای جذاب و دارای اهمیت باشد به عنوان دو عنصر و کلید واژه در آن رعایت شده باشد و برای ان مهم باشد. وی خاطر نشان کرد: رسانه ها باید با تولید محتوای مناسب نقش آفرینی خود را داشته باشند و مخاطب اگاه و روشن و مخاطبی که رسانه به آن اهمیت داده بر اساس تعصب های خود به جای رجوع به رسانه های برون مرزی برای دستیابی به آگاهی به رسانه های داخلی اعتماد پیدا می کنند و این بزرگترین سرمایه یک رسانه است که باید روی آن کار کند وگرنه دچار بحران در آینده خواهد شد.

انتهای پیام /