سه‌شنبه 29 مهر 1404

موافقت مجلس با کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
موافقت مجلس با کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه، 5 تیرماه) مجلس شورای اسلامی در جریان ادامه رسیدگی به گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در مورد لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (6) قانون بودجه سال 1402 کل کشور با ماده واحده این لایحه در مورد تقلیل نرخ مالیات بر ارزش افزوده برخی از محصولات کشاورزی و دارو و واردات آنها در صورت نیاز موافقت کردند.

بر اساس ماده مصوب مذکور متن زیر به عنوان بند (ظ) به تبصره (6) قانون بودجه سال 1402 کل کشور الحاق می‌شود.

در سال 1402، واردات داروهای ضروری و تجهیزات مصرفی پزشکی که فاقد مشابه تولید داخل باشند، از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف بوده و نرخ مالیات بر ارزش افزوده گندم، برنج، دانه های روغنی، انواع روغن خام، حبوبات (شامل عدس، نخود، لوبیا و ماش)، قند، شکر، گوشت مرغ، گوشت قرمز، چای و همچنین نرخ مالیات بر ارزش افزوده قند و شکر تولید داخل به یک درصد تقلیل می یابد.

در جریان بررسی این لایحه پیشنهادات متعددی از سوی نمایندگان در خصوص حذف برنج، گندم و دانه‌های روغنی از این ماده الحاقی مطرح شد که به جهت مخالفت نمایندگان حاضر در صحن تصویب نشد.

همچنین محمدحسن آصفری پیشنهادی در مورد حذف چای از این بند مطرح کرد و گفت: بخش عمده چای‌های وارداتی از هند یا سریلانکا از استانداردهای بهداشتی مناسب برخوردار نیست، از سوی دیگر برخی این محصول را با قیمت ارزان وارد و چند برابر به مردم می‌فروشند لذا این محصول هم باید از این بند حذف شود اما در ادامه نمایندگان با حذف این ماده موافقت نکردند.

محمدتقی نقدعلی نیزدر اخطاری تأکید کرد حذف بخش‌هایی از این ماده واحده لایحه مذکور درست نیست زیرا هدف از انجام این کار را بی‌اثر می‌کند، البته می‌دانیم که وضعیت کشور به خصوص در مباحث معیشتی و مسائل اساسی مردم نگرانی‌هایی وجود دارد لذا امیدواریم این لایحه کمک کند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

مجلس شورای اسلامی

دارو کالای اساسی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
موافقت مجلس با کاهش نرخ مالیات بر ارزش افزوده واردات کالاهای اساسی 2