میدان مغناطیسی
میدان مغناطیسی
خورشید در 28 اکتبر شراره بزرگی از ذرات باردار را به بیرون راند و اکنون آن باد الکتریکی به عنوان یک طوفان ژئومغناطیسی قوی در حال حرکت به سمت زمین است.
کاوشگر "جونوی ناسا" نخستین تصویر سهبعدی از جو سیاره مشتری را ثبت کرده است.
تلسکوپ فضایی هابل تصویری عجیب از ستارهای احاطه شده در دوده ثبت کرد که شبیه به دروازهای به جهانهای دیگر است.
خورشید در 28 اکتبر شراره بزرگی از ذرات باردار را به بیرون راند و اکنون آن باد الکتریکی به عنوان یک طوفان ژئومغناطیسی قوی در حال حرکت به سمت زمین است.
یافتههای جدید کاوشگر جونو ناسا که به دور مشتری میچرخد، تصویر کاملتری از چگونگی ویژگیهای جوی این سیاره و فرآیندهایی که در زیر ابرهای آن رخ میدهد، ارائه داده است.
آزمایشگاه پیش رانش جت ناسا اخیرا در حساب کاربری خود در توییتر تصویری زیبا از نخستین نمای سه بعدی از جو سیاره مشتری که توسط فضاپیما "جونو" ثبت شده، به اشتراک گذاشت.
منظومه شمسی رازهای فوق العاده و جذابی دارد که در این گزارش به برخی از آنها میپردازیم.
با انجام این کار دانشمندان توانستند ظهور دو شکل از یک یخ فوق یونی را که احتمال میدادند یکی از آن اشکال در فضای داخلی سیارات غول پیکر اورانوس و نپتون یافت شود را مشخص کنند.
محققان "موسسه علوم کارنگی" و "دانشگاه شیکاگو" در مطالعه اخیرشان اظهار کردهاند لایهای از یخ داغ و رسانای الکتریکی میتواند در ایجاد میدانهای مغناطیسی سیارات غول پیکر یخی مانند اورانوس و نپتون نقش داشته باشد.
امروز پنجشنبه 29 مهر ماه طی مراسمی از پنج برگزیده جایزه مصطفی 2021 تقدیر میشود، در حالی که اعطای این جایزه با سالهای گذشته متفاوت است؛ چون در حوزه نانو و زیست فناوری برگزیده نداشت و در بخش پزشکی و شیمی آلی به عنوان بخش جدید، دانشمندان مسلمان برگزیده معرفی شدند.
ستارهشناسان میگویند منظومه شمسی ما احتمالا توسط یک تونل غولپیکر مغناطیسی احاطه شده است که فقط با امواج رادیویی قابل مشاهده است.
پروفسور زاهد حسن، از برگزیدگان جایزه مصطفی 2021 تحقیقات خود را برای ساخت مواد توپولوژیک که خاصیت آهنربایی دارند، تشریح کرد.
تهران - ایرنا - پروفسور زاهد حسن، برگزیده جایزه مصطفی (ص) 2021 خلاصهای از تنیجه تحقیقات بیش از یکدههای خود برای ساخت مواد توپولوژیک که خاصیت آهنربایی هم داشته باشند، را ارائه داد.
فضانوردان اوایل این ماه شاهد درخشش شفق قطبی بر فراز نیوزیلند و قطب جنوب بودند و فیلمی از این لحظه حیرتانگیز منتشر کردهاند.
ستارهشناسان انگلیسی با استفاده از ماهواره ناسا، برای نخستین بار توانستند روشن و خاموش شدن یک کوتوله سفید را مشاهده کنند.
یک مطالعه جدید نشان میدهد سیگنالهای رادیویی اسرار آمیز ممکن است از شفقهای قطبی در ستارههای دور که توسط سیارات پنهان ایجاد میشوند، ساطع شوند.