میزگرد | بررسی فعالیتهای دانشجویان بسیجی دانشگاههای تهران در ایام اربعین
گروه سیاسی خبرگزاری فارس: نشست «بررسی فعالیتهای اربعینی بسیج دانشجویی دانشگاههای تهران» با حضور محمد محمد نیا دبیر پویش در مدار حبیب بسیج دانشجویی، زینب ایمانی جانشین موکب دانشجویی امت محمد، ایمان آهنگر مسئول موکب شباب رضوی و علی امیرجی مسئول موکب دانشجویی امت محمد (ص) در خبرگزاری فارس برگزار شد.
مهمترین محورهای این میزگرد به شرح ذیل است:
_ خدمت رسانی بیش از 8500 گروه دانشجویی در مسیر اربعین
_ عمده فعالیت موکب امت محمد
-راه اندازی پویش عهد با امام زمان به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی
_ فعالیت خادمانی از کشورهای نیجریه، هند و افغانستان در موکب های دانشجویی
_ ساخت مستندی با موضوع روایت فعالیت اربعین دانشجویان
بیش از 8500 گروه دانشجویی در مسیر اربعین خدمت رسانی می کنند
محمد محمدنیا دبیر پویش در مدار حبیب بسیج دانشجویی در این نشست با اشاره به فعالیت های این پویش دانشجویی، گفت: در مراسم اربعین سال 1401، حدود 2 هزار تیم دانشجویی مشغول خدمت رسانی به زوار اربعین بودند، امسال استقبال دانشجویان افزایش قابل توجهی داشت و تا این لحظه 8500 گروه دانشجویی سراسر کشور برای خدمت رسانی در اربعین حسینی ثبت نام کرده اند.
وی با اشاره به جزئیات گروه های ثبت نامی در این پویش، افزود: 5398 در گروه فرهنگی، 1679 در گروه پزشکی، 974 در گروه طب سنتی ثبت نام کردند.
محمدنیا تاکید کرد: هدف تاسیس این پویش این بوده که هر کسی و در هر جایی بتواند طعم شیرین خدمت رسانی به زوار اربعین را داشته باشد و تمام موکب ها به صورت سیار و در طول مسیر راه اندازی شده اند.
این فعال دانشجویی گفت: دلیل راه اندازی این پویش این بود که عده ای از دانشجویان و مردم نمی توانستند به صورت دائم در محل خاصی حضور یابند و پویش در مدار حبیب این امکان را داده که به صورت سیار و طول مسیر مشغول خدمت رسانی باشند.
دبیر پویش در مدار حبیب گفت: این پویش در 3 حوزه فرهنگی، پزشکی و طب سنتی فعالیت می کند. دراین عرصه ها نیز شامل 3 بخش کودکان، نوجوان و بزرگسالان است.
وجه تمایز پویش در مدار حبیب سیار بودن است
محمد نیا تاکید کرد: متأسفانه فعالیت و حضور موکبهای دانشجویی به صورت یکجا بود، یعنی اگر کسی میخواست طعم خدمترسانی را بچشد، باید چند روز را در یک موکب فعالیت می کرد و خیلی از دانشجویان به دلیل مشغلههای کاری امکان حضور در این موکبها را نداشتند و نهایتا دو سه روز مشغول فعالیت بودیم.
وی افزود: پویش در مدار حبیب برای پاسخ دادن به همین دغدغه طراحی شد که هر کس بتواند در طول مسیر این خدمترسانی را انجام دهد. کلیت پویش در مدار حبیب به صورت مواکب سیار است. این موکب بر حوزههای فرهنگی، پزشکی و طب سنتی برگزار میشود.
دبیر پویش در مدار حبیب گفت: در عرصه فرهنگی شامل سه حوزه کودکان، نوجوانان و بزرگسالان تقسیم میشود، در حوزه پزشکی نیز در سه ساحت فعالیت میکنیم، از دانشجویان ورودی دانشگاههای پزشکی تا فارغالتحصیلان دانشگاه ها در این موکبها فعالیت میکنند.
وی ادامه داد: کلیت این پویش به این صورت است که شما نیازی به توزیع غذا و اسکان نخواهید داشت، ولی در عوض در مسیر پیادهروی که قدم میزنید، همزمان با آن، بستههای پیشنهادی این پویش را در مسیر اربعین توزیع خواهید کرد، وجه تمایز موکبهای پویش در مدار حبیب این است که به صورت سیار فعالیت خواهند کرد.
محمد نیا عنوان کرد: بهطور مثال در بخش فرهنگی مثلا خانوادههایی که فرزندانشان را با خودشان به پیادهروی میآورند، بعضی وقتها نیاز دارند که از آن ها مراقبت شود و سرگرم کاری شوند، فعالان این پویش این دغدغه را پیگیری کرده و جاهایی برای خدمترسانی با این موضوع راهاندازی شده است.
ویژهبرنامه حبیب با موضوع فعالیت دانشجویی اربعین پخش خواهد شد
دبیر پویش مدار حبیب گفت: ویژهبرنامه 5 قسمتی حبیب با موضوع اربعین و فعالیتهای دانشجویی از شبکههای سیما پخش خواهد شد.
وی افزود: یکی از مهمترین اهداف بخش فرهنگی این پویش، این است که خاطره خوبی برای بچهها و نوجوانان در طول مسیر ثبت کنند. جامعه هدف این بخش از کودکان خردسال تا نوجوانان 18-17 ساله هستند.
دبیر پویش در مدار حبیب گفت: در سال گذشته استقبال بسیار خوبی توسط دانشجویان از این طرح انجام شد و همین باعث شد تا انرژی دوچندانی را در موکبهای این پویش در سال جاری داشته باشیم.
این فعال اربعین تاکید کرد: در بخش پزشکی، دغدغه این بود که اگر کسی از زائران در طول مسیر دچار حادثه شود، این موکبهای سیار که تعدادشان زیاد است بتوانند به سرعت وارد عمل شوند.
وی افزود: هدف موکبهای سیار پزشکی این است که با همراه داشتن وسایل پزشکی با تعداد زیاد خدمترسانی خوبی در این زمینه انجام دهند. اعضای این موکب دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی تهران هستند.
محمد نیا عنوان کرد: در زمینه طب سنتی نیز به فعالیتهایی مانند رفع گرمازدگی، تاول زدن دست و پا و یا خستگی به فعالیت میپردازند. ثبتنام این طرح همچنان ادامه دارد، ولی فعالیتهای این موکبها از دو روز گذشته آغاز شده است. پایان ثبتنام و خدمترسانی نیز روز اربعین خواهد بود و تا زمانی که پیادهروی در جریان باشد، این پویشها نیز به فعالیت خود ادامه خواهند داد.
وی افزود: در بحث فرهنگی تا الان حدود 5398 گروه ثبتنامی داشتهایم. در بخش پزشکی 1680 گروه و در بخش طب سنتی 74 گروه مشغول فعالیت خواهند بود. آمار مجموع ثبتنامیها تا الان حدود 8500 گروه دانشجویی بوده است. بیشترین ثبتنامیها هم از استانهای تهران، فارس و خوزستان بوده است.
عمده فعالیت موکب امت محمد (ص) ارتباط با دانشجویان بینالملل است
زینب ایمانی جانشین موکب دانشجویی امت محمد (ص) نیز در این نشست با اشاره به جزئیات موکب های خواهران امت محمد، گفت: با توجه به شعار امسال موکبهای ما که «اربعین تمدنساز» است، عمده فعالیتهای موکبهای امت محمد در بحث بینالمللی و ارتباط با دانشجویان بینالملل است.
وی با اشاره به جزئیات ارتباط این موکب با دانشجویان بین الملل، گفت: در بحث بین المللی با سه زیر مجموعه اتحاد کشورهای مسلمان، پیشرفتهای کشورهای اسلامی و شبکهسازی دانشجویان مسلمان، فعالیت خود را ادامه خواهیم داد.
ایمانی تاکید کرد: در این موکبها دو پویش راهاندازی شده است؛ پویش اول، پویش قرآنی است که تمرکز آن بر معرفی این کتاب آسمانی به زائران اربعین خواهد بود و هتک حرمتهای اخیر به قران کریم را محکوم خواهیم کرد. محفلهای قرآنی متعدد نیز در مسیر اربعین برگزار خواهد شد. کارویژه اصلی موکبهای امت محمد (ص) در مسیر اربعین امسال، فعالیتهای قرآنی خواهد بود.
راه اندازی پویش عهد با امام زمان به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی
وی افزود: در زمینه بینالملل نیز پویش «عهد با امام زمان (عج)» نیز برگزار خواهد شد که شامل 25 بند در باره عهدنامه یاران امام زمان (عج) خواهد بود. این موضوع را نیز بهطور ویژه در مسیر اربعین پیگیری خواهیم کرد، فعالیتهای قرآنی و پویش عهد با امام زمان (عج) به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی راهاندازی و فعال میشود.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: در موکب امت محمد (ص) بعضی از خدام از دانشجویان بینالملل فعال در دانشگاههای خارج از کشور هستند و تمرکز ما در حوزه مقاومت است. یک زوج پاکستانی نیز ما را در زمینه خدمترسانی به زوار اربعین همراهی خواهد کرد.
جانشین خواهران موکب امت محمد گفت: در بحث کودک نیز در پویش «عهد با امام زمان (عج)» از ظرفیت آن استفاده خواهیم کرد و در این زمینه هدفگذاری کردهایم. در بخش پزشکی نیز سعی کردهایم با توجه به بینالمللی بودن این موکب، از ظرفیت پزشکان و فعالان پزشکی کشورهای دیگر استفاده کنیم. چند نفر از پزشکان و پرستاران کشورهای دیگر برای خدمترسانی در موکب ما ثبتنام کردهاند.
فعالیت خادمانی از کشورهای نیجریه، هند و افغانستان در موکب امت محمد
ایمانی عنوان کرد: از کشورهای نیجریه، هند و افغانستان نیز خادمانی خواهیم داشت و در زمینه شناساندن اربعین و فعالیتهای مسلمانان در این کشورها نیز ما را کمک خواهند کرد.
وی افزود: این افراد با زوار کشورهای خودشان نیز ارتباط خواهند گرفت و در زمینه خدمترسانی ما را کمک خواهند کرد، با فعالانی نیز از کشورهای عربستان، فرانسه و... ارتباطاتی از سال گذشته داشتهایم و سعی میکنیم امسال نیز از فعالیتهای آن ها استفاده کنیم.
امیرجی: مستند الی الحبیب در حال ساخت است
علی امیرجی مسئول موکب دانشجویی امت محمد (ص) در این نشست گفت: موکب امت محمد در عمود 770 شروع به خدمترسانی کرده است و امسال، سال دوم است که در این زمینه فعالیت خواهیم داشت. اصل و اساس این موکب دانشجویی بینالمللی بودن آن است و سعی کردهایم از نخبگان بینالمللی این عرصه استفاده کنیم.
وی با اشاره به تعداد خدام دانشجویی اربعین گفت: تعداد خدام این موکب امسال 130 نفر خواهند بود. 40 نفر از خادمین از خانمها هستند و بقیه از آقایان هستند.
مسئول موکب دانشجویی امت محمد گفت: غرفههای کودک، پزشکی، بینالملل و خدماتی شامل اسکان و توزیع غذا در این موکب فعالیت خواهند کرد. در زمینه رسانهای نیز فعالیت خواهیم کرد و مستندی با موضوع اربعین ساخته میشود که هدف آن نشان دادن فعالیتهای این موکب در اربعین خواهد بود.
وی افزود: علاوه بر موضوع اربعین، از نظر ما چیزی که اهمیت دارد رسانهای کردن فعالیت اربعینی دانشجویان است، با همین رویکرد مستند «الی الحبیب» در حال ساخت است و از شبکههای سیما پخش خواهد شد.
امیر جی با اشاره به وجه تمایز این موکب با سایر موکب های اربعین، گفت: وجه تمایز این موکب این است که هدفگذاری آن صرفا برای دانشجویان ایرانی نیست و همه دانشجویان مسلمان کشورهای دیگر را شامل میشود.
امیر جی تاکید کرد: محتواهایی به سه زبان عربی، انگلیسی و فارسی آماده شده و در مسیر اربعین توزیع میشود. در سال گذشته ارتباطاتی را با دانشجویان خارجیای که در کشور ما تحصیل میکنند نیز داشتهایم و دانشجویان زیادی نیز در این زمینه با ما ارتباط پیدا کردند.
وی با اشاره به ارتباط مستمر با دانشجویان بین الملل گفت: ارتباط ما نیز با دانشجویان اربعین محدود به بازه اربعین نمیشود و در طول سال نیز با دانشجویان و اساتید در ارتباط خواهیم بود.
محل خدمترسانی موکب شباب رضوی عمود 750 خواهد بود
ایمان آهنگر مسئول موکب شباب رضوی نیز در این نشست، گفت: این موکب ذیل دانشگاه شهید بهشتی فعالیت خواهد کرد و از سال 94 خدمترسانی خود را به زوار اربعین شروع کرده است، محل خدمترسانی موکب شباب رضوی عمود 750 خواهد بود. امسال دو موکب دیگر نیز اضافه خواهند شد.
وی با اشاره به موکب های دیگر شباب رضوی، گفت: یک موکب در عمود 297 که مزین به نام شهید زنجانی است و یک موکب هم در مسیر علما راهاندازی شده است. تمرکز ما بر خدماترسانی موضوعاتی بود که حس کردیم خلأ آن در بقیه موکبها احساس و کمتر دیده میشود.
این فعال دانشجویی تاکید کرد: مثلا در این زمینه دمنوشها و شربتهای سنتی توزیع خواهد شد و مبتنی بر سه نیاز اصلی که سرماخوردگی، گرمازدگی و مشکلات گوارشی است.
موکب شباب رضوی تا روز اربعین دایر بوده و حدود 100 خادم دانشجویی مشغول خدمت رسانی خواهند بود
وی افزود: خدمترسانی عام نیز مثل خیاطی و کارهای دیگر نیز در موکب شباب رضوی انجام خواهد شد. تعمیرات موبایل، کالسکه نیز بخشی از این فعالیتهاست.
مسئول موکب دانشجویی شباب رضوی تاکید کرد: چهارپایه خوانی و انجام مراسمات مذهبی نیز فعالیت دیگر موکب شباب رضوی خواهد بود. این موکب ها از 3 تا 14 شهریور دایر هستند و مجموعاً حدود 100 نفر نیز خادم دانشجویی اربعین خواهیم داشت.
پایان پیام /