جمعه 13 شهریور 1405

نابغه نظامی که صدام از او می ترسید / عقرب زرد لقب کدام فرمانده ایرانی بود؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
نابغه نظامی که صدام از او می ترسید / عقرب زرد لقب کدام فرمانده ایرانی بود؟

فرمانده قرارگاه اصلاً باورش نمی‌شد که علی و نیروهایش ظرف یک ماه، خطوط سه و چهار عراق را هم شناسایی کرده باشند! برای همین چیزها بود که صدام به او لقب «عقرب زرد» داده بود.

سردار شهید علی چیت‌سازیان آنقدر به زبان عربی مسلط بود که در دل دشمن نفوذ می‌کرد. اصلاً محال بود شناسایی برود و دست خالی برگردد.

در شهر همدان شاید کمتر کسی باشد که اسم «علی چیت‌سازیان» به گوشش نخورده باشد! فرمانده اطلاعات و عملیات لشکر انصار الحسین (ع) آنقدر به زبان عربی مسلط بود که در دل دشمن نفوذ می‌کرد. اصلاً محال بود شناسایی برود و دست خالی برگردد.

سردار شهید مدافع حرم حاج حسین همدانی درباره او چنین می‌گوید:

در یکی از جلسات، فرمانده قرارگاه نجف پرسید: جوان ریش خرمایی کیه؟ یکی از فرماندهان گفت: مسؤول اطلاعات و عملیات، اعجوبه‌ای در کار اطلاعات است.

وقتی از علی چیت‌سازان خواستند گزارش آخر را بدهد، مقابل نقشه ایستاد و انگشت روی جاده زرباطیه به بدره گذاشت و گفت که فرمانده تیپ عراقی چه زمانی می‌آید و چه زمانی می‌رود، حتی اینکه تا کجا او را با سواری و بقیه مسیر را از کجا تا خط با جیپ و نفربر فرماندهی می‌آورند.

فرمانده قرارگاه اصلاً باورش نمی‌شد که علی و نیروهایش ظرف یک ماه، خطوط سه و چهار عراق را هم شناسایی کرده باشند! برای همین چیزها بود که صدام به او لقب «عقرب زرد» داده بود.

درباره این شهید بیش تر بدانید

شهید علی چیت‌سازیان بیستم آذرماه سال 1341 در همدان به دنیا آمد. او در عملیات مسلم بن عقیل با اینکه بیش از 17 سال سن نداشت، 140 نفر از نیروهای بعثی را که به اسارت رزمندگان اسلام در آمده بودند از داخل خاک عراق به پشت جبهه انتقال داد و شهامتش را به اثبات رساند. 18 سال بیشتر نداشت که مربی استاد آموزش‌های نظامی تاکتیک رزمی، اسلحه شناسی، اطلاعات و عملیات شد. نبوغ و خلاقیت بی مثال او را سردار علی شادمانی کشف کرد.

شهید علی چیت‌سازیان در سال 1362 تنها 19 سال داشت که به فرماندهی اطلاعات و عملیات لشکر انصارالحسین رسید. سرانجام این سردار سپاه اسلام در روز چهارم آذرماه سال 1366 حین انجام یک ماموریت گشت شناسایی به درجه رفیع شهادت نائل آمد. مزار این شهید در بهشت باغ همدان در قطعه 99، ردیف 24، شماره 8 قرار دارد.

--> اخبار مرتبط

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.

نابغه نظامی که صدام از او می ترسید / عقرب زرد لقب کدام فرمانده ایرانی بود؟ 2
نابغه نظامی که صدام از او می ترسید / عقرب زرد لقب کدام فرمانده ایرانی بود؟ 3