نامزد کانون برای جایزه آسترید لیندگرن معرفی شد
تهران - ایرنا - «حمیدرضا شاهآبادی» و کتابخانههای سیار کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به عنوان نامزد دریافت جایزه جهانی آسترید لیندگرن در سال 2021 معرفی شدند.
به گزارش ادارهکل روابط عمومی و امور بینالملل کانون، حمیدرضا شاهآبادی به عنوان نویسنده کتابهای کودک و نوجوان و کتابخانههای سیار روستایی کانون نیز در بخش پروژههای ترویج کتابخوانی به عنوان نامزد دریافت این جایزه در سال 2021 معرفی شدند.
جایزه جهانی آسترید لیندگرن، از بزرگترین جایزههای جهانی ادبیات کودک و نوجوان است که از سوی دولت سوئد به مناسبت گرامیداشت آسترید لیندگرن، نویسنده سوئدی و صاحب کتابهایی چون پیپی جوراب بلند و کارلوس روی پشتبام اهدا میشود. هدف از اهدای این جایزه تقویت سطح کیفی ادبیات کودک و نوجوان و ارتقای حقوق کودکان در جهان است و هر ساله بیش از 60 کشور از سراسر دنیا در این مسابقه شرکت میکنند.
بر همین اساس، هیاتهای معرفی نامزدهای جایزه سال 2021 را از ایران کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، شورای کتاب کودک، موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودک و انجمن نویسندگان کودک و نوجوان تشکیل میدهند.
کانون پرورش فکری در سال گذشته هوشنگ مرادیکرمانی را در حوزه نویسندگی و کتابخانههای سیار خود را در حوزه پروژههای ترویج کتابخوانی به عنوان نامزد دریافت جایزه آسترید لیندگرن معرفی کرده بود.
در این میان فعالیت پیک امید کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در زیرشاخه فعالیتهای سیار کانون به دبیرخانه این جایزه معرفی خواهد شد. پیک امید فعالیتی است که کانون بر اساس آن با استفاده از توان و تجربه مربیان خود و بهرهگیری از خودروهای کتابخانههای سیار در مناطق بحرانی مانند مناطق سیلزده یا زلزلهزده و حوزههای کمبرخوردار حاضر میشود و با اجرای برنامههای ادبی و هنری به بهبود وضعیت روحی و روانی مردم ساکن آن مناطق بهویژه کودکان و نوجوانان کمک میکند. سال گذشته هینا بیک تصویرگر کتابهای کودکان از کره جنوبی، جایزه آسترید لیندگرن 2020 را دریافت کرد.
کارگروه عروسک در شورای نظارت بر اسباببازی راهاندازی شد
رئیس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی از عضویت چند متخصص این حوزه در کارگاه عروسک شورا خبر داد و گفت: عروسک به دلیل تاثیرگذاری بر تربیت کودکان و نوجوانان حساسیت ویژهای دارد و با بقیه اسباببازیها تفاوت میکند و ما باید از تولید عروسکهایی حمایت کنیم که بتوانند جریانساز باشند.
ویدا ملکی وضعیت فعلی جریان تولید عروسک در کشور را نابسامان دانست و با یادآوری ممنوعیت ورود عروسک به کشور توضیح داد: برخی از تولیدکنندگان، عروسکهای بومی ارایه و برای احیای این عروسکها تلاش میکنند، برخی دیگر این عروسکها را از شکل اولیه خارج کرده و به روشهای جدیدی رسیدهاند و گروههای دیگری هم کارگاههای کوچکی ایجاد کرده و دست به کپیبرداری و الگوبرداری از نمونههای خارجی میزنند در حالی که برای ارایه مجوز ثبت، این عروسک باید کاملا کار خود متقاضی باشد.
او گفت که شورای نظارت بر اسباببازی تلاش میکند با ساماندهی این حوزه، فضا را برای ایجاد مشاغل و کارگاههای کوچک و بزرگ و هدایت سرمایهگذاران و منابع بانکی به سوی تولیدکنندگان عروسک فراهم کند تا این مشاغل مورد حمایت قرار بگیرد.
بر اساس این گزارش، کارگروه تخصص عروسک متشکل از آزاده بیات موسس موزه عروسکهای ملل، بنفشه بدیعی سازنده عروسکهای نمایشی، لیلا کفاشزاده مسئول بخش آموزش و پژوهش سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نیلوفر جلیلوند مدیر کارگروه عروسک انجمن تولیدکنندگان اسباببازی و ویدا ملکی رییس دبیرخانه شورای نظارت بر اسباببازی است.
این کارگروه قرار است با ساماندهی حوزه یادشده، مسیر رشد کیفی و کمی عروسک را هموارتر سازد تا در مدت زمان نه چندان دور شاهد ارتقای کیفیت و تنوع متناسب با فرهنگها و ذائقههای مختلف عروسکهای ایرانی باشیم که هر یک از آنها میتواند مروج فرهنگی باشد. دبیرخانه شورای نظارت بر ساخت، تولید و واردات اسباببازی در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فعالیت میکند.
*س_برچسبها_س*