شنبه 3 آذر 1403

ناگفته‌های زندگی «عزت الله انتظامی» از زبان پسرش

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
ناگفته‌های زندگی «عزت الله انتظامی» از زبان پسرش

در آستانه سالروز تولد زنده یاد «عزت الله انتظامی» فریدون جیرانی به گفت‌وگو با مجید انتظامی در موزه سینما نشست.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، روابط عمومی موزه سینما، مجید انتظامی در ابتدای این دیدار در پاسخ به سؤال فریدون جیرانی درباره فیلم گاو با ذکر خاطره‌ای گفت: فیلم گاو را برای اولین بار با داریوش مهرجویی در برلین دیدم. انصافا پدرم در این فیلم بازی بسیار خوبی داشت تا آنجا که از جشنواره فیلم شیکاگو برای این فیلم جایزه گرفت و تیتر روزنامه‌ها شد.

نولان در "تنت" یک بوئینگ 747 را منفجر کرد کریم عبدالجبار: چرا «بر باد رفته» بجای ممنوعیت برچسب هشدار می خورد؟ سکوت تعجب برانگیز تهیه‌کنندگان در مقابل قاچاق فیلمشان

انتظامی در پاسخ به سؤال جیرانی مبنی بر اینکه پدرش تا چه اندازه به صدای بازیگر در فیلم‌ها اهمیت می‌داد، پاسخ داد: پدرم اصرار داشت که در فیلم‌ها خودش برای نقش‌هایش صحبت کند. درهمه فیلم‌ها به جز دو فیلم ستارخان و هزاردستان خودش صحبت کرد. من به دلیل اینکه درگیر آهنگسازی بودم و مشغله‌های خودم را داشتم کمتر سر فیلم‌های پدرم حاضر می‌شدم البته یکی از دلایلش این بود که نمی‌خواستم این شائبه ایجاد شود که من برای گرفتن شغل و یا پروژه آهنگسازی فیلم‌ها به پدرم سر می‌زنم.

وی درباره رابطه‌اش در کودکی با زنده یاد عزت الله انتظامی نیز گفت: هنرمندان خیلی تنها هستند زیرا از خانواده شان به خاطر کارشان دور می‌شوند. اما یادم می‌آید که پدر من ما را به سینما هم می‌برد (با خنده) خودش جلوتر می‌رفت و ما پشت سرش می‌دویدیم.

انتظامی درباره حضور پدرش در کنسرت‌هایش نیز خاطرنشان کرد: کنسرت‌های ما همیشه ساعت 20 برگزار می‌شد و پدرم از ساعت 5 بعداظهر به تالارها می‌آمد. اولین اجرای روی صحنه که رهبری می کردم «این فصل را با من بخوان» بود. او همیشه به من تأکید می‌کرد که چگونه به روی صحنه بروم و چگونه به مردم احترام بگذارم. به عنوان مثال به من یاد می‌داد که دستم روی قلبم باید و به مردم تعظیم کنم تا اثرگذارتر باشد.

انتظامی در پاسخ به این سؤال جیرانی که آیا پدرش در مقام داور، سفارش دادن جایزه به او را در جشنواره کرده است یا خیر؟ پاسخ داد: سالی که فیلم «از کرخه تا راین» به جشنواره راه پیدا کرده بود، سر جایزه موسیقی بحث می‌شود و پدرم برای آنکه نه طرف من را بگیرد و نه نقشی در این جایزه داشته باشد اتاق را ترک می‌کند. من در حال سفر به جده بودم که ابراهیم حاتمی‌کیا به من گفت بمان جایزه‌ات را بگیر و بعد برو اما در نهایت جایزه به فیلم دیگری تعلق گرفت و دیپلم افتخار را به من دادند.

وی ادامه داد: پدرم هیچ وقت برای من پارتی بازی و یا سفارش ویژه‌ای نکرد. در کار مسیرهای‌مان از هم مجزا بود و تنها در دو کار مشترک باهم حضور داشتیم. مجید انتظامی با اشاره به اینکه پدرم هرگز بازنشسته نشد، افزود: حتی تا روزهای آخر زندگی‌اش نیز برایش فیلمنامه می‌فرستادند همیشه کنار تخت او تعداد زیادی فیلمنامه و کتاب بود.

وی با تأیید حرف‌های جیرانی مبنی بر نقش پررنگ عزت الله انتظامی در تأسیس موزه سینما گفت: پدرم از مؤسسان و از مدیرعاملان ابتدایی موزه سینما بود. خودش با آژانس به منزل فیلمسازها می‌رفت و جایزه‌هایشان را می‌گرفت و به موزه سینما می‌آورد.

انتظامی با اشاره به اینکه پدرش به خانواده و نوه‌ها اهمیت می‌داد، گفت: پدرم فرزند دختر را بسیار دوست داشت و با گلنوش دختر من رابطه‌ای عاطفی و عمیقی داشت و این رابطه به اندازه‌ای بود که حتی پدرم خودش را ملزم می کرد اول مهر آنها را به مدرسه ببرد و حتی پول توجیبی نوه‌ها را نیز خودش می‌داد.

وی با تأیید سخنان جیرانی درباره نقش پررنگ عزت الله انتظامی در سینما و هنر ایران گفت: پدرم در کارش نظم و دقت زیادی داشت و هرکاری را قبول نمی‌کرد. او مرد بزرگی بود بعدها خواهیم دید که تاریخ درباره او چه قضاوتی می‌کند.

جیرانی در انتهای برنامه نیز به بیان خاطره‌ای از عزت الله انتظامی پرداخت و گفت: زنده یاد عزت الله انتظامی در کارش بسیار دقیق بود و نظم زیادی داشت. یادم می‌آید سر فیلم ستاره می‌شود، صبح بسیار زود وقتی ماشین سه دقیقه دیر می آمد زنگ می‌زد و می‌گفت چرا ماشین نرسیده است. روحش شاد و یادش گرامی.

این گفت‌وگو روز گذشته به مدت دو ساعت به دعوت و میزبانی موزه سینمای ایران برگزار شد و نسخه کامل آن هم اکنون در صفحه رسمی موزه سینما در اینستاگرام قابل مشاهده است.

انتهای پیام /