نباید فعالیتهای پرورشی را فوق برنامه بنامیم / جزئیات پویش «لبخند رضایت»
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان کشور با بیان اینکه پرورش اصل است و نباید فعالیتهای پرورشی را فوق برنامه بنامیم گفت: اگر می خواهیم مشکل پرورش حل شود باید یک عزم ملی در حمایت از آموزش و پرورش و تحول آموزش و پرورش شکل گیرد.
به گزارش ایسنا، سردار عباس مطهری درباره تربیت نیروی تراز انقلاب اسلامی در نظام آموزش و پرورش و با اشاره به فرمایشات اخیر رهبری پیرامون موضوع پرورش در جمع روسا و مدیران آموزش و پرورش اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در اینجا با صراحت و یک مقدار تندی، عقب بودن پرورش را مورد اشاره قرار می دهند.
وی افزود: ایشان در ابتدای فرمایششان به صورت بینظیر از آموزش و پرورش به خاطر زحمات در این چند ماهه تشکر میکنند و این تعبیر رهبر معظم انقلاب، حدت و شدت بحث را بالا میبرد. دوم اینکه وقتی رهبری موضوع پرورش را بیان میکنند که عقب است، باید توجه داشت که مبنای نظام انقلاب، پرورش، فرهنگ و فکر است؛ لذا بحث خطیر است و باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان کشور با طرح این سوال که مسئول کیست؟ گفت: اینکه آموزش و پرورش و معاونت پرورشی مسئولیت دارند و درست است؛ اما در بیرون از آموزش و پرورش هم نسبت به این عقب بودن پرورش، مسئولان زیادی وجود دارند. آیا آن کسانی که رهبر معظم انقلاب در این چند سال خطاب کردند و در سیاستهای کلی و در سند تحول آمده است که باید به کمک آموزش و پرورش بیایند و این اتفاق رقم بخورد، وظیفه خود را انجام داده اند؟.
مطهری ادامه داد: در موضوع پرورش به صراحت در سند تحول آموزش و پرورش، محور، معلم است؛ اما متأسفانه در حوزه پرورش، دستهای زیادی بدون اینکه محوریت معلم را در نظر بگیرند، وارد شدند و دخالت کردند و به نظر می رسد اگر می خواهیم مشکل پرورش حل شود باید یک عزم ملی در حمایت از آموزش و پرورش و تحول آموزش و پرورش شکل گیرد.
وی درباره دستان پنهان در این حیطه گفت: در داخل آموزش و پرورش، شورای عالی آموزش و پرورش، محتواهایی که تولید میشود و روشهایی جذب و نگهداشت معلم تأثیرگذار است و همچنین فعالیتهای فوق برنامه تأثیر دارد. البته با تعبیری که عرض کردم، پرورش اصل است و نباید فعالیتهای پرورشی را فوق برنامه بنامیم.
وی افزود: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر داریم این است که فعالیتهای پرورشی در آموزش و پرورش به عنوان فوق برنامه نگاه میشود در حالی که مبنا و اصل است.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان کشور با بیان اینکه یک سری هم از بیرون تأثیر میگذارند عنوان کرد: همین سند 2030 هم که رهبر معظم انقلاب فرمودند گزارشهایی میرسد که برخی تلاش میکنند 2030 اجرا شود، در بیرون و داخل تأثیرات منفی دارد. اما نکته این است که در حوزه پرورش آن کسی که می خواهد کار درست انجام دهد، محوریت معلم را در نظر نمیگیرد و در واقع کار خنثی انجام می دهد.
مطهری افزود: به عنوان مثال از بیرون افراد را بسیج می کنیم که کار پرورشی در مدرسه انجام دهند و نقش معلم را نادیده می گیریم.
وی با بیان اینکه رویکرد کمک های مؤمنانه را به سمت پویش «لبخند رضایت» بردیم، گفت: دو منطق را رهبر معظم انقلاب در فرمایشاتشان بیان کردند که منطق بسیج، تبدیل تهدید به فرصت و منطق آموزش و پرورش، ساختن انسان است و بسیج فرهنگیان می خواهد بین این دو منطق را جمع کند و نکته بعدی استفاده از ظرفیت مردمی است که می خواهیم آن را پای کار آموزش و پرورش بیاوریم.
رئیس سازمان بسیج فرهنگیان کشور با بیان اینکه در آموزش و پرورش دو خلأ داریم گفت: نخست آنکه معلمان زیادی هستند که در این ایام کرونا در بحث آموزش زحمت می کشند اما کسی حواسش به آنها نیست و دوم آنکه اگر پرورش در شرایط معمول عقب تر از آموزش است، در دوران کرونا خبری نیست. پس در پویش لبخند رضایت، از معلمان تقدیر می کنیم تا روحیه بگیرند و کارشان را ادامه دهند.
مطهری ادامه داد: همچنین در این پویش با کمک ظرفیت مردمی به کمک معلم می روند تا نقش پرورشی را انجام دهد. به عنوان نمونه از فضای باز محله با کمک چند نفر و رعایت پروتکل بهداشتی، برای «آموزش» و «پرورش» استفاده کنند.
وی به افزایش گروه های جهادی در ایام کرونا اشاره و اظهار کرد: تعداد گروه های جهادی 68 گروه بود که اکنون به 680 گروه رسیده است و همه پای کار برای اجرای پویش لبخند رضایت هستند. ما با تمام اجزا و لایه های آموزش و پرورش از وزارتخانه تا مدرسه هم افزایی داریم.
رئیس بسیج فرهنگیان کشور به مشکل کنکور محوری در آموزش اشاره کرد و فزود: در زیرساخت آموزش، بچه ها درس می خوانند که در فلان دانشگاه قبول شوند یعنی رویکرد به سمت علم آموزی نیست بلکه به سمت حفظیات است. از سوی دیگر کالایی کردن آموزش مشکل دیگر است و هرکس که پول بیشتری خرج کند، درس بهتری می خواند و دانشگاه قبول می شود.
وی با اشاره به مکتب حاج قاسم سلیمانی و اعتماد عراق و سوریه به مدافعان حرم نیز گفت: آموزش و پرورش به بسیج اعتماد کند و بسیج نیز برای موفقیت آموزش و پرورش تلاش می کند. متأسفانه بسیج در شورای معاونان، شورای عالی آموزش و پرورش، انتصابات و تربیت و نگهداشت معلمان هیچ نقشی ندارد در حالی که بسیح فرهنگیان همان فرهنگیان هستند. در این خصوص فقر قانونی است که مجلس باید تصویب کند و ما هم پیشنهاداتی را ارائه کردیم.
مطهری افزود: در سند تحول آمده است که مدرسه کانون تربیتی محله است. این اتفاق با واسپاری مسئولیت به مدرسه اتفاق نمی افتد مثلا مدرسه می خواهد دانش آموزان را به اردو ببرد، نمی تواند. آموزش و پرورش را کلا دستورالعملی کردیم و تا بخشنامه نشود کاری انجام نمی شود.
وی در برنامه تلویزیونی پرسشگر اظهار کرد: امسال جشنواره ایده پردازی در ایام کرونا را برگزار کردیم که به دلیل مشارکت آموزش و پرورش و دانشگاه فرهنگیان شاهد رشد در تمام بخش ها بودیم و نشان می دهد که اگر همکاری باشد، اتفاقات خوبی می افتد.
انتهای پیام