نخستین تراموای کشور در تبریز ایجاد میشود
تبریز - ایرنا - قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا بر اساس تفاهم نامه ای با شهرداری تبریز نخستین تواموای کشور را در این کلانشهر ایجاد میکند.
این تفاهم نامه به منظور طراحی و اجرای پروژه (توسعه خط یک قطار شهری تبریز) در قالب تراموا به طول هفت کیلومتر (رفت و برگشت) با 11 ایستگاه به صورت EPC (طراحی و اجرا و تأمین تجهیزات) بین سردار سعید محمد فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء، ایرج شهین باهر شهردار کلانشهر تبریز، مصطفی مولوی مدیرعامل سازمان قطارشهری و شهرام دبیری رییس شورای اسلامی این شهر رسید.
برآورد اولیه مبلغ قرارداد حدود یک هزار و 500 میلیارد تومان تخمین زده شده است که در زمان انعقاد قرارداد با محاسبه کلیه احجام و تعیین مشخصات فنی تدقیق خواهد شد.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا روز دوشنبه در نشست مشترک با مدیرعامل سازمان قطارشهری تبریز و مدیران شهری این شهر گفت: ادامه و تکمیل پروژه خط 2 قطارشهری تبریز نباید متکی به استفاده از فایناس باشد.
سردار سعید محمد، افزود: با تعامل انجام شده با شهرداری تبریز و تامین منابع مالی از طریق تهاتر ملکی و اوراق این پروژه از سوی این قرارگاه اجرا و به صورت فاز بندی به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به اینکه ادامه اجرای این پروژه مشکل قراردادی نرخ ارز داشت، یادآوری کرد: در ماه های گذشته با پیگیری مسوولان قطارشهری و مدیریت شهری مشکل قراردادی آن رفع شد و با اصلاح آن پروژه با سرعت بیشتری اجرا می شود.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا گفت: با همت و تلاش جمعی سال گذشته اجرای پروژه خط دو قطارشهری تبریز با تزریق منابع و تامین تجهیزات حتی یک روز هم تعطیل نشد و فقط 2 ماه به علت شیوع کرونا کار متوقف شد که با رعایت پروتکل های بهداشتی فعالیت آن از سر گرفته شد.
سردار محمد، با اشاره به پیشرفت مطلوب خط 2 قطارشهری تبریز ادامه داد: شهر تبریز نیازمند اجرای سریع این پروژه است تا شهروندان آن بتوانند برای عبور و مرور در مناطق مختلف شهر از آن استفاده کنند.
تکمیل قطارشهری خدمت به محرومان جامعه است
نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: اجرا و تکمیل فازهای مختلف قطارشهری تبریز خدمات به محرومان و قشر متوسط جامعه بوده و خدمت به این قشر و مستضعفان از توصیه های امام راحل و اهداف انقلاب اسلامی است.
حجت الاسلام میرتاجدینی، با بیان اینکه قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در استان آذربایجان شرقی پروژه های مختلفی را برای ایجاد رفاه عمومی اجرا می کند، افزود: از ظرفیت این قرارگاه برای توسعه استان و تبریز باید نهایت استفاده را کرد.
وی با اشاره به اینکه حدود 900 میلیارد تومان در خط دوم قطارشهری تبریز هزینه شده است، یادآوری کرد: دستگاه های استانی باید با همکاری همدیگر تلاش کنند تا هرچه زودتر خط 2 این پروژه به بهره برداری برسد.
پیشرفت 17 درصدی پروژه خط 2 قطارشهری تبریز
مدیرعامل سازمان قطارشهری تبریز و حومه نیز در این مراسم گفت: خط 2 قطارشهری تبریز دارای 17 درصد پیشرفت فیزیکی بوده و هم اکنون با توان تخصصی مهندسان، کارگران و مدیران عملیاتی در حال اجرا است و امید است بتوان تا پایان سال 1400 حفاری فاز یک خط 2 قطارشهری به اتمام برسد.
مصطفی مولوی فرد، افزود: در طول یک سال گذشته تلاش شد تا مشکلات مربوط به قراردادهای مرتبط با این پروژه رفع شود و در این مدت پروژه پیشرفت قابل توجهی کرده و امید است با تعامل و همراهی مشترک با قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا با سرعت بیشتری این پروژه اجرا شود.
وی با اشاره به فعالیت های عمرانی در خط یک قطارشهری تبریز اظهار داشت: در طول ماه های گذشته تمام ایستگاه های خط یک رفع مانع شده است و هم اکنون مشکلی در عبور و مرور شهروندان وجود ندارد.
مولوی، ادامه داد: انعقاد تفاهم نامه مشترک بین سازمان قطارشهری تبریز و قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در راستای امتداد خط یک و در قالب خط پنج از منطقه «قونقا» تا راه آهن به صورت روسطحی و به شکل تراموا اجرا می شود.
وی با اشاره به اینکه خط چهار نیز به صورت تراموا اجرا خواهد شد، یادآوری کرد: طول این پروژه 7 کیلومتر بوده و 11 ایستگاه دارد.
در این مراسم با حضور مدیران استانی و فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا (ص) تفاهم نامه توسعه خط یک مترو تبریز در قالب تراموا منعقد شد.
*س_برچسبها_س*