جمعه 19 بهمن 1403

نرخ بیکاری در خلخال 7.5 درصد بالاتر از میانگین استان است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نرخ بیکاری در خلخال 7.5 درصد بالاتر از میانگین استان است

اردبیل_ ایرنا_ رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خلخال بالا بودن نرخ بیکاری را بزرگترین مشکل اجتماعی مردم این شهرستان عنوان کرد و گفت: در حالی که متوسط نرخ بیکاری در استان اردبیل 15 درصد است این رقم در شهرستان خلخال 22.5 درصد است.

به گزارش ایرنا سلمان ستاری امروز در دیدار جمعی از مسوولین اجرایی و صاحبان واحدهای تولیدی و صنعتی خلخال با امام جمعه این شهر اظهار کرد: در حالی که میانگین نرخ بیکاری استان اردبیل 15 درصد است، نرخ بیکاری این شهرستان 22/5 درصد و 7/5 درصد بالاتر از میانگین استان است.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خلخال گفت: در حال حاضر 60 درصد از مجموع تعاونی‌های تولیدی این شهرستان راکد هستند و فعالیت‌های تولیدی در آنها متوقف است و یا از چرخه کار و تولید خارج شده‌اند.

بر اساس اظهارات ستاری، از مجموع 450 تعاونی این شهرستان 180 تعاونی فعال،20 تعاونی نیمه فعال و 250 تعاونی متوقف و تعطیل است.

ستاری یادآورشد: تعاونی‌های این شهرستان دارای پنج هزار و 850 عضو بوده و در صورت راه‌اندازی تعاونی‌های غیرفعال و راکد منطقه زمینه فعالیت‌های اقتصادی این تعاونی‌ها دوباره و اشتغال اعضا فراهم خواهد شد.

وی بیان کرد: با وجود رکود بازار و نوسان قیمت مواد اولیه، در حال حاضر 180 تعاونی با بیش از 2 هزارنفر عضو در بخش کشاورزی، صنعت وخدمات این شهرستان فعالیت دارند و بیشترین تسهیلات اعتباری کم بهره بانک توسعه تعاون خلخال نیز به تعاونی‌ها پرداخت می‌شود.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خلخال، تامین مواد اولیه، اختلاف در مدیریت تعاونی‌ها، تامین سرمایه در گردش، تورم بازار و افزایش هزینه دستمزد را از علل تعطیلی تعاونی‌های این شهرستان عنوان کرد و گفت: بعد از شیوع کرونا فعالیت برخی از واحدهای تولیدی بزرگ و کوچک خلخال نیز در مقاطع زمانی مختلف متوقف شده است. با این حال برخی از این تعاونی‌ها با رعایت پروتکل‌های بهداشتی فعالیت تولیدی مناسبی داشته‌اند.

ستاری از تشکیل 6 تعاونی جدید دراین شهرستان خبر داد و افزود: این تعاونی‌ها با سرمایه‌گذاری 100 میلیارد ریال راه‌اندازی شده و با آغاز به کار آنها زمینه اشتغال 100 نفر در این شهرستان فراهم شده است.

وی گفت: در حالی که در سال 99، تلفات حوادث ناشی از کار در واحدهای ساختمانی و یا واحدهای صنعتی 5 نفر بوده که در سال 1400 این رقم به دو نفر کاهش یافت.

رییس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی خلخال همچنین گفت: سال گذشته و یک ماه اول امسال با رسیدگی به 300 پرونده اختلافات کارگری وکارفرمایی زمینه بازگشت مجدد به کار جمعی از کارگران بیکار شده در واحدهای تولیدی وصنعتی این شهرستان از سوی این اداره فراهم شده است.

روستاهای خلخال تبدیل به سرای سالمندان شده است

امام جمعه شهرستان خلخال هم در این دیدار که به مناسبت هفته کار و کارگر برگزار شد، اظهار کرد: پدیده مهاجرت بویژه مهاجرت افراد جویای کار موجب کاهش جمعیت خلخال شده و تا زمانی علاجی برای اشتغال جوانان اندیشیده نشود، نمی‌توان انتظار توقف مهاجرت از منطقه را داشت.

حجت الاسلام کریم اسدی افزود: در حالی که میانگین جمعیت روستایی خلخال در مقایسه با سایر مناطق کشور بیشتر است ولی اغلب افراد مولد روستاهای این شهرستان برای یافتن شغل و درآمد به مناطق دیگر می‌روند به طوری که هم‌اکنون بسیاری از روستاهای خلخال فاقد نیروی جوان و مولد بوده و روستاهای شهرستان خلخال تبدیل به سرای سالمندان شده است.

برچسب‌ها