نرخ سود بانکی چقدر زیاد شود؟ + جدول نرخ سود | تحلیل مهم یک اقتصاددان
ک کارشناس مسائل پولی و بانکی بر این باور است که افزایش نرخ بهره توسط بانک مرکزی در شرایط فعلی اجتناب ناپذیر است و با این وجود ممکن است این تصمیم بانکها را با مشکل مواجه کند.
تغییرات سود بانکی یکی از موضوعات مهم بانکی است که این روزها گفتهها حاکی از افزایش این نرخ است و به اعتقاد کارشناسان با توجه به روند صعودی نرخ تورم و ارز در اقتصاد ایران، نرخ سود در شبکه بانکی نیز باید متناسب با آنها افزایش یابد.
در این زمینه رئیس کل بانک مرکزی نیز در نشست خبری خود صحبت کرد و گفت که این بانک هم معتقد به اصلاح نرخ سود است، اما این امر منوط به تصمیمگیری در شورای پول و اعتبار است که پیگیر این موضوع هستیم.
پس از این موضوع، صحبتهایی مبنی بر افزایش پنج درصدی سود بانکی مطرح شد که صالحآبادی این افزایش را رد و اعلام کرد که فعلا هیچ نرخ مشخص جدیدی برای سود سپرده تعیین نشده و بر این اساس فعلا نمیتوان گمانه زنیها مبنی بر افزایش پنج درصدی سود بانکی را تایید کرد اما گزارشهای غیررسمی موافقت شورای پول و اعتبار با افزایش سود بانکی را مطرح میکند.
در این بین، پیگیریها از مسئولان بانکی حاکی از آن است که آنها نیز با افزایش سود بانکی موافق هستند اما میگویند تاکنون شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی نظر آنها را در این رابطه جویا نشده است.
علاوه بر این، به اعتقاد مسئولان بانکی با توجه به نرخ تورم ایران، سود بانکی باید افزایش یابد تا مردم برای سپردهگذاری در بانکها انگیزه لازم را داشته باشند.
همچنین، میزان افزایش معقولی که از سوی مسئولان بانکی مطرح میشود، افزایش سه تا پنج درصدی است تا نرخ سود بانکی به 21 تا 23 درصد برسد.
گفتنی است که آخرین اصلاحات سود بانکی به سالهای 1396 و 1399 برمیگردد و با اینکه تاکنون تغییری نکرده اما برخی از بانکها بدون مجوز بانک مرکزی نسبت به افزایش سود بانکی اقدام کردند که با واکنش بانک مرکزی مواجه شد و با ابلاغ بخشنامه ای به شبکه بانکی در شهریور ماه، علاوه بر تاکید بر لزوم پایبندی بانکها به نرخ سود مصوب 18 درصدی، به مدیران بانکهای متخلف هشدار داد که در صورت ادامه پرداخت سودهای بیشتر، آنها را به هیات انتظامی بانکها معرفی میکند.
طبق این گزارش، براساس آخرین مصوبه شورای پول و اعتبار نرخ سود علیالحساب سپردههای سرمایهگذاری مدتدار بین 10 تا 18 درصد تعیین شده و در حال حاضر، نرخ سود علیالحساب سپردههای سرمایه گذاری به شرح زیر تعیین شده است:
1) سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت عادی: 10 درصد
2) سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه سه ماهه: 12 درصد
3) سپرده سرمایهگذاری کوتاه مدت ویژه شش ماهه: 14 درصد
4) سپرده سرمایهگذاری با سررسید یک سال: 16 درصد
5) سپرده سرمایهگذاری با سررسید دو سال: 18 درصد
هم اکنون دیگران می خوانند-
او ترانه، اکنون در زندان است | بیوگرافی زندگی شخصی و کاری ترانه علیدوستی | عکس
-
واکنش تند به دیدار جدید علی کریمی | «احمقهای درجه یک»!
-
آغاز زمستان سخت دلار | قیمت دلار اول دی به 40 هزار تومان رسید
-
سوم دیماه اینترنت ملی میشود؟ | شایعه است یا واقعیت؟ | اختلال یا فیلترینگ گسترده
-
اسامی نخستین خودروهای وارداتی اعلام شد + عکس
-
درخواست مهم ابوالفضل پورعرب از رهبر انقلاب درباره معترضان روی آنتن زنده تلویزیون + فیلم
-
خبر مهم وکیل سهند نورمحمدزاده از پرونده حکم اعدام موکلش