نشست رشد و تعالی جامعه معلولین در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد
به گزارش خبرگزاری فارس، به مناسبت روز جهانی عزیزان دارای معلولیت 3 دسامبر (12 آذرماه) نشست رشد و تعالی در راستای معلولیت و جامعه به همت انجمن مشاوره ایران و انجمن علمی دانشجویی مشاوره و دانشجویان مشاوره توان بخشی دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.
این برنامه با هدف اصلاح باورها و نگرش جامعه دانشگاهی در امتداد عادی سازی و ایجاد فرصت های برابر برای حضور عزیزان دارای معلولیت در جامعه کلید خورد.
به همین منظور در یک اقدام تلفیقی شاهد حضور اساتید دارای معلولیت در پنل علمی با موضوعیت "من دارای معلولیت و امرِ مقدس ما" در کنار دیگر مدعوین بودیم.
دکتر برجعلی ریاست دانشکده که ضمن خوشامدگویی به مهمانان بر ارزش و اهمیت گرایش مشاوره توانبخشی تاکید داشتند.
خانم دکتر کاظمیان به عنوان دبیر علمی پنل و عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی، انگها و کلیشههای نادرست شکل گرفته در این حوزه را خاطر نشان شدند و اذعان داشتند جامعه، از این افراد به عنوان افرادی ناتوان و از معلولیتشان به عنوان یک تراژدی یاد می کند و چنانچه فردی علی رغم معلولیتش به موفقیتهای چشم گیر دست یابد، به او چون اعجوبه ای می نگرند که قابل وصف نیست و به طور ضمنی این مفهوم را به دگر تجربه گران القا میکنند که داشتن استعداد یا مهارتهای گوناگون برای آنها امری غیرطبیعی است و برای (شاید و تنها شاید) پذیرفته شدن لازم است کاری خاص و یا توانمندی خاصی را به عرصه ظهور برسانند که این خود موجبات فشار روانی مضاعفی بر آنان است و برای کسب موفقیت در این اجتماع رقابتی باید تلاشی مضاعف بر توان خود داشته باشند. افراد دارای معلولیت از دیگران قوی تر، بااراده تر و صبورتر نیستند. آنها به اندازه هر کس دیگری دارای این صفات می توانند باشند و نه بیشتر و در عین حال قدرت یادگیری از اشتباهات خود و ایستادن بر پای خود را نیز دارند.
ایشان ضمن تاکید بر اینکه اساس و پایه باورهای غلط در مورد بیماری ها که پایه بسیاری از انگهای رایج را تشکیل میدهند، در روانپزشکی نهفته است از دکتر اکبری روانپزشک بیمارستان رازی دعوت به سخن کردند. دکتر اکبری ضمن صحه گذاشتن بر این امر، تاکید بر اصلاح این رویه در جامعه علمی داشتند.
دکتر بهمن بهمنی عضو هیات علمی دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در جمع بندی سخنان پیشین، به تفصیل ماهیت رشته مشاوره توانبخشی را شرح داده و فرمودند با نسبت دادن واژه معلول به فردی که در بخشی از عملکرد خود دارای نقص است سایر توانایی های او را زیر سوال نبریم و...
در این نشست علمی خانم دکتر پریسا افتخار در پنل علمی حضور داشتند و به ایراد سخن پرداختند، خانم دکتر مسلمان عضو هیات علمی دانشگاه علامه طباطبایی و خانم نادعلی که دانشجوی ارشد رشته مشاوره در دانشگاه علوم توانبخشی که هر سه بزرگوار خود از جامعه افراد دارای معلولیت بودند دعوت به عمل آمد تا از تجربیات و دست آوردها و روند هویت یابی شان علی رغم موانع فرهنگی سخن بگویند.
اما در این نشست پیرامون مناسب سازی دانشگاه ها برای تحصیل و تدریس افراد دارای معلولیت یک حرکت اعتراضی انجام شد و تمام میز و صندلی ها از روی سن به پایین منتقل شده تا مهمانهای دارای معلولیت به زحمت نیفتاده و بدین ترتیب عدم تمایز این افراد با سایر مهمان ها را به تصویر کشیده و در فضایی صمیمی به گفتمان پرداخته شد... امید به آنکه این اعتراض به گوش مسئولین مربوطه برسد!
پایان پیام /