یک‌شنبه 27 آبان 1403

نماینده مجلس: ایجاد صنایع تبدیلی در مناطق معدنی سقز ضروری است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
نماینده مجلس: ایجاد صنایع تبدیلی در مناطق معدنی سقز ضروری است

سنندج - ایرنا - نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی گفت: به منظور جلوگیری از خام فروشی معادن، ایجاد صنایع تبدیلی و استفاده از تکنولوژی های نوین در بخش زیویه شهرستان سقز که منابع معدنی زیادی دارد، بسیار ضروری است.

بهزاد رحیمی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در صورت بهره‌برداری اصولی و جلوگیری از خام فروشی معادن، می‌توان ظرفیتی مهم برای توسعه شهرستان سقز ایجاد کرد.

وی بر ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی حوزه معدن در بخش زیویه تاکید کرد و افزود: این منطقه بدلیل داشتن آب و زمین مناسب بسیار مستعد ایجاد صنایع تبدیلی است که باید از این پتانسیل در راستای ایجاد اشتغال و توسعه زیرساخت‌ها استفاده کنیم.

نماینده مردم شهرستان های سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی به خام فروشی و تخریب منابع طبیعی توسط برخی معدن‌داران منطقه اشاره کرد و گفت: معادن باید فرصتی برای توسعه و آبادانی روستاها باشند نه اینکه تهدیدی برای این بخش‌ها باشند.

رحیمی با بیان اینکه در تخصیص آب به این منطقه عدالت رعایت نشده است، یادآور شد: تخصیص بیشتر آب، باعث رونق و آبادانی بیشتر بخش کشاورزی و تولید ثروت و درآمد مردم خواهد شد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه صاحبان معادن حقوق دولت را پرداخت می‌کنند، افزود: 50 درصد این پرداختی‌ها برای عمران، آبادانی و توسعه منطقه هزینه می‌شود.

بیشترین معادن منطقه زیویه شهرستان سقز سنگ آهن و سلیس است. ب

برای شناسایی معادن شهرستان داده‌های ژئوفیزیک هوایی کردستان تیرماه سال گذشته انجام و در نتیجه آن پهنه‌ای به مساحت سه هزار و 900 کیلومتر مربع به سازمان زمین شناسی معرفی و واگذار شد.

برای این منظور 14 هزار و 100 کیلومتر خط پرواز هوایی انجام و 10 محدوده امید بخش در زمینه پلی متال شناسایی شد.

وجود معارض محلی و عدم همکاری مردم با معدن‌داران از مشکلات متعدد این حوزه در شهرستان است، اهالی روستاهای اطراف معادن، فعالیت آنها را در نقطه مقابل فعالیت‌های دامداری و کشاورزی خود می‌بینند که البته دیدگاه به حقی است.

اگر استخراج منابع معدنی از معدن‌ها به شکل اصولی و تخصصی صورت گیرد، توسعه و اقتصاد این منطقه رشد چشمگیری خواهد داشت، همچنین باعث ایجاد اشتغال برای بیش از یک هزار جوان تحصیل کرده می‌شود.

سقز با بیش از 226 هزار نفر جمعیت دومین شهرستان پر جمعیت استان کردستان است که در 190 کیلومتری شمال سنندج مرکز این استان قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*