جمعه 28 دی 1403

نماینده ولی فقیه در سپاه: شهادت حاج قاسم مکتب ایشان را ماندگار کرد

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
نماینده ولی فقیه در سپاه: شهادت حاج قاسم مکتب ایشان را ماندگار کرد

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی صادقی؛ نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کتاب تاریخ شفاهی خود که توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسیده، به بیان ویژگی‌های مهم مکتب سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخته که به مناسبت ایام شهادت سردار دل‌ها در چند شماره منتشر می‌شود: برای شهادت (حاج قاسم) باید تبریک گفت! تسلیت تنها ازاین‌جهت...

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالله حاجی صادقی؛ نماینده ولی‌فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در کتاب تاریخ شفاهی خود که توسط مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به چاپ رسیده، به بیان ویژگی‌های مهم مکتب سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی پرداخته که به مناسبت ایام شهادت سردار دل‌ها در چند شماره منتشر می‌شود:

برای شهادت (حاج قاسم) باید تبریک گفت! تسلیت تنها ازاین‌جهت است که ما از نعمت وجود ایشان محروم شده‌ایم. شهادت حاج قاسم خدمتی وصف‌ناشدنی برای اسلام بود؛ حتی شاید خدمتی فراتر از زمان حیات ایشان. حاج قاسم تجسم ولایت و عینیت یافتن تفکر ولایت و مکتب مقام معظم رهبری بودند.

حضرت آقا به مکتب حاج قاسم اشاره نمودند. من تأمل کردم که مکتب حاج قاسم چه بود؟ مکتب حاج قاسم، مکتب اسلام، ولایت، مقاومت و عینیت بخشیدن به مکتب امام بود که مقام معظم رهبری سال‌های قبل به آن تکیه می‌کردند.

در خصوص حاج قاسم باید از چند زاویه بحث شود:

اول، شهادت حاج قاسم برای خودشان.

دوم، هدف و مکتب ایشان.

سوم، سبک زندگی و ویژگی‌های این شهید بزرگوار و الگوسازی از سبک زندگی و فرماندهی ایشان برای جامعه.

چهارم، پاسخ به این سؤال که حاج قاسم چگونه حاج قاسم شد و آیا اساساً می‌توان مثل ایشان شد؟

در موضوع اول، باید گفت که نهایت آرزو برای حاج قاسم، شهادت و استجابت دعای خودشان بود. ایشان عرفه امسال (1398) به بارگاه حضرت علی بن موسی‌الرضا (ع) رفتند و از ایشان پیروزی جبهه مقاومت و انقلاب و شهادت خودشان را درخواست کردند.

برای ایشان، شهادت به‌منزله رسیدن به مقصد بود؛ شهادت فوز عظما و رسیدن به حیات طیبه بود. آنچه مربوط به خود حاج قاسم بود، جای تبریک دارد. به گفته حضرت آقا، آسمانی شدن و دیدار با دوستانی بود که در فراق آنها می‌سوخت. مردم یکی دو مورد از آن را دیدند؛ داغی که در شهادت شهید احمد کاظمی دید و داغ شهید تهرانی مقدم. شهادت این دو، حاج قاسم را خیلی شکست.

در تشییع پیکر شهید تهرانی مقدم، حضرت آقا که به حسینیه ثارالله تشریف آوردند تا بر پیکر شهید نماز بخوانند، احساس کردم که حاج قاسم می‌خواهد جان بدهد! به یکی از سرداران و همراهان گفتم که مواظب حاج قاسم باشید!

شهادت حاج قاسم، رسیدن به وصال این دوستانش بود. ایشان در دنیا احساس زندانی بودن می‌کرد و به فکر پرواز و رسیدن به مقصد بود. به خود ایشان باید تبریک گفت؛ چون شهادت بالاترین هدیه‌ای است که خداوند به بندگان صالحش می‌دهد.

حال باید پرسید: چگونه می‌توان به حاج قاسم رسید؟ نوع شهادت و آماده شهادت بودن هم مهم است. قبل از شهادت، فرزندش از ایشان پرسیده بود: کجا می‌روید؟ گفته بود: به مقتلم.

در ساعات آخر ازخداخواسته بود که خداوند او را پاکیزه بپذیرد و اربا اربا برود و خون ایشان هم خدمتگزار باشد. این شهادت، گوارای وجود حاج قاسم باد! خداوند مزد ایشان را داد. شهادت ایشان؛ یعنی استجابت دعا و نهایت آرزوی او که به آنچه می‌خواست، رسید.

ماندگاری مکتب حاج قاسم با شهادت

انسان‌های بزرگ کار‌های بزرگی انجام می‌دهند و گاهی هم برای ماندگار کردن آن کار‌ها جانشان را فدا می‌کنند. شهید مطهری آثار خوب زیادی داشت که می‌بایست ماندگار می‌شدند؛ اما چه زمانی ماندگارتر شدند؟ زمانی که آیت‌الله مطهری به شهادت رسیدند. مکتب، مرام و تفکر شهید مطهری، بعد از بیش از چهل سال از شهادت ایشان زنده است. اگر زنده بودند، آثارشان این‌گونه ماندگار نمی‌شد.

خداوند این‌گونه اثر می‌گذارد، شهادت آیت‌الله مطهری است که او را جاودانه می‌کند. با شهادت تهرانی مقدم، تفکر و خلاقیت ایشان ماندگار شد. شهادت حاج قاسم هم‌مکتب ایشان را ماندگار کرد.