نوروزی: یکی از ایرادات لایحه هفتم غفلت از نگاه مسئله محوری و ماهیت بودجهای است
نماینده علی آباد در مجلس گفت: کلی بودن احکام در حوزه آسیبهای اجتماعی، نپرداختن به اولویت نخست کشور در حوزه آسیبهای اجتماعی در راس آن اعتیاد و عدم توجه کافی به برنامه راهبردی اساسی در حوزه سرمایه انسانی دولت از دیگر ایرادی است لایحه است.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، رحمتالله نوروزی نماینده علی آباد کتول، در جلسه امروز (دوشنبه 3 شهریور 1402) صحن مجلس در جریان بررسی گزارش کمیسیون تلفیق در مورد لایحه برنامه هفتم توسعه و در مخالفت با کلیات این لایحه گفت: در این برنامه 16 هزار همت بار مالی بر دولت تحمیل و 3 هزار همت از درآمدهای دولت کاسته، 991 حکم به برنامه اضافه، 27 نهاد و سازمان جدید اضافه، 35 حکم اصلاح ساختاری حذف و 118 حکم به جزییات مصوب شده است.
طرح تمدید برنامه ششم به مجمع تشخیص ارجاع شدوی افزود: همچنین یکی دیگر از ایرادات این لایحه این است که نگاه مسئله محوری و ماهیت بودجهای لایحه مورد غفلت قرار گرفته است. علاوه بر این عدم توجه به معضلات زیرساختهای آب، برق و گاز و همچنین عدم توجه به آفات دخالت مدیریت دولتی اعم از قیمت گذاری و ممنوعیت صادرات، محدود شدن اشتغال به کسب و کارهای خرد و خانگی، عدم توجه کافی به متغیرهای کلان در گسترش فقر، عدم توجه کافی به توسعه صنعتی مناطق محروم، وجود ناهماهنگی بین بخشی، عدم توجه به مسائل کلان آب و تغییر اقلیم و نیز عدم ارائه پیشنهاد برای سرمایهگذاری در حوزههای نفت و گاز را به عنوان دیگر ایرادات وارد بر لایحه برنامه هفتم توسعه مطرح کرد.
نوروزی با بیان اینکه در برنامه هفتم یه موضوع امنیت غذایی توجه نشده است، عنوان کرد: کلی بودن احکام در حوزه آسیبهای اجتماعی، نپرداختن به اولویت نخست کشور در حوزه آسیبهای اجتماعی در راس آن اعتیاد و عدم توجه کافی به برنامه راهبردی اساسی در حوزه سرمایه انسانی دولت از دیگر ایرادی است که به لایحه برنامه هفتم وارد است. وی با بیان اینکه برخی فصل بندیهای لایحه برنامه هفتم اشکال دارد و در مواردی تناقضاتی وجود دارد و قابلیت و ضمانت اجرایی ندارد، گفت: امیدوارم لایحه برنامه هفتم مجدداً با حضور کارشناسان و مراکز پژوهشهای دستگاهای مختلف و اساتید دانشگاه و نخبگان در کمیسیون تلفیق مورد رسیدگی قرار بگیرد و مشکلات موجود برطرف شود.