نوشابههای رژیمی و عوارض خطرناک آن!
شیرینکنندههای مصنوعی روزانه توسط میلیونها نفر در سراسر دنیا استفاده میشوند. حالا مطالعه جدیدی که روی بیش از 100 هزار بزرگسال در فرانسه انجام شد، نشان میدهد که این شیرینکنندهها که در محصولاتی مانند نوشابههای رژیمی به کار میروند، میتوانند با افزایش ریسک ابتلا به بیماریهایی قلبی در ارتباط باشند.
محققان در مطالعهای متوجه شدند که نرخ مشکلات قلبی در افرادی که از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکنند، بیشتر است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، شیرینکنندههای مصنوعی روزانه توسط میلیونها نفر در سراسر دنیا استفاده میشوند. حالا مطالعه جدیدی که روی بیش از 100 هزار بزرگسال در فرانسه انجام شد، نشان میدهد که این شیرینکنندهها که در محصولاتی مانند نوشابههای رژیمی به کار میروند، میتوانند با افزایش ریسک ابتلا به بیماریهایی قلبی در ارتباط باشند.
پژوهشگران موسسه INSERM فرانسه برای ارزیابی ریسک بیماریهای قلبی در شیرینکنندهها، خوداظهاری دهها هزار نفر درباره رژیم غذایی، سبک زندگی و سابقه پزشکی افراد را در بازه زمانی 2009 تا 2021 بررسی کردند.
در میان این افراد، 37 درصد از شیرینکنندههای مصنوعی استفاده میکردند و میانگین مقدار مصرف آنها روزانه 42 گرم بود. سپس در طول یک بازه زمانی 9 ساله، 1502 مشکل قلبی از جمله حمله قلبی، آنژین و سکته مشاهده شد.
نتایج این تحقیق که در مجله BMJ منتشر شده، نشان میدهد که از میان 100 هزار نفری که مقدار زیادی شیرینکننده مصرف میکردند، 346 نفر دچار بیماریهای قلبی شدند. این رقم در بین 100 هزار نفری که از این شیرینکنندهها استفاده نمیکردند، 314 نفر بود.
«ماتلیده توویر» که از هماهنگکنندگان این تحقیق در موسسه INSERM بود، میگوید: «این نتایج همسو با آخرین گزارش سازمان بهداشت جهانی است که امسال منتشر شده و از مصرف شیرینکنندهها به عنوان جایگزینی برای شکر حمایت نمیکند.» در گزارش WHO آمده بود: «اجماع واضحی مبنی بر این که شیرینکنندههای غیرشکری برای کاهش یا حفظ وزن در طولانی مدت موثرند، یا اثر بلندمدت دیگری بر سلامتی میگذارند، وجود ندارد.»
با این حال، برخی محققان نسبت به این دسته از مطالعات مشاهدهای انتقاد دارند و معتقدند که این پژوهشها نمیتوانند بیانگر علت تفاوتی باشند که در نتایج دیده میشود.
«نوید ستار»، استاد متابولیسم دانشگاه گلاسگو میگوید این تحقیق نمیتواند پاسخی برای سوال مطرحشده باشد: «چون به وضوح تفاوتهای بزرگی در خصوصیات بسیاری از افرادی که شیرینکننده مصرف میکنند در مقایسه با بقیه وجود دارد.»
ستار از دولتها خواسته تا برای دستیابی به نتایج نزدیکتر به واقعیت، برای انجام مطالعات بلندمدت سرمایهگذاری کنند.
منبع: فرارو هم اکنون دیگران می خوانند-
ماجرای جان باختن زنان زائر ایرانی در حرم امام علی (ع) چیست؟
-
جزئیات تازه از ماجرای عجیب دختر اصفهانی گمشده در پاساژ معروف
-
تیراندازی در استانبول | شهروند ایرانی زخمی شد
-
این زن ترسناک شبکههای اجتماعی کیست؟ | عکس
-
دوربین مخفی در غسالخانه بهشت زهرا | این ویدئو محدودیت سنی دارد
-
رازگشایی از شی عجیب و درخشان در آسمان!