نویسندهای که 40جلد کتاب برای کودکان نوشته / «وقتی بچهها بازی میکنند کارآیی مغزشان چندبرابر میشود»
تهران - ایرنا - ناهید مهدوی اصل، نویسنده کودک و مدیر مسئول انتشارات «بازی قصهها» که از 15 سال پیش تا الان در نمایشگاه کتاب برای بچهها قصه گفته و بازیهای سنتی را در قالب داستان اجرا کرده میگوید: نمایشگاه کتاب برایم یادآور کار و تلاش و زیبایی است.
این ناشر و نویسنده زن که با لباسی رنگارنگ در فضای باز نمایشگاه کتاب کودکان را دور خودش جمع میکند و برایشان قصه میگوید در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا توضیح میدهد: من بازی های سنتی را به خدمت گرفتم. چون اعتقاد دارم وقتی بچه ها بازی می کنند کارآیی مغزشان چند برابر می شود. بنابراین ما باید آموزشمان را بر مبنای بازی های سنتی بگذاریم. از 27 سال پیش که فرزندانم به مهدکودک رفتند تا الان برای بچهها قصه میگویم و بازیهای سنتی را در قالب داستان اجرا میکنم.
ناهید مهدوی اصل 40 جلد کتاب برای کودکان نوشته که 18 جلدش مربوط به بازی است. او ضمن معرفی کتابهایش میگوید: بازی کنیم، بخندیم مجموعه 50 بازی سنتی است که در قالب سه جلد منتشر شده است. این کتاب ها ترجمه انگیسی هم دارند که بچه ها زبان هم یاد بگیرند.
وی میافزاید: 15 سال است که در نمایشگاه کتاب قصه گویی همراه با بازی های سنتی دارم و خانواده ها را با این شیوه آشنا میکنم. در بیشتر مدارس خارج کشور رفته ام و همین برنامه های نمایشگاه را آنجا تکرار کرده ام. یک قصه گو تصویری حرف می زند. فقط کلمات را کنار هم نمی گذارد و به مخاطبش تصویر می دهد.
مهدویاصل درباره سابقه فعالیتهایش توضیح میدهد: من 27 سال است دارم این کار را انجام می دهم. بچه هایم به مهدکودک رفتند و من هم با آنها همراه شدم. در کلاس های کودکانم قصه گویی می کردم. مشکل ما در آموزش این است که پیگیر کار نیستیم. وقتی برای بهزیستی طراحی قصه و بازی کردم. معلمان گفتند ما خسته می شویم، بازی را تبدیل به شعر کردند و بعد کلش منتفی شد.
وی در پاسخ به این سوال که نمایشگاه کتاب چه تغییراتی داشته است میگوید: من در سالهای گذشته دو غرفه داشتم و روزی سه برنامه اجرا میکردم. در نمایشگاههای استانی هم برنامه داشتم. این که فضای کودک را کجا قرار بدهیم خیلی مهم است. فضای قصهگویی و بازی باید جایی باشد که صدای برنامه مزاحم دیگران نشود.