نکات مهم درباره سقف سهمیه بنزین با کارت شخصی و آزاد؟ اگر بنزین 3000 تومانی تمام شود، چه می شود؟
کارتهای سوختگیری جایگاهها جمع میشود یا نه؟ فعلا قرار نیست این کارتهای سوخت جمع شود اما محدودیت قطعی است و این احتمال که جایگاهداران به صاحبان وسایل نقلیه بدون کارت سوخت بگویند کارت جایگاه نیست، جدی است. فعلا تا تیرماه خبر محدودیت سوختگیری با کارتهای جایگاه چالش اصلی مردم خواهد بود. کارتهای سوختگیری جایگاهها جمع میشود یا نه؟ فعلا قرار نیست این کارتهای سوخت جمع شود اما محدودیت...
کارتهای سوختگیری جایگاهها جمع میشود یا نه؟ فعلا قرار نیست این کارتهای سوخت جمع شود اما محدودیت قطعی است و این احتمال که جایگاهداران به صاحبان وسایل نقلیه بدون کارت سوخت بگویند کارت جایگاه نیست، جدی است. فعلا تا تیرماه خبر محدودیت سوختگیری با کارتهای جایگاه چالش اصلی مردم خواهد بود.
براساس قانون بودجه امسال، فرماندهی انتظامی (فراجا) موظف است با همکاری وزارت نفت حداکثر تا پایان تیرماه 1403 دوره تحویل کارت هوشمند سوخت به متقاضیان را به کمتر از یک هفته کاهش دهد و پس از آن وزارت نفت مکلف است از طریق شرکت تابعه ذیربط تصمیمی اتخاذکند که حداقل 95درصد خودروهای بنزینسوز و نفت گازسوز صرفاً از کارتهای سوخت مختص خودرو استفاده کنند.
حالا وزارت نفت در مسیر اطلاعرسانی گام برداشته و دیروز جواد اوجی، وزیر نفت با اشاره به حکم قانون بودجه 1403اعلام کرد: با اطلاعرسانیهایی که صورت خواهد گرفت این قانون را اجرایی خواهیم کرد. او با بیان اینکه نزدیک به 19.5میلیون کارت سوخت برای خودروهای شخصی صادر شده، افزود: هماکنون در کوتاهترین زمان کارت سوخت را صادر میکنند، بنابراین خواهش میکنم هموطنان برای عملیات سوختگیری از کارت سوخت شخصی استفاده کنند.
اگر بنزین آزاد تمام شد
هر خودروی سواری درماه 60لیتر سهمیه بنزین 1500تومانی میتواند مصرف کند و 100لیتر هم بنزین 3000تومانی. باید دید با محدودکردن سوختگیری با کارت جایگاه برای افراد نیازمند سوخت بیشتر چه اتفاقی رخ میدهد؟
استدلال مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی این است که میانگین مصرف بنزین مردم در هرماه کمتر از 150لیتر است و محدودیت یا کاهش مصرف سوخت آزاد با هدف کنترل و مدیریت مصرف بهویژه برای شهروندان پرمصرف صورت میگیرد.
وزارت نفت در روزهای آینده به این ابهام پاسخ خواهد داد که آیا نرخ سومی برای بنزین مازاد بر سهمیه و آزاد اعلام میشود یا نه؟ براساس برآورد این وزارتخانه تنها 5درصد از خودروسواران نیاز به مصرف بنزین ماهانه بالاتر از 160لیتر فعلی دارند و با این حساب دولت میتواند مازاد سوخت مورد نیاز آنها را با کارتهای اضطراری یا بدون استفاده از کارت جایگاهها تامین کند.
در واقع کاهش سقف بنزین بهمعنای کمبود نیست بلکه هدف ترازکردن تولید و مصرف است و دولت هم اعلام کرده که هیچگونه تغییر قیمتی در بنزین اعمال نمیکند که شاید منظور قیمت بنزین سهمیهای و آزاد تا سقف تعیین شده باشد. با این حساب 95درصد از مردم با مشکل سوختگیری مواجه نمیشوند.
با خبر وزیر نفت مبنی بر جمع آوری کارتهای سوخت از جایگاهها سوالاتی در ذهن ها ایجاد شد که پاسخ این سوالات را از شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی جویا شدیم.
به نقل از ایسنا، در ادامه سوالات و پاسخ دریافتی از شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی را میخوانید:
_ من حدودا 5 ساله رمز کارت سوختم رو گم کردم و چون ایران نبودم اقدامی نکردم از طرفی ماشینم به اسم برادرم هست و کارت سوخت به اسم خانومی که ماشین رو از اون خریده میشه من رو راهنمایی کنید چون انقدر رمز رو اشتباه زدم کارت قفل شده الان چیکار باید انجام بدم؟
جواب: به دلیل گذشت بیش از 5 سال و بدون استفاده بودن کارت ابطال شده، فقط مالک اصلی باید با مدارک کامل خودرو به پلیس +10 مراجعه و درخواست خود را ثبت کند.
ماشین لندور برای کار کوهستان دارم که فاقد کارت است یا ماتور سیکلت هم چنین خیلی از وسایل نقلیه فاقد کارت هستند فکری بحال ما کنید.
جواب: اگر وسایل نقلیه مورد نظر دارای پلاک باشند کارت سوخت به آنها تعلق میگیرد، اگر فاقد پلاک باشند باید از طریق سامانه سدف درخواست سوخت بدهند.
_ مقدار بنزین برای رانندگان اسنپ خیلی کم می باشد آیا راه کاری اندیشه شده است
جواب: دولت هزینهای اعتباری برای اینگونه خودروها در نظر گرفته بود که برای پیگیری بیشتر باید ازطریق سامانه سماس پیگیری کنید.
_ آیا هدف از این کار سه نرخی کردن قیمت بنزین است؟
جواب: شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی در خصوص تغییر نرخ بنزین تصمیم گیرنده نیست و فقط مجری تصمیمات دولت است.
_ خودرو صفر خریدم کارت سوخت ندارد پلیس + 10 هم میگوید باید سند سبز داشته باشید برای درخواست کارت سوخت ماشین صفر کیلومتر سند سبزش 1 ماه آینده ارسال می شود. از طرفی به گفته پلیس +10 سامانه کارت سوخت اکثرا قطع است اگر وصل بشود 45 روز کاری طول میکشد تا کارت سوخت صادر و ارسال شود با یک حساب سر انگشتی حداقل 75 روز کاری بدون کارت سوخت هستیم میشه 2 ماه و نیم توی این مدت تکلیف ما چیست؟
جواب: مدارک خودرو باید از پلیس راهور پیگیری شود و ضمن اینکه سامانه ثبت درخواست سوخت در حال حاضر هیچ گونه مشکلی ندارد اما روند صدور کارت سوخت حداقل یک الی یک ماه ونیم زمان میبرد وبرای حل مشکل میتوان از کارت سوخت آزاد موجود در جایگاهها استفاده کرد.
_ برای بنزین سوپر چه کاری باید کرد؟ با کارت شخصی نمیشه زد و کارت جایگاه هم محدوده. برخی مواقع بنزین در جایگاه هست ولی سهمیه کارت جایگاه تمام شده است.
جواب: روند استفاده از سوخت سوپر نیز کلا از ابتدا با کارت آزاد جایگاه بوده و نمیتوان از کارت سوخت شخصی برای این نوع سوخت استفاده کرد و در این گونه مواقع میتوان از نواحی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در مورد کارت آزاد جایگاهها اطلاعات کسب کرد.
_ نمی دانم سهمیه بنزین برای شهرستانها و تهران یکسان است یا خیر. من یک کارمند هستم که متاسفانه در منطقه محل سکونتم مترو وجود ندارد. و مجبورم هر روز حداقل 30 کیلومتر در تهران با ماشین خود تردد کنم. سهمیه بنزین 1500 تومانی من خیلی زود تمام می شود و گاهی هم سهیمه 3000 تومانی تمام می شود و مجبورم از کارت سوخت جایگاه استفاده کنم. آیا برای ما که در تهران مسافت بیشتری را طی میکنیم نسبت به شهرهای دیگر نباید سهمیه بیشتری در نظر گرفت؟
جواب: کلا میزان سهمیه واریزی برای تمامی خودرو های شخصی یکسان است و هیچگونه تفاوتی بین افراد نیست اما نظر شما را بعنوان پیشنهاد میتوان مطرح کرد.
_بنزین آزاد کارت شخصی تموم شد چکار کنیم؟
جواب: تنها راهکار آن استفاده از کارت سوخت آزاد جایگاه میباشد.
_ با توجه به قانون عدم صدور کارت سوخت برای خودروهای بالای 25 سال سن، تکلیف سوخت برای این خودروها چه خواهد شد؟
جواب: این قانون مصوب هیئت دولت میباشد وقانون گذار آن شرکت نفت نیست. شرکت ملی پخش مجری تصمیمات دولت است.
_ من مالک یک موتور سیکلت 12 ساله هستم. کارت سوخت بنده رو سوزوندن و الان برای سوخت گیری مجبورم از کارت سوخت جایگاه استفاده کنم. بهتر بود فقط سهمیه رو قطع کنند که بتونم از کارت بدون سهمیه استفاده کنم.
جواب: نظر شما را بعنوان پیشنهاد میتوان مطرح کرد.
_ حدود 3ماه است که برای کارت سوخت مفقود شده ام ثبت نام کرده ام ولی تاکنون خبری نشده ازکجا بفهمم کار در چه مرحله ای است؟
جواب: 3 راه برای پیگیری کارت سوخت وجود دارد. 1- تماس با مرکز پاسخگویی 09627 2- ثبت نام در سامانه سخا واستعلام از این سایت 3- پیگیر از دفاتر پلیس +10)
_ ما اسنپ کار میکنیم و الان چند ماه است سهمیه ندادن و قطع شده. چجوری برای زندگی و ماشین بنزین جورکنیم جز اون سهمیه ای که داریم تو کارتمون.
جواب: میتوان از سامانه سماس برای دریافت سهمیه اعتباری پیگیری کرد.
- چهار روزه سامانه ثبت درخواست کارت سوخت قطعه، از پنج شنبه تا امروز دوشنبه هر روز دارم میرم پلیس 10+، میگویند سامانه قطعه، منی که کارت سوخت ندارم، چطور باید ثبت نام کنم؟
جواب: قطعی سامانه ثبت درخواست کارت سوخت به شرکت نفت مربوطه نمیباشد وباید از پشتیبانی دفاتر پلیس +10 پیگیری شود.
_ اگر 60 لیتر و 100 لیتر در کارت سوخت تمام شود در جایگاهها کارت وجود خواهد داشت یا بنده باید در جاده بمانم تاسر ماه شود و در کارتم سوخت واریز شود.
جواب: میتوان از کارت آزاد موجود در جایگاهها استفاده کرد.
_ ماشینم قبلا دوگانه سوز بوده سهمیه سی لیتر داشت ولی الان که بنزینی شده سهمیه تغییری نکرده چطور میتونم سهمیه را 60 لیتر کنم؟
جواب: زمانیکه خودرو دوگانه شود سهمیه آن نصف خودرو های تک سوز میشود واین میزان سهمیه به هیچ عنوان قابل برگشت به 60 لیتر نیست.
_ کلا دوهفته سهمیه سوخت میتونم باهاش کارکنم بعد چیکارکنم؟
جواب: باید از کارت آزاد جایگاهها استفاده شود.
منبع: همشهری هم اکنون دیگران می خوانند-
فال شمع امروز پنجشنبه 30 فروردین 1403 | اینجا فال شمع روزانه ات را بخوان
-
فال قهوه امروز پنجشنبه 30 فروردین 1403 | قهوه ات رو بخور بعد فال بگیر
-
سربازان و کسانی که کارت پایان خدمت ندارند بخوانند | از 15 اردیبهشت به این سامانه مراجعه کنید
-
این پیش بینی مهم را از دست ندهید؛ تابستان 1403 ترسناک و جهنمی است
-
فرمول پرداخت یارانهها تغییر کرد؛ تغییر دهک بندی یارانه براساس مدل خودرو و حساب بانکی + روش استعلام
-
اعتراض شدید مردم سیستان و بلوچستان پس از کرمانیها به سریال «نون خ»
-
تصاویر دیدنی از حضور زنان نظامی در مراسم رژه روز ارتش + عکس