دوشنبه 1 بهمن 1403

نگرانی ادامه دار هنرمندان از وضعیت کرونایی سینما و تئاتر / راه حلی برای سرگرمی بچه‌ها در ایام قرنطینه

خبرگزاری میزان مشاهده در مرجع
نگرانی ادامه دار هنرمندان از وضعیت کرونایی سینما و تئاتر / راه حلی برای سرگرمی بچه‌ها در ایام قرنطینه

بیست و هفتمین روز از فروردین ماه 99 با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به ناامیدی ادامه دار اهالی فرهنگ و هنر نسبت به وضعیت کاری‌شان پس از کرونا اشاره کرد.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، بیست و هفتمین روز از فروردین ماه 99 با اخبار و حاشیه‌های فراوانی در عرصه فرهنگ و هنر روبرو بود که از جمله مهمترین آن‌ها می‌توان به ناامیدی ادامه دار اهالی فرهنگ و هنر نسبت به وضعیت کاری‌شان پس از کرونا اشاره کرد.

تاثیر کرونا بر سینما و تئاتر حداقل تا سه ماه دیگر ادامه دارد / بازیگران با مشکلات شدید معیشتی روبرو شده‌اند

بازیگر سریال تلویزیونی «ایل‌دا» گفت: بازیگران در ایام تعطیلات کرونا هیچ درآمدی نداشته اند، طبیعتا آنها نیازمند حمایت از سوی مسئولین فرهنگی هستند، خانه سینما و خانه تئاتر باید از هنرمندان خود حمایت کنند، البته حرکت‌هایی صورت گرفته که امیدوارم ادامه دار باشد.

کوروش سلیمانی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری گفت: بعد از شیوع کرونا اکثریت فعالیت‌های سینمایی و تلویزیونی متوقف شده‌اند و به طبع من هم فعلا در کار خاصی مشغول نیستم، البته صحبت‌هایی صورت گرفته و پیشنهاداتی برای بازی داشته‌ام که بعد از اتمام شرایط فعلی می‌توان در مورد آنها نظر داد.

وی با اشاره تاثیر تعطیلی تئاتر به علت شیوع کرونا اظهار کرد: مسئله کرونا و مشکلات آن تنها به تئاتر ختم نمی‌شود، این موضوع باید از جهات مختلفی بررسی شود، اولین موضوع مشکلات فراوانی معیشت هنرمندان در این ایام است، به عنوان مثال بازیگران تئاتر هر چند کم، اما دستمزد حداقلی از این هنر کسب می‌کردند که نزدیک به دو ماه گذشته کاملا قطع شده است.

  • بیشتر بخوانید:
  • آخرین گفت‌وگو امیرمحمد زند پیرامون سریال ستایش 3 را اینجا بخوانید

بازیگر سریال تلویزیونی «ایل‌دا» در همین راستا ادامه داد: بحث دیگری که در کنار مشکلات عمده معیشتی هنرمندان می‌توان به آن پرداخت، نبود فعالیت‌های پویای فرهنگی و هنری طی دو ماه گذشته است، بدون شک پویایی فرهنگ و هنر در هر جامعه‌ای لازم بوده و تاثیرات فراوانی را بر همان جامعه می‌گذارد، تعطیلی دو ماهه تمامی فعالیت‌های فرهنگی خطری دیگر است که باید به درستی به آن نگاه کرد و برای آینده آن برنامه ریزی نمود.

وی با اشاره به ادامه تعطیلی اماکن فرهنگی و هنری افزود: با وجود شرایط فعلی بعید می‌دانم که تاثیرات کرونا بر تئاتر و سینما تا سه ماه آینده از بین برود، در حال حاضر بحث تعطیلی معطوف به اجرای تئاتر و یا نمایش فیلم نیست، تمامی تولیدات و تمرینات متوقف شده و این خودش تولید محصول را چند ماهی به عقب خواهد انداخت. امیدوارم شرایط فعلی سینما و تئاتر تا اواسط تابستان به حالت عادی خود باز گردد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید

استقبال نسل امروز از داستان‌های کوتاه / نویسندگان آثار خود را در فضای مجازی معرفی کنند

نویسنده کتاب «می‌خواهم دنیا را نقاشی کنم» گفت: نویسندگان باید تلاش کنند تا کار‌های تولید شده خود را با توجه به استقبال مخاطبان امروزی در فضای مجازی معرفی کنند، این امر در کنار تلاش‌های انتشاراتی‌ها یا رونمایی از کتاب‌ها و معرفی آنها به مخاطبان کاری ارزشمند و قابل توجه است.

اعظم سبحانیان نویسنده کتاب «می‌خواهم دنیا را نقاشی کنم» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون کاهش سرانه مطالعه در کشور گفت: کمبود سرانه مطالعه در کشور امری است که وابستگی شدیدی به تکاپوی همه جانبه از سوی نویسنده و مخاطب دارد، برای از بین رفتن این فاصله نیازمند فرو ریختن دیوار دلسردی در مخاطب هستیم، همچنین نقش مسئولان برای همگرایی فرهنگی و توجه به فرهنگ کتاب و کتابخوانی بسیار مهم است. وی در همین راستا ادامه داد: هرچند تجربه نشان داده افرادی که علاقه‌ای به کتاب و کتاب خوانی ندارند حتی با برگزاری برنامه‌های مختلف در حوزه کتاب همچنان بی‌علاقه مانده و گرایش برای مطالعه در آنان به وجود نمی‌آید.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفی تازه‌های نشر انتشارات شهید کاظمی اینجا کلیک کنید
سبحانیان وجود راهکار‌های کارشناسی شده را امری مهم برای پایان دادن به کاهش سرانه مطالعه و کتابخوانی دانست و تاکید کرد: برای بالا بردن سرانه مطالعه در کشور نیازمند برنامه‌های کارشناسی شده هستیم، این آزمون و خطا برای به دست آوردن رویکردی مناسب قطعا می‌تواند تاثیراتی شگرف بر حوزه فرهنگ کشور بگذارد. نویسنده کتاب «ماهک غول سرزمین پارچه‌ها» به تاثیر زندگی صنعتی در کاهش سطح سرانه مطالعه در کشور و همچنین پناه بردن نسل جوان به فضای مجازی اشاره و تصریح کرد: جامعه صنعتی امروز سبب شده تا افراد زمان کمتری را برای مطالعه اختصاص دهند از سوی دیگر فضای مجازی جای زیادی را در زندگی مردم جامعه باز کرده در همین راستا باید تاکید کرد که استفاده بهینه از پتانسیل فضای مجازی امری مهم و ضروری است. برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید عرصه هنر به دلیل شیوع بیماری کرونا کاملا متوقف شده / باید به فکر مشکلات هنرمندان پس از کرونا باشیم بازیگر سریال تلویزیونی «ستایش» گفت: بخشی از مشکلاتی که کرونا برای بازیگران بوجود آورده این است که تولیدات وجود نداشته و طبیعتا دستمزدی هم وجود ندارد، اما مشکل بزرگتر آنجاست که ما نمی‌دانیم تا کی این وضعیت ادامه خواهد داشت و تا چه زمانی باید با این مشکلات زیاد مالی دست و پنجه نرم کنیم.

امیرمحمد زند بازیگر سینما، تئاتر و تلویزیون در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، پیرامون آخرین فعالیت‌های خود در عرصه بازیگری گفت: در حال حاضر تمامی تولیدات تعطیل هستند و من هم مثل بسیاری از دوستان و همکارانم در خانه به سر می‌برم، فعلا شرایط به نحوی است که باید در خانه ماند تا هرچه سریعتر مشکلات بیماری کرونا رفع شود.

  • بیشتر بخوانید:
  • آخرین گفت‌وگوی امیرمحمد زند پیرامون سریال «ستایش 3» را اینجا بخوانید

وی درباره مشکلات معیشتی بازیگران پس از شیوع کرونا تاکید کرد: کرونا نه تنها برای من بلکه امرار معاش بسیاری از بازیگران را مختل کرده است، کرونا زندگی و امرار معاش شخص بنده را هم دچار مشکلات جدی کرده و به شدت درگیر هستم. شاید درصد بسیار کمی در سینمای ایران در دو ماه گذشته به مشکل نخورده باشند اما در کل وضعیت اکثریت بازیگران اصلا خوب نیست.

بازیگر سریال تلویزیونی «ستایش» در همین راستا ادامه داد: بخشی از مشکلاتی که کرونا برای بازیگران بوجود آورده این است که تولیدات وجود نداشته و طبیعتا دستمزدی هم وجود ندارد، اما مشکل بزرگتر آنجاست که ما نمی‌دانیم تا کی این وضعیت ادامه خواهد داشت و تا چه زمانی باید با این مشکلات زیاد مالی دست و پنجه نرم کنیم.

وی درباره احتمال شروع تولیدات سینما و تلویزیون اظهار کرد: واقعیت امر آنچه شنیده‌ام مبنی بر آن است که وزارت ارشاد تا خرداد ماه مجوزی را برای تولید صادر نمی‌کند اما به شخصه امیدوارم تا شروع ماه مبارک رمضان وضعیت تغییر کرده و ما بتوانیم باز هم سر کار برویم.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید

بلاتکلیفی سینما و تئاتر پس از بحران کرونا / بازگشایی سینما‌ها چه زمانی رخ می‌دهد؟

شیوع کرونا در تمامی کشورهای جهان پیامدهای فراوانی را داشته است، پیامدهای اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی این بیماری آن را تبدیل به چالشی بزرگ در دهه‌های اخیر کرده است.

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، شیوع کرونا در تمامی کشور‌های جهان پیامد‌های فراوانی را داشته است، پیامد‌های اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی که این بیماری آن را تبدیل به چالشی بزرگ در دهه‌های اخیر کرده است.

این بیماری از اسفند ماه سال گذشته وارد کشور شد و از همان ابتدا تمامی مراکز فرهنگی و هنری از جمله سالن‌های سینما، تئاتر و موسیقی را به تعطیلی کشاند، در ابتدا شاید اکثریت هنرمندان به گمان کوتاه بودن دوره این بیماری دلگرم به ادامه فعالیت در اواخر اسفند ماه بودند، اما کرونا ورق را کاملا برگرداند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مشاهده آخرین اخبار از سینمای ایران اینجا کلیک کنید

در همان زمان علاوه بر تعطیلی سینماها و لغو اکران نوروزی 99، تمامی کنسرت‌ها و نمایش‌های روی صحنه به کار خود پایان دادند، البته این تنها تاثیر کرونا بر عرصه هنر نبود، این بیماری جشنواره‌های متعددی را در ایران و سایر جهان لغو و یا به تعویق انداخت.

در همان روز‌های ابتدایی بیماری کرونا، ستاد برگزاری جشنواره تئاتر دانشجویی از تعویق این جشنواره خبر داد، این جشنواره که با مشکلات مالی فراوانی روبرو شده بود بالاخره و با کمک کرونا زمانی را برای کسب اسپانسر پیش روی خود می‌دید، اما با ادامه این بیماری تا پایان اسفند و فروردین به طور کلی برگزاری خود را در خطر دید.

از سویی سی و هشتمین جشنواره بین المللی فیلم فجر نیز در روز‌های پایانی اسفند ماه و با تصور بر اتمام بیماری پس از تعطیلات نوروز از تعویق این جشنواره به زمانی دیگر خبر داد، این جشنواره هر ساله در ماه اردیبهشت میزبان اهالی هنر بود و بر اساس اعلام دبیرخانه برگزاری آن به نیمه دوم خرداد موکول شد، حال به احتمال فراوان با ادامه بیماری کرونا در فروردین و همچنین بسته بودن تمای سالن‌های سینما احتمالا این جشنواره بار دیگر به تعویق خواهد افتاد.

برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید

چگونه فرزندان خود را در روزهای قرنطینه کرونایی سرگرم کنیم؟

یک نویسنده کتاب گفت: سرگرم کردن بچه‌ها با فیلم و کتاب بهترین راه برای گذراندن اوقات فراغت محسوب می‌شود همچنین بازی با بچه‌ها رابطه بین بزرگتر‌ها و کودکان را مستحکم‌تر می‌کند.

زهرا قمی نویسنده کتاب «او عموی من است» در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان پیرامون پیشگیری از شیوع گسترش ویروس کرونا گفت: با توجه به دستورات بهداشتی و رعایت بهداشت فردی و عمومی می‌توان از گسترش بیماری کرونا جلوگیری کرد این مهم نیازمند همراهی همه جانبه مردم است.

وی به گستردگی بیماری کرونا در سراسر دنیا اشاره و ابراز کرد: متاسفانه ویروس کرونا گسترش جهانی داشته و همه مردم دنیا را با خود درگیر کرده، اما پزشکان و پرستاران ایرانی با از خودگذشتگی نشان دادند که این بیماری کنترل است و در عین حال از بین بردن این ویروس نیازمند همت جمعی استف بنابراین وظیفه تک تک افراد است که با رعایت قوانین از گسترش بیش از پیش آن جلوگیری کنند.

  • بیشتر بخوانید:
  • برای مطالعه معرفی آخرین کتب منتشر شده اینجا کلیک کنید

قمی در خانه ماندن را بهترین راه برای عدم گسترش بیماری کرونا دانست و تاکید کرد: طبق نظر وزارت بهداشت پناه بردن به خانه بهترین راه برای عدم گسترش بیماری کرونا است، بدین ترتیب می‌توان تک تک اعضای خانواده را از آلوده شدن به این بیماری دور کرد، بچه‌ها و افرادی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند بیشتر باید مورد مراقبت قرار بگیرند لذا خانه بهترین منطقه برای حضور آن‌ها خواهد بود. وی سرگرم کردن بچه‌ها با کمک کتاب را بهترین رویه این روز‌های حضور بیماری کرونا در جامعه ایرانی دانست و بیان کرد: سرگرم کردن بچه‌ها با فیلم و کتاب بهترین راه برای گذراندن اوقات فراغت محسوب می‌شود همچنین بازی با بچه‌ها رابطه بین بزرگتر‌ها و کودکان را مستحکم‌تر می‌کند. برای مشاهده ادامه خبر اینجا کلیک کنید

نگرانی ادامه دار هنرمندان از وضعیت کرونایی سینما و تئاتر / راه حلی برای سرگرمی بچه‌ها در ایام قرنطینه 2
نگرانی ادامه دار هنرمندان از وضعیت کرونایی سینما و تئاتر / راه حلی برای سرگرمی بچه‌ها در ایام قرنطینه 3
نگرانی ادامه دار هنرمندان از وضعیت کرونایی سینما و تئاتر / راه حلی برای سرگرمی بچه‌ها در ایام قرنطینه 4
نگرانی ادامه دار هنرمندان از وضعیت کرونایی سینما و تئاتر / راه حلی برای سرگرمی بچه‌ها در ایام قرنطینه 5
نگرانی ادامه دار هنرمندان از وضعیت کرونایی سینما و تئاتر / راه حلی برای سرگرمی بچه‌ها در ایام قرنطینه 6