شنبه 10 آذر 1403

نیمی از مهندسان عضو نظام مهندسی بیکارند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
نیمی از مهندسان عضو نظام مهندسی بیکارند

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: اکنون حدود 580 هزار مهندس در کشور داریم که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و برای حدود 150 هزار نفر آنها فرصت شغلی تعریف شده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور گفت: اکنون حدود 580 هزار مهندس در کشور داریم که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و برای حدود 150 هزار نفر آنها فرصت شغلی تعریف شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بیان کرد: اکنون حدود 580 هزار مهندس در کشور داریم که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و برای حدود 150 هزار نفر آنها فرصت شغلی تعریف شده و مابقی بیکار یا در شغل‌های غیرمرتبط فعالیت دارند. مبحث 22 می‌تواند در دو تا پنج سال حداقل 300 هزار شغل برای مهندسان ایجاد کند و در نتیجه نرخ بیکاری که در جامعه مهندسین به حدود 50 درصد رسیده را کاهش دهد.

احمد خرم در سفر به استان کرمان با هدف حضور در مراسم گرامیداشت یاد و خاطره جان باختگان زلزله بم گفت: زلزله دی ماه 1382 بم 48 تا 58 هزار کشته برجای گذاشت.

وی زلزله بم را یک زلزله مهیب دانست و بیان کرد: وضعیت به گونه‌ای بود که انجام غسل و خواندن نماز میت امکان‌پذیر نبود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با یادآوری زلزله‌های مخرب چند دهه اخیر ایران اظهار کرد: زلزله رودبار به بزرگی 7.4 ریشتر جان حدود 40 هزار نفر را گرفت و آن زلزله دست کمی از زمین لرزه بم نداشت اما در بم نقطه‌ای کشته و زخمی داشت ولی در رودبار در سطح گسترده‌ای خسارات جانی و مالی وارد کرد.

وی با بیان اینکه زلزله کرمانشاه به بزرگی 7.3 ریشتر خسارات جانی و مالی زیادی به بار نیاورد، ادامه داد: بزرگی زلزله بم 6.6 ریشتر بود و علت تخریب بالای آن در ساخت‌وسازهای غیر مقاوم و سنتی و بدون نظارت کافی بود.

خرم با بیان این مطلب که این زلزله‌ها به نظام مهندسی نهیب زد که به نظارت و مقاوم‌سازی بپردازند، تصریح کرد: نظارت دقیق و حساسیت در اجرای مقررات بسیار تعیین کننده است و اگر یک دهه با دقت بر ساخت و سازها نظارت دقیق و طراحی درست داشته و مدیران سوری کاری نداشته باشند، وضعیت بسیار بهبود پیدا می‌کند.

وی افزود: در 20 سال گذشته اتفاقات مبارکی در ساخت و ساز افتاده و کیفیت ساختمان‌ها به شدت افزایش پیدا کرده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور با تشریح آمار تلفات زلزله‌های چند دهه اخیر گفت: ایران در 40 سال گذشته با حدود 100 هزار کشته در مقام اول تلفات دنیا قرار داده است و باید به خودمان بیایم هرچند اقدامات زیادی صورت دادیم اما کار باقیمانده زیادی داریم و سوال این است که آیا نمی‌توانستیم بهتر از این کار کنیم؟ آیا نمی‌توانستیم با شتاب بیشتری به راه حل های اصولی برسیم؟ می‌توانستیم و کارهای مثبت خیلی با آهسته انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به سرعت کار چینی‌ها در ساخت و ساز مقاوم اظهار کرد: اکنون قصد احداث چهار میلیون مسکن داریم که به چینی‌ها متوسل می‌شویم در حالی که ما دانش، تکنیک، بستر و ابزار آن را داریم و در حال حاضر فقط در تهران 30 اسکلت ساز و فلزکار بسیار معتبر داریم که آماده کار کردن هستند بنابراین زمینه ساخت سالانه 100 هزار واحد تونلی در کشور فراهم است اما بخش خصوصی نیاز به حمایت دولت دارد.

خرم ساخت مسکن روی گسل را مساله نو ندانست و تصریح کرد: در این سه‌چهار دهه در یک دهه آن 127 برج در تهران پروانه ساخت دادیم و ساختیم و اگر زلزله بالای 6 ریشتر همه این برج‌ها را تخریب می‌کند و عجیب‌تر از آن این است که همه تلاش کردند که این مساله مخفی بماند و به اطلاع مردم نرسد و حداقل باید اصلاح کرد و می‌توان برجی که روی گسل ساخته شده، مقاوم سازی کرد.

وی افزود: این مساله دادن پروانه ساخت از طریق شهرداری تهران روی گسل در دولت مطرح شد منتهی قرار ما این نیست که قانون و مقررات را محکم بگیریم و در زمینه زمین و مسکن و ساختمان از ابتدای انقلاب یک سری تساهل و تسامح دیده می‌شود.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور درباره مبحث 22 ساختمان نیز گفت: مبحث 22 شامل بهره برداری، نگهداری و تعمیرات می‌شود و تا کنون در کل کشور این مبحث تعطیل بوده است و در دوره هشتم نظام مهندسی ساختمان یک ستاد برای این موضوع تشکیل دادیم و نقشه راه آن را تهیه کردیم و اکنون 8 استان به صورت پایلوت مسأله مبحث پایلوت کار می‌کنند.

وی از عملیاتی شدن مساله مبحث 22 از ابتدای سال آینده خبر داد و اظهار کرد: نگهداری خوب و تعمیرات به موقع عمر ساختمان را افزایش می‌دهد متأسفانه عمر مفید ساختمان ما از 30 سال در دهه 50 اکنون به حدود 25 سال رسیده است این در حالی است که کشورهای پیشرفته عمر مفید ساختمان‌ها را به حدود 100 سال رسانده‌اند.

خرم بر لزوم دقت در مبانی اصول تاکید کرد و افزود: وقتی کشور صنعتی ساز می‌شود که حداقل 40 درصد ساخت و ساز آن صنعتی ساز باشد اما اکنون زیر 5 درصد هستیم و همچنین در ساخت و ساز به روش سنتی باید به مبانی و اصول دقت کنیم.

وی ادامه داد: مبحث 22 علاوه بر اینکه عمر مفید ساختمان را بالا می‌برد و به نگهداری و تعمیرات نیز نظم می‌دهد و سازمان نظام مهندسی ساختمان به این مساله جدی بپردازد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور بیان کرد: اکنون حدود 580 هزار مهندس در کشور داریم که عضو سازمان نظام مهندسی ساختمان هستند و برای حدود 150 هزار نفر آنها فرصت شغلی تعریف شده و مابقی بیکار یا در شغل‌های غیرمرتبط فعال دارند و مبحث 22 می‌تواند در دو تا پنج سال حداقل 300 هزار شغل برای مهندسان ایجاد کند و در نتیجه نرخ بیکاری که در جامعه مهندسین به حدود 50 درصد رسیده را نجات دهد.

وی در ادامه از طرح جهش مسکن سخن به میان آورد و گفت: طرح جهش مسکن مستلزم مشارکت در زمینه مربوط با بخش خصوصی و مستلزم سپرده‌گذاری دولت و تأمین تسهیلات بیشتر است.

خرم ادامه داد: حق الزحمه خدمات مهندسی در دنیا 5 تا 8 درصد است؛ این در حالی است که در ایران کمتر از نیم درصد است.