یک‌شنبه 30 دی 1403

نیم درصد صرفه‌جویی روزانه در مصرف گاز معادل مصرف 50 هزار نانوایی است / علت قطع گاز در برخی استان‌ها

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
نیم درصد صرفه‌جویی روزانه در مصرف گاز معادل مصرف 50 هزار نانوایی است / علت قطع گاز در برخی استان‌ها

کارشناس سیستم‌های مدیریتی شرکت گاز ایران با تأکید بر لزوم همدلی در کاهش مصرف گاز گفت: نیم درصد صرفه‌جویی روزانه در مصرف گاز معادل مصرف 50 هزار نانوایی خواهد شد.

وحید گودرزی کارشناس ارشد سیستم‌های مدیریتی شرکت گاز ایران در گفتگو با خبرنگار اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی راه دانا؛ درباره موضوع کمبود گاز در برخی از استان‌های کشور اظهار کرد: طی روزهای اخیر بر اثر افزایش سرما در بسیاری از نقاط کشور، مصرف گاز از حد متعادل بسیار بالاتر رفت تا جایی که در بسیاری از استان‌ها با مشکل افت فشار مواجه شدیم.

علت قطع گاز در برخی استان‌ها

وی ادامه داد: به‌واسطه همین افت فشار منطقه خراسان شمالی خراسان رضوی و خراسان جنوبی و گلستان و مازندران گرگان ما با افت فشار مواجه شدند و وقتی که این مشکل افت فشار به وجود می‌آید خود دستگاه رگولاتوری که سر المک هست بخشی را دارد که تقلیل کننده فشار گاز است و به‌خاطر مسائل ایمنی گاهی اوقات برای اینکه اتفاقی برای مشترک نیفتد گاز را قطع می‌کند و بسیاری از مشکلاتی که این روزها به‌عنوان مشکل قطع گاز گزارش شده، در اثر همین مشکل بوده است. بیشتر بخوانید: معاون وزیر نفت: مشترکان کم مصرف گاز پاداش صرفه جویی می‌گیرند وی درباره نحوه حل این مشکل گفت افت فشار موجب قطع ایزولاتور برای ایمنی می‌شود مشترکانی که تماس گرفته و از قطع گاز خود اطلاع‌رسانی نموده‌اند واحدهای شرکت گاز ایران دراسرع‌وقت به‌صورت امدادی در آن منطقه حضور پیدا کرده و تا جایی که ممکن باشد این مشکل را برطرف می‌کند. این مقام مسئول افزود: البته در بسیاری از مواقع هم به‌واسطه قرارگرفتن مکان قطع شده در انتهای لوله گاز رسان به علت تخلیه‌شدن لوله و استفاده بیش از حد این قطعی گاز پیش‌آمده که این مشکل نیز هم اکنون در حال برطرف‌شدن است و این مناطق که مشکل قطعی گاز دارند در حال گازرسانی هستیم که تا ساعاتی دیگر این مشکل نیز احتمالاً برطرف خواهد شد.

صرفه‌جویی می‌تواند تأثیرات بسزایی را در گازرسانی داشته باشد

این کارشناس صنعت گاز در زمینه توصیه به مردم توضیح داد: برخی از مردم می‌گویند که ممکن است این اقدامات صرفه‌جویی یا نه تأثیر چندانی در گازرسانی نداشته باشد؛ اما به این دسته از دوستانم می‌توانیم بگوییم که اشتباه می‌کنند و صرفه‌جویی می‌تواند تأثیرات بسزایی را در گازرسانی داشته باشد. وی افزود: طبق آمارهای اعلام شده در روزهای اخیر 650 تا 700 میلیون مترمکعب در روز مصرف گاز خانگی کشور است این در حالی است که این حجم از گاز معادل مصرف 1 ماه کلیه 78 کارخانه سیمان ای است که هم اکنون در کشور در حال فعالیت هستند که تازه این گاز در پیک مصرف آنها به این میزان استفاده می‌شود. وی توضیح داد: تمام کارخانه‌های کشور آن هم در شرایط ایدئال که همه در حال تولید هستند در یک ماه تازه به‌اندازه یک روز از مصرف خانگی گاز مصرف می‌کنند پس می‌خواهم بگویم که حجم بسیار زیادی از گاز در مصارف خانگی نسبت به صنعت استفاده می‌شود که این مصرف گاز در بخش خانگی تقریباً معادل با مصرف 4 میلیون خودرو گازسوز در چهار ماه است یعنی مصرف چهار ماه گاز در سیستم حمل‌ونقل کشور به‌اندازه مصرف یک روز خانگی گاز است. وی در ادامه گفت: پس کوچک‌ترین کار و صرفه‌جویی در این حجم مصرف بسیار مثمرثمر خواهد بود چه جوری در حجم بالایی اثرگذار خواهد بود راه و راهکارهای مختلفی برای این صرفه‌جویی وجود دارد که از اصلی‌ترین اقداماتی که می‌توانیم از آن نام ببریم استفاده از ساختمان‌هایی با معیارهای مهندسی و پنجره‌های دوجداره یا استفاده از عایق‌های حرارتی و یا از استفاده از سیستم گرمایشی هوشمند است. وی توضیح داد: بسیاری از همین مردم می‌گویند که این اقدامات برای ما هزینه‌ساز است دوستانی که سعی دارند با کمترین هزینه بیشترین صرفه‌جویی را داشته باشند پیشنهاد می‌دهیم از پرده‌های ضخیم استفاده کنند و یا پنجره را با پلاستیک بپوشانید یا دریچه کولر را ببندند تا اسراف در این زمینه‌ها کاسته شود.

نیم درصد صرفه‌جویی روزانه در مصرف گاز معادل مصرف 50 هزار نانوایی است

وی افزود: نیم درصد صرفه‌جویی در مصرف گاز روزانه معادل 50 میلیون مترمکعب در روز می‌شود که این حجم معادل مصرف 50 هزار نانوایی در سطح کشور در روز است؛ یعنی می‌خواهم بگویم تمام نانوایی‌های کشور در روز به‌اندازه نیم درصد مصرف گاز خانگی در کشور گاز مصرف نمی‌کند؛ بنابراین همین این درصد صرفه‌جویی می‌تواند تأثیر بسزایی در گازرسانی داشته باشد چه برسد به آمارهای 10 تا 30 درصدی که اعلام می‌شود. وی گفت: اگر به خاطرات مراجعه کنیم یادمان می‌آید که سال‌ها پیش که گازرسانی به این شکل نبود و خانه‌ها توسط چراغ‌های نفتی گرم می‌شد در هر خانه فقط یک اتاق را گرم می‌کردیم و اگر به عکس‌های قدیمی خود نگاه کنیم به‌سادگی متوجه می‌شویم که این عکس را در چه فصلی گرفته‌اید؛ ولی امروز که عکس‌هایمان را نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که عکس‌های تابستانی و زمستانی ما با هم هیچ تغییری نکرده است و عرض بنده این است که با پوشیدن لباس‌های گرم شبیه به قدیم عمل کنید. وی ادامه داد: امروز در بسیاری از خانه‌ها می‌بینیم که باوجوداینکه رادیاتور نصب است؛ اما در آن اتاق یک بخاری هم روشن کردند و عرض ما این است که واقعاً اتاق‌هایی که استفاده نمی‌شوند سامانه گرمایشی آن را از سیستم خارج کنند و اگر بناست وسیله گرمایشی خرید کنیم لوازمی را بخریم که برچسب انرژی با مصرف کمتری را دارند و حداقل دیگر در خانه‌ها از شومینه استفاده نکنید؛ زیرا اتلاف انرژی در این نوع وسایل بسیار زیاد است. وی با اشاره به افزایش هزینه گاز در ماه‌های اخیر گفت: از 16 آذرماه هزینه گاز تغییر کرده و مشترکان پرمصرف در پله‌های بالاتری هزینه گاز را پرداخت می‌کند که این صرفه‌جویی به نفع آنها نیز تمام خواهد شد و اگر هم این موارد بسیار ساده را در نظر داشته باشیم و رعایت نماییم هم مردم از این نعمت بهره‌مند خواهند شد و هم به بسیاری از هم‌وطنان در انتهای سیستم گازرسانی کمک شایانی خواهد شد.