چهارشنبه 25 مهر 1403

هجوم ملخ‌ها به کاشان آسیب‌زا نیست

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
هجوم ملخ‌ها به کاشان آسیب‌زا نیست

کاشان - ایرنا - شهروندان در نقاط مختلف منطقه کاشان از چند روز پیش با مهمان ناخوانده‌ای از گونه ملخ‌ها روبه‌رو شده‌اند که به گفته مسوولان امر، زیان چندانی در منطقه برجا نخواهند گذاشت.

چندین روز است با هجوم گونه‌ای از ملخ‌ها به منطقه شمال استان اصفهان که به طور تقریبی در هر گوشه و کناری از نقاط شهری و روستایی به چشم می‌خورند، بار دیگر شهروندان به ویژه برخی کشاورزان از جمله در فضای مجازی با انتشار مطالبی نگرانی خود را در این زمینه عنوان کردند.

کارشناسان اما بر این باور هستند، ممکن است برخی از انواع جانوران و گیاهان در فصل‌های گوناگون سال با توجه به شرایط زیستی تعدادشان متغییر باشد اما این مساله امری طبیعی به شمار می‌رود و آسیبی برای محیط زیست ندارد.

منجمله ملخ‌ها که گونه‌های متفاوتی دارند و احتمال می‌رود قدیمی‌ترین گروه زنده حشرات گیاه‌خوار باشند که قدمت‌شان به تریاس اولیه در حدود 250 میلیون سال پیش بازگردد؛ مسوولان بر این باور هستند که دست‌کم گونه موجود در کاشان آسیب‌زا نیست.

مدیر جهاد کشاورزی کاشان با اشاره به هجوم ملخ‌ها تشریح کرد: در حال حاضر دوره رشد و بلوغ این گونه به پایان رسیده است و هیچ مشکلی برای گیاهان و کشاورزی ندارند.

مجید کافی‌زاده روز پنجشنبه در گفت‌وگو با ایرنا افزود: این حشره‌ها به ملخ‌های بومی مشهور هستند که شب‌ها جذب نور می‌شوند و هیچ آسیبی نیز به کسی نمی‌رسانند.

وی بیان کرد: ملخ‌ها در دوره پورگی به تغذیه شدید نیاز دارند اما در حال حاضر که بالغ شده‌اند، آسیب‌زا نیستند.

مدیر جهاد کشاورزی کاشان تصریح کرد: درون شهرها هم البته نمی‌توان با این ملخ‌ها مبارزه کرد، زیرا همه سم‌هایی که برای از بین بردن آنها استفاده می‌شود، برای انسان نیز زیان‌آور است.

وی تاکید کرد: منابع طبیعی باید در مرتع‌ها با این ملخ‌ها مبارزه کند و البته پیش‌تر باید کنترل و بررسی شود که مبارزه شیمیایی برای از بین بردن آنها موجب آسیب رساندن به مرتع‌ها نشود.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری کاشان نیز در گفت‌وگو با ایرنا اظهارداشت: سم‌پاشی برای از بین بردن ملخ‌ها شیوه نامناسبی است، زیرا پرندگان از این ملخ‌ها تغذیه می‌کنند و در نتیجه آنها نیز تلف خواهند شد.

محمدمهدی شریفی بیان کرد: سم‌پاشی برای ملخ‌ها در نقاط مرتعی موجب خواهد شد تا در نتیجه آفت‌هایی که از طریق پرندگان کنترل می‌شود، طغیان کنند.

بیش از 182 هزار هکتار مرتع ییلاقی، 178 هزار هکتار مرتع قشلاقی، 6 هزار و 300 هکتار زمین زراعی و 9 هزار هکتار باغ و گلخانه در کاشان وجود دارد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر 368 هزار نفر، در فاصله نزدیک به 200 کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است.

*س_برچسب‌ها_س*