هرآنچه که باید درباره برنامه حضور انسان در «ماه» بدانید + فیلم و تصاویر
گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس، قرار است به زودی انسان در مریخ مستقر شود و همزمان با آن حضور مجدد آنها در ماه فراهم شود؛ آژانس فضایی آمریکا در تلاش است تا به کمک مهندسان و فضانوردان خود این رؤیا را به واقعیت تبدیل کند.
ناسا که در تلاش است تا وابستگی خود به موشک سایوز روسی راکاهش دهد، از شرکت خصوصی اسپیسایکس خواسته تا با ساخت فضاپیمای سرنشیندار به این سازمان برای تحقق آروزی خود کمک کند.
شرکت فضایی اسپیسایکس که توسط ایلان ماسک، مدیریت میشود مدتی است که درگیر آزمایش بر روی کپسول سرنشیندار است تا بتواند از عملکرد درست آن برای انتقال انسان به ماه و مریخ اطمینان پیدا کند.
در زیر هرآنچه که لازم است از اسپیسایکس و کپسول آن بدانید میخوانید:
* شرکت خصوصی اسپیسایکس:
شرکت فناوریهای اکتشاف فضایی، نام یک شرکت تولیدکننده محصولات صنایع هوافضایی تجاری در آمریکا است؛ این شرکت در سال 2002 در کالیفرنیا شکل گرفت و امروز در حال گسترش است.
* اهداف شرکت اسپیسایکس
ماسک معتقد است هزینه بالای سرویسهای فضایی دیگران به دلیل بوروکراسیهای غیرضروری آنان است. او یکی از 10 هدف خود را کاهش هزینه و دسترسی قابل اطمینان به فضا اعلام کرده است.
اسپیساکس در 8 دسامبر 2010، پس از بازگشت کپسول دراگون از یک پرواز دو مداری، تبدیل به اولین شرکت خصوصی شد که توانستهاست هر دو عملیات ارسال و دریافت سفینه فضایی از مدار را با موفقیت پشت سر بگذارد.
* عملیات مفهومی «رد دراگن» مریخ
علاوه بر برنامههای خصوصی اسپیساکس برای فتح مریخ، در ژوئیه 2011، مرکز پژوهشی ایمز یک نمونه اولیه از مأموریت مریخ با هزینه پایین را توسعه داد که از موشک فالکن هوی به عنوان پرتابگر و فضاپیمای دراگن برای ورود به جو مریخ استفاده میکند.
این طرح مفهومی که رد دراگن یا اژدهای سرخ نامیده میشود، برای جذب سرمایه به عنوان یک مأموریت اکتشافی ناسا، برای پرتاب در 2018 و رسیدن به مریخ در چند ماه بعد تر، در 2012-2013 مطرح شد.
هزینه مأموریت به غیر از هزینه پرتاب آن، 425$ میلیون دلار پیشبینی شدهاست.
* اسکان بشر در مریخ
برپایه برنامه اسپیسایکس، نخستین گروه از انسانها در سال 2024 میلادی به مریخ فرستاده شده و در سال 2025 به آن سیاره خواهند رسید. پیش از آن، تجهیزات لازم برای اسکان بشر، هر دو سال یکبار به مریخ فرستاده خواهد شد که نخستین آن در سال 2018 میلادی خواهد بود. بدین ترتیب پایگاهی برای بقای انسانها در مریخ ایجاد خواهد شد.
* دراگن
در سال 2005، اسپیساکس اعلام کرد که به دنبال یک برنامه فضایی مربوط به انسان تا پایان دهه است. فضاپیمای دراگن که به معنی «اژدها» است برای حمل 7 فضانورد به مدار و فراتر از آن در نظر گرفته شدهاست؛ در سال 2014 فضاپیماهای پشتیبانی نوع «اژدها» (Dragon) به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی (آیاساس) پرتاب شدند.
* قراردادهای حمل و نقل تجاری
ناسا در 18 اوت 2006 اعلام کرد: اسپیسایکس برنده یک قرارداد خدمات حمل و نقل تجاری مداری ناسا (سیاتیاس) برای نشان دادن تحویل محموله به ایستگاه فضایی بینالمللی با یک گزینه ممکن برای انتقال خدمه شدهاست.
این قرارداد که توسط ناسا برای ارائه «سرمایه اولیه» برای توسعه تقویتکنندههای جدید طراحی شده بود، 278میلیون دلار برای توسعه پرتابگر فالکن 9 به اسپیساکس پرداخت شد، به همراه پرداختهای تشویقی که در سه پرتاب نمایشی به اوج نقاط عطف خود رسید.
* تأمین نیازهای ایستگاه فضایی بینالمللی
اسپیساکس در کنار اوربیتال ساینسز کورپوریشن، نخستین شرکت بخش خصوصی است که نیازهای ایستگاه فضایی بینالمللی را تأمین میکند.
در سه شنبه 22 مه 2012، اسپیساکس اقلام مورد نیاز ایستگاه فضایی بینالمللی را توسط فالکن 9 با موفقیت به فضا پرتاب کرد.
در سال 2014 نیز فضاپیماهای پشتیبانی نوع «اژدها» (Dragon) به سوی ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب شدند و قرار است این پرتابها به شکل سرنشین دارادامه یابد تا انسان به را ایستگاه فضایی بینالمللی، ماه و مریخ برساند.
* بررسی روند پیشرفت دراگن در دیدار مدیرها
ایلان ماسک، مدیر ارشد اجرایی شرکت اسپیس ایکس و جیم برایدنستاین، مدیر ناسا رو برای صحبت درباره فضاپیمای دراگن بایکدیگر دیدار و روند پیشرفت آن را بررسی کردند.
* انجام آخرین آزمایش کپسول سرنشیندار
این آزمایش که قرار بود صبح شنبه صورت بگیرد به دلیل شرایط جوی به یک شنبه صبح موکول شد و در نهایت دوشنبه ساعت 7 صبح به وقت تهران انجام شد، در این آزمایش توانایی کپسول در بازگشت به زمین در صورت بروز هرگونه مشکل هنگام صعود تست شد؛ بازگشت پذیری بدون نیاز به چتر نجات از قابلیتهای این فضاپیما است.
* دراگن در فضا
کرو دراگون قرار است به طور مرتب به ایستگاه فضایی بینالمللی رفت و آمد کند و برای برنامههای آژانس فضایی آمریکا در خدمت باشد.
انتهای پیام /
انسان آمریکا عملکرد موشک کپسول فضا فضاپیما دراگون اسپیسایسک دراگن ماه مریخ ایستگاه فضایی بینالمللی