هشدار برای دریاچههای کشور
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: گرمایش جهانی سبب تغییر در الگوهای جوی شده علاوه بر کاهش بارندگی سبب شده است تا سطح آب دریاچه های کشور حدود 15 درصد بیشتر از گذشته تبخیر شود. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: گرمایش جهانی سبب تغییر در الگوهای جوی شده علاوه بر کاهش بارندگی سبب شده است تا سطح آب دریاچه های کشور حدود 15 درصد بیشتر...
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی گفت: گرمایش جهانی سبب تغییر در الگوهای جوی شده علاوه بر کاهش بارندگی سبب شده است تا سطح آب دریاچه های کشور حدود 15 درصد بیشتر از گذشته تبخیر شود.
به گزارش عرشه آنلاین، احد وظیفه در یک برنامه تلویزیونی اظهارکرد: بهطور متوسط میزان بارش کشور در هر سال حدود یک میلیمتر کاهش یافته است. انرژی بیشتری از خورشید در سطح زمین و لایههای پایین جو جذب میشود و دمای زمین را بالا میبرد. این شرایط سبب تغییر الگوهای جوی کاهش و سهم بارندگی ها کشور میشود.
ایلنا در خبری نوشت: رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: وقتی دما بالا میرود، تبخییر افزایش مییابد و نیاز به آب بالا میرود، بهطوریکه هر درجه افزایش دما حدود هفت درصد تبخیر را افزایش میدهد.
وظیفه خاطرنشان کرد: اگر در 50 سال گذشته به طور متوسط دو درجه دمای هوای کشور افزایش یافته است، یعنی حدود 15 درصد شدت تبخیر بالاتر رفته است، این یعنی اینکه سطح دریاچه در معرض تابش مستقیم خورشید با سرعت و شدت بیشتری تبخیر می شود.
وی اضافه کرد: تغییر اقلیم این چنین اثراتی دارد و اگر دیده میشود که سرزمین ما خشکتر شده است به دلیل تغییراتی است که در جو رخ داده است.
رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی سازمان هواشناسی در بخش دیگری گفت: در عصر مدرن به طبیعت و آب احترام گذاشته نشده است و اقداماتی مانند انحراف آب از مسیر اصلی، استخراج بیش از حد منابع آبهای زیرزمینی، رعایت نکردن حقآبههای تالابها و دریاچهها و... باعث فرونشست زمین و تغییرات گسترده شده است.
وظیفه افزود: بخش مهمی از تولیدات ما به کشاورزی وابسته است و مهمترین مصرف کننده آب کشور هم بخش کشاورزی است علاوه بر آن بخش عمده از انرژی کشور بهویژه در فصل گرم سال از آب تامین میشود بنابراین باید به دنبال راهکارهایی برای کاهش مصرف آب در بخشهای پرمصرف بهگونهای باشیم که اقتصادمان هم پایدار بماند.
به گزارش روابط عمومی سازمان هواشناسی کشور، وی با بیان اینکه استقرار صنایع آببر از گذشته در مناطق مرکزی ایران اشتباه بوده است، گفت: مرکز ایران حدود 25 درصد سهم آب کشور را دریافت میکند این در حالی است که بیش از نیمی از جمعیت ایران در این مناطق ساکن هستند. در این شرایط از این به بعد نباید صنایع آببر را در بخشهای مرکزی کشور مستقر کنیم./ خبرآنلاین
هم اکنون دیگران می خوانند-
کارت امروز همستر کامبت چهارشنبه 30 خرداد + محل کارت های همستر کامبت
-
محمد باقر قالیباف و همسرش را بشناسید، بیوگرافی و زندگی شخصی + عکس فرزندان
-
قیمت گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار
-
ماجرای یک فایل صوتی درباره سلامتی رهبر انقلاب
-
تقویم نجومی امروز سهشنبه 29 خرداد 1403 / تقویم همسران امروز
-
حملات جنجالی یک تبعه افغان به مردم جوادیه تهران هنگام اذان صبح | ادعای عجیب مرد مهاجم
-
اینترنت رایگان بگیرید | کد دستوری دریافت بستههای هدیه اینترنت و مکالمه ویژه «قربان تا غدیر»