هشدار در مورد تکنولوژی تشخیص چهره
اقتصاد نیوز: تکنولوژی تشخیص چهره با وجود داشتن کاربردهای فراوان، تبدیل به ابزاری برای زیر پا گذاشتن حریم خصوصی شده است. شرکت Clearview AI با عکسهای عمومی کاربران در حال ایجاد یک موتور جستجو است!
به گزارش اقتصاد نیوز به نقل از گجت نیوز، شرکت Clearview AI که به طور تخصصی در زمینه فناوری تشخیص چهره فعالیت میکند، با استفاده از تصاویر بارگذاری شده در شبکههای اجتماعی، در پی کمک به سازمانها و نهادهای قانونی است. اگرچه به لطف ابزار تولید شده توسط این شرکت، دستگیری مجرمان آسودهتر خواهد شد، اما نباید احتمال سو استفاده از آن علیه افراد بیگناه را فراموش کرد. متاسفانه در سایه بیتوجهی دولتها و نبود قوانینی مدون درباره این فناوری، تکنولوژی تشخیص چهره در حال نابود کردن حریم خصوصی کاربران است.
شرکت Clearview AI در سال 2017 تاسیس شد، اما تا دو ماه قبل، کمتر فردی آن را میشناخت. این کمپانی با استفاده از میلیاردها عکس عمومی موجود در میلیونها وب سایت، در حال ساخت یک موتور جستجوی چهره است. پروژه ساخت این موتور جستجو از همان ابتدای شروع فعالیت شرکت کلید خورد و اکنون نیز در حال استفاده است. به ادعای Clearview AI، نزدیک به ششصد نهاد و سازمان قانونی از تکنولوژی این شرکت استفاده میکنند.
امکان جستجوی پلیس در بین بیشمار تصویری که کاربران در شبکههای اجتماعی بارگذاری کردهاند، بازتاب گستردهای داشت و فعالان مدنی زیادی نسبت به آن اعتراض کردند. زیر پا گذاشته شدن حریم خصوصی کاربران توسط موتور جستجوی شرکت Clearview AI واضح است. موتور جستجوی این کمپانی برای هر فردی که به حریم خصوصی و امنیت مجازی اهمیت میدهد یک تهدید جدی محسوب میشود.
نیویورک تایمز در ابتدای شروع توسعه موتور جستجوی این شرکت، با اشاره به گمنامی آن، فعالیتهایش را زیر سوال برد. اکنون که فعالیت شرکت گسترده شده و با چند صد نهاد قانونی همکاری میکند، در مقالههای نیویورک تایمز علیه آن مباحثی نظیر در خطر بودن جدی حریم خصوصی کاربران در سراسر دنیا مطرح میشود.
مدیر عامل Clearview AI در برابر این حملات رسانهای موضعگیری جدی داشته و مدعی است بر اساس چند بند قانونی اساسی ایالات متحده آمریکا، این شرکت مجاز به زیر و رو کردن عکسهای عمومی در سراسر وب است، هر چند تعدادی از وکلا این ادعا را رد و صحبتهای مدیر عامل Clearview AI را سو تعبیر از بندهای قانون اساسی قلمداد میکنند.
جالب است بدانید فعالیتهای ضد حریم خصوصی این شرکت آمریکایی حتی صدای بزرگان فناوری را در نیز در آورده است! شرکتهای بزرگی همچون یوتیوب، فیس بوک و توئیتر، که از عکسهای بارگذاری شده در آنها نیز برای توسعه موتور جستجوی مبتنی بر تکنولوژی تشخیص چهره Clearview AI استفاده میشود، با ارسال نامهای به این شرکت درخواست توقف فعالیتهایش را مطرح کردند.
این کمپانی نوپا که از همان ابتدا بروز این دسته درگیریها را پیشبینی میکرد، دادستان سابق، پائول کلمنت (Paul Clement)، را استخدام کرد تا به تایید استدلالهای قانونی شرکت در برابر فشار رسانهها کمک کند.
این شرکت پرتنش، هنوز به درخواست نیویورک تایمز برای دریافت فهرستی از نهادها و سازمانهای همکار با Clearview AI به منظور کمک به شفافسازی قضیه، پاسخی نداده است. با این حال افشای لیستی از همکاران این شرکت نشان داد بیشتر آنها به جای نهادهای امنیتی وابسته به دولت، شرکتهای خصوصی هستند! بر اساس فهرستی که وب سایت buzzfeednews چند روز پیش در اختیارمان قرار داد، از جمله همکاران این شرکت فعال در زمینه تکنولوژی تشخیص چهره فروشگاههای زنجیره ای Macy و والمارت هستند! دپارتمان پلیس میامی، شیکاگو، فیلادلفیا و نیویورک را نیز باید به این دو اضافه کرد.
به عنوان گوشهای از همکاران Clearview AI که استفاده آنها از موتور جستجوی این شرکت رسما تایید شده است باید به پلیس اف بی آی و ماموران گشت و گشت مرزی ایالات متحده آمریکا اشاره کرد. اگر این موتور جستجو در دست یک افسر پلیس فاسد قرار بگیرد، تبدیل به ابزاری خطرناک خواهد شد. به این ترتیب پلیس میتواند از آن برای شناسایی و سرکوب معترضان و افراد شرکتکننده در راهپیماییهای مسالمتآمیز استفاده کند.
فعالیتهای مخفیکارانه با سو استفاده از فناوری
اغلب مواقع، دپارتمانهای پلیس در ایالتها و شهرهای مختلف ایالات متحده آمریکا از دوربینهای مداربسته بدون اطلاع عموم استفاده میکند. در یک اتفاق مهم که چندی پیش رسانهای شد، پلیس شهر بالتیمور در همکاری با یک شرکت خصوصی اقدام به توسعه یک تکنولوژی برای نظارت به شهر کرد، بدون این که به مقامات محلی اطلاعی داده باشد!
در مقایسه با راهکارها و فناوریهای مورد استفاده برای نظارت همچون دوربینهای مدار بسته، تکنولوژی تشخیص چهره خطر بزرگتری است. به عنوان نمونه، با استفاده از فناوری توسعه یافته به دست Clearview AI، هر فردی که تصویر خود را در شبکههای اجتماعی بارگذاری کرده باشد، توسط بیشمار نهاد قانونی و امنیتی به سرعت قابل شناسایی خواهد بود. در نگاه اول به خاطر کمک به دستگیری سریع مجرمان این دستاورد بزرگی است، اما توجه به روشهای سو استفاده از فناوری، نکات بسیار ترسناکی را یادآور میشود.
متاسفانه حتی بدون حضور در شبکههای اجتماعی یا توقف اشتراک گذاری عکسهای خود در آنها همچنان از تکنولوژی تشخیص چهره Clearview AI در امان نیستید. اگر کاربر دیگری عکسی از شما یا یک تصویر دست جمعی شامل شما را در یکی از شبکههای اجتماعی بارگذاری کند، همچنان در دیتابیس موتور جستجوی این شرکت ذخیره شده و قابل شناسایی خواهید بود.
Clearview AI در دفاع از موتور جستجوی خود، به کاربردهای آن اشاره کرد. نمونهای از این کاربردها، شناسایی کودکانی است که مورد سو استفاده جنسی قرار گرفتهاند. نهادهای قضایی متعددی در پشتیبانی از موتور جستجوی چهره Clearview AI اعلام کردند تا امروز از آن در پروندههای قتل و سرقت متعددی استفاده کردهاند.
پلیس یا دیگر نهادهای قضایی، برای پیدا کردن مجرمان دست به کارهایی که به ظاهر نقض حریم خصوصی محسوب میشوند زده و در نهایت قاتل یا سارق را پیدا میکنند، اما این اقدامات با تایید مقامهای قضایی عالی رتبه صورت میگیرند. به عنوان مثال باید شنود مکالمات تلفنی یک سری افراد با هدف به دام انداختن یک مجرم را در نظر گرفت که تنها با کسب اجازه از یک قاضی امکانپذیر است. متاسفانه به منظور استفاده از فناوری تشخیص چهره هنوز قانون مدون و مخصوصا بازدارندهای وجود ندارد.
این مطلب برایم مفید است بلی 0 نفر این پست را پسندیده اند