همتی به بلندای توسعه
بیرجند - ایرنا - یکی از برکات انقلاب اسلامی شکلگیری نسلی از مدیران جهادی است که همتی به بلندای توسعه دارند و «هج و نج» نماد خدمترسانی دولتمردانی است که بارقه امید را در دل مردم روستا زنده کرد.
حدود 10 ماه قبل معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه به خراسان جنوبی سفر کرد و این سفر منجر به تصویب سند توسعه میان مدت استان و اختصاص اعتبارات قال توجه برای توسعه و آبادانی این استان مرزی و کویری شد.
توسعه روستایی در استانی که 41 درصد جمعیت آن در روستا ساکن هستند در اولویت برنامهها و اقدامات دولتمردان قرار گرفته است و کلنگ اولین واحد از 10 هزار واحد مسکونی محرومان خراسان جنوبی 20 اسفند پارسال با حضور محمدباقر نوبخت در روستای هج و نج به زمین زده شد.
شاید تصور میشد این کلنگ زنی ممکن است جنبه تشریفاتی داشته باشد یا با وضعیت اقتصادی و تحریمهای ظالمانه قابل تحقق نیست اما خبر سفر دوباره رییس سازمان برنامه و بودجه به همراه روسای کمیته امداد امام خمینی (ره) و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در هفتههای اخیر برای افتتاح فاز نخست طرح و 2 هزار واحد مسکن روستایی، نشان داد مسوولان به قول خود پایبند بودهاند.
علاوه بر وعده ساخت مسکن نو در این روستا و روستاهای دیگر استان خراسان جنوبی، یکی از برکات اجرای طرح ساخت مسکن محرومان این بود که طرح هادی روستای هج و نج نیز اجرا شد و به گواه ناظران این روستا در 60 کیلومتری بیرجند چهره دیگری به خود گرفته است.
روز جمعه ششم دی که رییس سازمان برنامه بودجه به خراسان جنوبی سفر کرد، خودرو حامل خبرنگاران زودتر به محل برنامه رفت و در مسیر آسفالت جاده، آبنماها و پروژههای آبخیزداری، حکایت از تغییراتی چشمگیر در مدتی کوتاه داشت جایی که کمتر از یک سال قبل ساکنان آن امیدی حتی به آسفالت جاده خود نداشتند تا اینکه شاهد بهرهبرداری از منازل نو و مقاوم باشند.
نوبخت سال گذشته در حالی راهی خراسان جنوبی شد که تفاهمنامهای را با رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) برای ساخت 10 هزار واحد مسکونی محرومان در خراسان جنوبی امضا کرد؛ پروژه بزرگی که از نظر کمی و کیفی تاکنون در این استان وجود نداشته است.
به گفته رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان جنوبی در گذشته سهم تسهیلات برای نوسازی واحدهای مسکونی در این استان سالانه حداکثر 2 هزار واحد بوده و بدیهی است که افزایش جهشی آن به 10 هزار واحد باعث تحرک در بسیاری از حوزههای روستایی و اقتصادی شده است.
هج و نج حالا از دور دیده میشود و تعدادی با لباس و ساز محلی به استقبال میهمانان میآیند و نشاط در چهره مردم دیده میشود.
ورودی روستا طاق نصرتی چشمنوازی میکند و انگار میهمانان برای مردم هج و نج خیلی عزیزند (از قدیم مردم خراسان جنوبی برای کسانی که از سفر زیارت خانه خدا برمیگشتند طاق میبستند).
چهره روستا کاملا عوض شده بود از خانههای مقاوم و زیبا که از دل خانههای خشت و گلی بیرون آمده بود تا جدول کشی، سنگ فرش و پارکی که با افتتاح طرح هادی روستا خودنمایی میکرد.
میهمانان رسیدند و مردم به استقبال مدیرانی رفتند که شاید فکر نمیکردند روزی دوباره آنان را در روستایشان ببینند اما معاون رییس جمهوری و جمعی از مسوولان کشوری و استانی آمدند و با افتخار از محرومیت زدایی به عنوان یک چهره محسوس نظام جمهوری اسلامی نام بردند.
همانطور که نوبخت در «هج و نج» گفت این روستا به عنوان نماد ساخت مسکن محرومان در استان انتخاب شد و احداث این واحدهای مسکونی در سایر روستاهای استان ادامه دارد.
هج و نج با نوسازی و جلب توجه به خود میتواند پایلوت یک روستای آباد و تولیدگر باشد و به روستایی مهاجرپذیر هم تبدیل شود؛ چنانچه رییس سازمان برنامه و بودجه در سفر دوم به این روستا قول داد هر کسی که به این روستا بازگردد برایش مسکن و اشتغال تامین خواهد شد.
سفر به سمت پروژه قطعه 16 راه آهن زاهدان، بیرجند و ایستگاه یونسی که 15 مهر امسال همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری کلنگ زنی شد، ادامه یافت و نوبخت در بازدید از این پروژه قول مساعد داد که به زودی تاریخ بهرهبرداری از راه آهن بیرجند نیز اعلام خواهد شد.
رییس سازمان برنامه و بودجه شامگاه جمعه در پایان سفر یکروزه به خراسان جنوبی در برنامه تلویزیونی زنده «گفتمان هفته» شبکه خاوران حضور یافت و گفت: خوشحالم که دولت نمایندهای در این استان دارد که دلسوزانه کارها را دنبال میکند و برای جهش توسعهای در استان به نیروی پای کار نیاز بود.
محمدباقر نوبخت افزود: استاندار خراسان جنوبی طی یک سال گذشته امور استان را مجدانه در سازمان برنامه و بودجه و دولت پیگیری کرده که اعتباراتی به استان اختصاص یابد تا اقدامات به موقع انجام شود که قابل تقدیر است.
وی اظهار داشت: استاندار خراسان جنوبی در این سفر مجموعهای از طرحهای نیمه تمام استان را که با تخصیص اعتبارات میتواند تا پایان این دولت به بهرهبرداری برسد، تهیه کرده که برای اتمام طرحها موافقت کردیم.
معاون رییس جمهوری گفت: ما برای توسعه کشور یک برنامه میان مدت داریم که برنامه ششم توسعه آن برنامه را هدایت و راهبری میکند و علاوه بر برنامه توسعهای که برای همه استانهای کشور داریم برای برخی استانها که استعداد فراوانی دارند و به دلایل مختلف در سالهای گذشته براساس استعدادشان فرصت در اختیارشان قرار نگرفته، یک برنامه تکمیلی و ویژه داریم که خراسان جنوبی جزو این استانها است.
وی اضافه کرد: برنامه ویژهای برای خراسان جنوبی را یک بار با حضور دکتر روحانی در این استان در دولت یازدهم داشتیم که برای 21 پروژه مبلغ 271 میلیارد تومان تعهد شد و پرداخت دولت حدود 626 میلیارد تومان بود که 227 درصد بیش از تعهد برای استان پرداخت کردیم.
نوبخت گفت: در این زمینه 2 تا سه پروژه باقی مانده و 11 پروژه به اتمام رسیده است.
وی افزود: اسفندماه سال گذشته که به خراسان جنوبی سفر داشتم، 970 میلیارد تومان برای 26 پروژه از سوی دولت و رییس جمهوری تعیین شد که در استان سرمایهگذاری شود و از این مبلغ 470 میلیارد تومان سهم سال جاری بود که از این مقدار 290 میلیارد تومان تاکنون پرداخت شده و بقیه هم تا قبل از پایان امسال پرداخت میشود.
خبرنگار ایرنا
*س_برچسبها_س*