همدستی شوم کرونا و آنفلوآنزا
سنندج - ایرنا - برگریزان پاییزی که هر سال در انتظار رسیدن آن بودیم امسال ترس و دلهرهای با خود دارد و گفته میشود قرار است آنفلوانزا و کرونا با هم علیه سلامتمان دست به یکی کنند، اولی واکسن دارد و دومی هنوز دردی بی درمان ولی قابل پیشگیری است.
به گزارش ایرنا، حرف پاییز است و برگریز هزار رنگی که خیلیها از آن به عنوان فصل عاشقانهها و شاعرانهها یاد میکنند، امسال اما زهر تلخی به جان پاییز ریخته که تنفس در خنکای آن سخت خواهد بود، پاییز پارسال همین که هوا کمی سوز گرفت، آنفلوآنزا به جان مردم افتاد و برخی توانستند از آن جان سالم به در ببرند ولی برخی هم زمین گیر شده و تا دیار ابدی کوچ کردند.
هنوز تب این بیماری فروکش نکرده بود که بیماری مهلک کووید 19 رونمایی کرد و از اسفند تاکنون همچنان میتازد، ویروسی که آنفلوآنزا با دیدن آن رویش کم شد ولی قرار است از پاییز دست بدست کرونا بدهد تا دمار از روزگارمان در بیاورند البته اگر به فکر نباشیم و رعایت نکنیم.
پاییز در کنار همه زیباییهای خود فصل سرماخوردگیهای سخت و خشک هم هست که سختترین آن آنفلوآنزاست، بیماری که همه ساله میلیون ها نفر در جهان را مبتلا میکند و عدهای را هم به کشتن میدهد.
هر سال با تزریق واکسن میشد از این بیماری پیشگیری کرد و ولی امسال با قضیه کرونا اوضاع کمی متفاوت شده و خطر آنفلوآنزا هم شدت گرفته است، این مساله را مسوولان علوم پزشکی کردستان از همان اوایل تابستان بارها هشدار داده و از پاییزی گفتند که باید مراقب آن بود.
با این وجود یکی از مهمترین سؤالاتی که مطرح می شود این است که چه زمان و چه گروهی از افراد باید از واکسن آنفلوآنزا استفاده کنند؟ به گفته پزشکان نکته بسیار مهم در تزریق واکسن آنفلوانزا زمان تزریق است.
بسیاری از افراد نمیدانند که پس از تزریق واکسن تا چهار تا پنج ماه، سطح ایمنی بدن به بالاترین سطح ممکن میرسد، بر این اساس اگر قرار است با آنفلوآنزا مبارزه کنیم، بهترین روش این است که بدانیم در چه زمان مناسبی واکسن را تزریق کنیم.
رفتار سازنده راه اصلی پیشگیری
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: اگر هراس از ابتلا به آنفلوآنزا منجر به رفتار سازنده نشود، هیچ تاثیری در پیشگیری از این بیماری نخواهد داشت.
دکتر فرزین رضاعی با بیان اینکه برای مصونیت در برابر بیماریهای فصلی پاییز بهترین روش، رعایت رژیم غذایی سالم و پوشیدن لباس گرم است، اضافه کرد: تزریق واکسن آنفلوآنزا نیز میتواند یک روش پیشگیرانه در برابر این بیماری باشد.
وی با تاکید بر لزوم تزریق این واکسن در مرحله نخست توسط گروههای پرخطر گفت: افراد بالای 65 سال و همچنین زنان باردار و همچنین کسانی که دارای بیماری زمینهای هستند در معرض خطر آنفلوآنزا قرار دارند و باید هر چه سریعتر واکسن بزنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: بهترین زمان برای تزریق واکسن آنفلوآنزا از اواخر شهریور تا اواسط مهر است تا افراد در برابر این بیماری ایمن شوند که تا یکسال آینده ادامه دارد اگر ویروس آنفلوآنزا جهش یافته نباشد، مشکلی برای بدن ایجاد نمیکند.
وی با ابراز نگرانی از شیوع شدید بیماری در فصل پاییز تاکید کرد: همراه شدن کووید 19 با آنفلوآنزای فصلی باعث شدت گرفتن بیماری میشود که نگران این موج جدید و خطرناک ناشی از آن برای مردم هستیم.
رضاعی با بیان اینکه طرح این موضوع به معنای نگران کردن مردم نیست، افزود: باید حساسیت ویژهای در جامعه اتفاق بیفتد چون با نگران شدن نمیتوان از شیوع این بیماری پیشگیری کرد.
چه کسانی در اولویت واکسن هستند
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم اظهار داشت: امسال 2 گروه در اولویت دریافت واکسن آنفلوآنزا هستند که گروه اول کادر درمان و تمام افرادی است که به نوعی در بخشهای مختلف بیمارستانها مشغول مراقبت و مداوای بیماران هستند.
دکتر صدیق جدیدالاسلام افزود: گروه دوم هم کسانی هستند که بیماری زمینهای مانند دیابت، سرطان، دیالیز، پیوند کلیه، مادران باردار و سیستم ایمنی ضعیف دارند که آنها هم باید واکسن بزنند.
سهم 300 هزار عددی کردستان از واکسن
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به واردات 15 میلیون دز واکسن آنفلوآنزا به کشور، سهم کردستان از این میزان را 300 هزار عدد اعلام و اظهار داشت: تاکنون 2 محموله واکسن وارد استان شده است.
دکتر عطاءالله حیدری اضافه کرد: از آنجا که قیمت و نحوه توزیع واکسن هنوز اعلام نشده منتظر ابلاغ آن هستیم که به محض ابلاغ در بین متقاضیان از طریق داروخانه ها توزیع میشود.
وی با بیان اینکه همه واکسن آنفلوآنزا مختص داروخانه هاست، افزود: ممکن است توزیع به صورت هر فرد یا هر کد ملی یک واکسن تعلق گیرد البته باید اجازه داد تا ابتدا گروههای پرخطر واکسن بگیرند و افراد خارج از گروههای پرخطر همکاری کنند تا واکسن به دست افراد نیازمند برسد.
کاهش استفاده از ماسک
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی نسبت به کمرنگ شدن رعایت دستورالعملهای بهداشتی در ادارات، اصناف و جامعه هشدار داد و گفت: این در حالی است که در دهه اول ماه محرم شاهد رعایت بسیار خوب این دستورالعملها در هیاتهای مذهبی بودیم.
دکتر ابراهیم قادری با اشاره به فرا رسیدن فصل سرد و بازگشایی مدارس تاکید کرد: هم اکنون استان در وضعیت زرد است ولی در صورت بیتوجهی به مسایل بهداشتی در عرض سه تا چهار هفته ممکن است شاهد موج خطرناکی از شیوع بیماری باشیم.
وی افزود: ویروس همچنان در جامعه در گردش است و این مساله باعث افزایش ناگهانی بیماران خواهد شد لذا تنها راه مقابله با آن به حداقل رساندن این گردش است که با رعایت فاصله فیزیکی، استفاده از ماسک و عمل به دستورالعملهای بهداشتی میسر خواهد بود تا در پاییز و زمستان با مشکل اساسی روبرو نشویم.
حواسمان به فاجعه باشد
کادر درمان از زمستان سال گذشته با کرونا دست و پنجه نرم می کنند و دیگر خسته شدهاند.
برای مقابله با آنفلوآنزای فصلی که پیش بینی شده با کرونا دست به یکی کند، باید تدابیری اندیشیده شود چرا که مرگ تنها رهاورد این همدستی شوم خواهد بود.
*س_برچسبها_س*