همه مسیرها برای حل مشکلات اقتصادی به تولید ختم میشود / تحقق شعار سال نیازمند سیاستگذاری است
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس یازدهم با تاکید بر اینکه همه مسیرها برای حل مشکلات و گرههای اقتصادی کشور به تولید ختم میشود، گفت: تولیدی میتواند تداوم یابد که قابلرقابت و مبتنی بر دانش باشد و از آخرین یافتههای علمی استفاده کند.
«جعفر قادری» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، در مورد نامگذاری سال 1401 از سوی رهبر حکیم انقلاب با عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغال آفرین» و توصیههای ایشان برای حل مشکلات اقتصادی، اظهار داشت: همه مسیرها برای حل مشکلات اقتصادی به تولید ختم میشود. اگر تولید تقویت، توسعه و رونق پیدا کند، مشکل بیکاری حل خواهد شد، واردات کاهش پیدا میکند و صادرات افزایش مییابد که سبب رشد درآمدهای ارزی خواهد شد.
وی افزود: رونق و رشد تولید و صنایع باعث ارتقاء درآمد سرانه کشور، توسعه زیرساختها، ایجاد رفاه و آسایش برای مردم خواهد شد، بهتبع آن فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی نیز رونق خواهند گرفت.
تولید مبتنی بر دانش میتواند تداوم داشته باشد
این نماینده مجلس ادامه داد: اگر تولید و درآمد وجود نداشته باشد، نمیتوان کار خاصی انجام داد، منتها تولیدی میتواند تداوم یابد که قابلرقابت و مبتنی بر دانش باشد و از آخرین یافتههای علمی استفاده کند. در این زمینه شرکتهای دانشبنیان میتوانند مشکل ما را حل کند و شرایط رقابتی را به نفع کشور رقم بزند و تغییر دهند.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با تاکید بر اینکه تولیدات کشور باید بتواند در حوزههای مختلف با تولیدات خارجی رقابت کند، گفت: درحالیکه باید از دانش و فناوری روز استفاده کنیم اما میبایست به سمتی برویم که اشتغال آفرین نیز باشد و بتواند مشکل بیکاری و اشتغال مردم را حل کند.
بیکاری امالفساد و ریشه همه مشکلات در کشور است
قادری بیکاری را امالفساد و ریشه همه مشکلات در کشور عنوان و بیان کرد: بیکاری باعث مشکلات و معضلات فرهنگی و اجتماعی در جامعه میشود. اگر این مشکل ریشهکن شود، میتوان گفت که فساد، معضلات و مشکلاتی که در کشور وجود دارد، حل خواهد شد. بنابراین باید به سمت تولید کالا و خدماتی برویم که بتواند اشتغال را به همراه داشته باشد و گرهگشایی کند.
حل مشکلات اقتصادی با برنامهریزی و استفاده ظرفیتها
این استاد اقتصاد دانشگاه در مورد اینکه رهبر انقلاب فرمودند مشکلات اقتصادی علاجپذیر است، توضیح داد: الآن شرایط و بستر مناسب برای توجه به تولید و حل مشکلات اقتصادی وجود دارد و باید تمام توانمان را برای این موضوع بگذاریم؛ زیرا معضلات اقتصادی با برنامهریزی و استفاده از امکانات و ظرفیتهای کشور قابل حل است و مشکلی در این زمینه نداریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اضافه کرد: وقتی بهراحتی از عهده مسائل امنیتی، سیاسی، بینالمللی و دفاعی برمیآییم، دلیلی ندارد که نتوانیم بر مشکلات اقتصادی فائق شویم، بلکه مشکلات اقتصادی راهکارهای راحتتری نسبت به مسائل دیگر دارد. این موضوع نیازمند تسلط به موضوعات اقتصادی و برنامهریزی است و باید از پتانسیلها و توانمندیها استفاده کرد.
گرههای اقتصادی کشور با رونق تولید باز خواهد شد
وی تصریح کرد: تولید باید به سمت فعالیتهای دانشبنیان و استفاده از مزیتهای نسبی حرکت کند. در این زمینه باید به عدالت اجتماعی توجه و شرایط را برای مشارکت عموم مردم در فعالیتهای اقتصادی فراهم کنیم. اگر چارچوبها و حداقلها موردتوجه قرار بگیرد، قطعاً مسائل اقتصادی قابل حل خواهد بود.
قادری با بیان اینکه رونق تولید در بهبود معیشت مردم و حل مشکل تورم اثرگذار است، بیان کرد: قطعاً با بهبود فضای کسبوکار هزینه ورود به فعالیتهای تولیدی و ریسک آن را کاهش میدهد و شرایط را برای شروع فعالیتها و تداوم کسبوکار را فراهم خواهد کرد. این موضوع میتواند مشکل اشتغال و درآمد مردم را حل کند و تورم را کاهش دهد و باید از این طریق گرههای اقتصادی کشور را باز کنیم.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: رونق تولید و بهبود فضای کسبوکار کلید حل همه مشکلات است و میتواند ما را از مشکلات اقتصادی نجات دهد. بخش عمدهای از فعالیتها که از رونق کسبوکار منتفع میشوند، فعالیتهای کوچک مقیاس و متوسط مقیاس هستند که بخش مهمی از ایجاد اشتغال را بر عهده دارند که بخش عمدهای از فعالیت در این حوزه انجام میشود.
تحقق شعار سال نیازمند سیاستگذاری است
وی در مورد توصیه رهبر انقلاب مبنی بر اینکه شعار سال نباید به نصب بنر و درج در سربرگ دستگاهها ختم شود، گفت: همانطور که رهبری درخواست کردند، تحقق شعار سال نیاز به سیاستگذاری است.
وی تاکید کرد: چارچوبها، سیاستهای کلی و توصیههای رهبری و شعارهایی که توسط ایشان اعلام میشود، صرفاً جهت راه را نشان میدهند و برای تبدیل آن به فرصت باید دستورالعمل داشته باشیم و هر جا مانعی وجود دارد، آن را باید حل کنیم. برای این کار باید مسوولان اجرایی برای مسائل و موضوعات اقتصادی برنامه داشته باشند و کارهای جدی و کلان در این زمینه اجرایی شود.