همچنان مردم خوزستان سم استنشاق میکنند / گرد و خاک خوزستان را پایانی هست؟
شرایط امروز خوزستان بیانگر به خطر افتادن سلامت مردم این استان است که پیامدهای بدی را از نظر سلامتی در بردارد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از رهیاب، امروز سامانه پایش کیفی هوای کشور پس از پشت سر گذاشتن چهار روز ناسالم برای گروههای حساس، شاخص کیفی هوای دزفول را 274 در شرایط بسیار ناسالم و شاخص کیفی هوای شهرهای اهواز 188، اندیمشک 179، بندرامام 173، رامشیر 164، سوسنگرد 160، شادگان 156، شوشتر 198 و ماهشهر 166 را در شرایط ناسالم برای همه گروهها و شاخص کیفی هوای شهرهای بهبهان 125 و حمیدیه 125 در شرایط ناسالم برای گروههای حساس گزارش کرده است و برای هزارمین بار وضعیت قرمز بر هوای 7 شهر خوزستان حاکم شده و بازهم مردم این استان آلودهترین روزها را تجربه کردند.
در همین رابطه اداره کل حفاظت محیط زیست خوزستان، شاخص کیفی هوای شهرستانها در 24 ساعت منتهی به ساعت 11 صبح امروز را در اهواز، آبادان، بندرامام، دزفول، شادگان، ماهشهر و خرمشهر در شرایط خطرناک، شاخص کیفی هوای اندیمشک و رامشیر در شرایط بسیار ناسالم و شاخص کیفی هوای بهبهان، ایذه، سوسنگرد، امیدیه، حمیدیه، سوسنگرد شوش و شوشتر در شرایط ناسالم برای همه گروهها اعلام کرده است.بازگشت دوباره پدیده گرد و غبار که از روز جمعه در خوزستان آغاز شده است نشات گرفته از حذف بودجه ریزگردها و اقدامات نمایشی ابتکار و میراث دولت دیروز روحانی و پاسکاری امروز مسوولان مرتبط میان خود است.
اگرچه تغییرات اقلیمی بسیاری از استانهای کشور را با مشکل مواجه کرد و ذرات گرد و غبار که تا پیش از این مهمان ناخوانده خوزستانیها بودند به تهران هم رسید و موجی از گرد و غبار را در هوا پراکنده کرد به نحوی که آسمان رنگی از خاک به خود گرفت و تنفس در این هوا به سختی انجام میشد، با این حال اما پس از چند روز گرد و غبار دست از سر خوزستانیها بر نداشت.
مرکز ملی پایش و هشدار سریع گرد و خاک هواشناسی خوزستان، نسبت به تشکیل توده گرد و خاک روی کشور عراق و تاثیر آن ابتدا بر استان تا روز دوشنبه هشدار داده بود. طبق پیشبینیها از امروز از غلظت گرد و غبارها کاسته میشود.
شاخص AQI که برای سنجش کیفیت هوا به کار میرود، نشان میدهد هوای اطراف چقدر تمیز یا آلوده است و این حد از آلودگی چه اثراتی ممکن است بر سلامت افراد داشته باشد.
این شاخص بر اثراتی متمرکز است که افراد ممکن است چند ساعت یا چند روز بعد از تنفس در این هوا با آنها روبه رو شوند.
بر اساس این شاخص، از صفر تا 50 در شرایط پاک یا سبز، 51 تا 100 در شرایط قابل قبول یا زرد، 101 تا 150 در شرایط ناسالم برای گروههای حساس یا نارنجی، 151 تا 200 در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، 201 تا 300 در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و 301 تا 500 در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.
در شرایط هوای ناسالم همه افراد در صورت قرار گرفتن درازمدت در معرض هوای با این شدت آلودگی ممکن است دچار علایم تنفسی شوند. همچنین افراد گروه حساس ممکن است دچار پیامدهای بیشتری شوند.
شرایط بسیار ناسالم بیانگر هشدار درباره بروز وضعیت اضطراری بهداشتی است و با احتمال بیشتر سلامت همه جمعیت به خطر میافتد. شرایط هوای خطرناک نیز نشاندهنده وضعیت اضطراری هشدار بهداشتی است و همه افراد ممکن است دچار پیامدهای بهداشتی وخیم شوند.
انتهای پیام /