شنبه 3 آذر 1403

وام ازدواج میلیاردی برای این افراد / روش دریافت تسهیلات اعلام شد

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
وام ازدواج میلیاردی برای این افراد / روش دریافت تسهیلات اعلام شد

طبق اعلام، مجردان دهه شصتی ساکن در مناطق روستایی و شهرهای زیر 20 هزار نفر، می‌توانند در صورت ثبت ازدواج بین 30 خرداد 1402 تا 29 اسفند 1402، از مجموع تسهیلات 1.1 میلیارد تومانی بهره‌مند شوند. این تسهیلات شامل 500 میلیون تومان وام تشویقی و 600 میلیون تومان وام ازدواج عادی است.

مسئله ازدواج در جوامع کوچک و روستایی نسبت به کلانشهرها دغدغه بیشتری است. در این مناطق، جوانان عمدتاً در سنین پایین تر ازدواج می‌کنند، در حالی که این موضوع در جوامع شهری بزرگ کمتر مشاهده می‌شود. با توجه به اینکه افزایش سن ازدواج در سایه مشکلات مالی است، پرداخت وام ازدواج بزرگتر در مناطق روستایی می‌تواند انگیزه بیشتری برای ازدواج جوانان فراهم کند. احتمالاً به همین دلیل است که در اجرای طرح پرداخت وام تشویقی 500 میلیون تومانی به مجردان دهه 60، مناطق روستایی و شهرهای کوچک زیر 20 هزار نفر مد نظر قرار گرفته است.

سیر تا پیاز وام تشویقی 500 میلیون تومانی

تسهیلات تشویقی ازدواج تا سقف 500 میلیون تومان به متولدین دهه 60 ساکن در روستاها و شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت با کارمزد 4 درصد پرداخت می‌شود. این تسهیلات تشویقی که در کنار تسهیلات رسمی ازدواج پرداخت خواهد شد، مشتمل بر سه بخش است. بخش اول تا سقف 100 میلیون تومان، تسهیلات برای ازدواج است. بخش دوم تا سقف 200 میلیون تومان (به‌صورت کارت خرید) برای خرید اقساطی جهیزیه پرداخت می‌شود و بخش سوم نیز تا سقف 200 میلیون تومان به‌عنوان وام اشتغال به زوجین اختصاص می‌یابد.

به بیانی دیگر، یک زوج دهه شصتی جدای از وام ازدواجی که طبق قانون بودجه می‌توانند از شبکه بانکی دریافت کنند، درمجموع قادر به دریافت 500 میلیون تومان وام اضافی هستند که تحت عنوان تسهیلات تشویقی ازدواج دهه شصتی‌ها پرداخت می‌شود. در این میان وام انفرادی ازدواج نیز به هر یک از زوجین معادل 300 میلیون تومان با نرخ سود 4 درصد و بازپرداخت 120 ماهه پرداخت می‌شود و سقف وام قابل دریافت از سوی این بخش از جمعیت مجرد دهه شصتی، به 1.1 میلیارد تومان می‌رسد.

شروط دریافت وام تشویقی ازدواج

متقاضیان وام تشویقی ازدواج دهه شصتی‌ها باید دارای تابعیت ایرانی بوده و عشایر، ساکن روستا یا شهرهای زیر 20 هزار نفر جمعیت باشند. شرط دیگر دریافت این وام، مجرد بودن زوجین است و این تسهیلات برای ازدواج مجدد پرداخت نخواهد شد. نکته دیگر اینکه تاریخ تولد افراد متقاضی باید در بازه دهه 60 قرار داشته باشد و متولد اول فروردین 1360 تا 29 اسفند 1369 باشند.

شرط دیگر تاریخ عقد زوجین است که باید در بازه زمانی 30 خرداد سال 1402 تا 29 اسفند سال 1402 ثبت شده باشند. متقاضیان در صورت احراز این شرایط، باید در بانک قرض‌الحسنه مهر ایران حساب باز کنند و بانک طبق اعتبارسنجی، تا سقف مبالغ تعریف شده برای سه نوع وام تشویقی به آنها تسهیلات می‌پردازد.

چقدر وام تشویقی پرداخت شده؟

انسیه خزعلی، معاون امور زنان و خانواده رییس جمهوری درباره آخرین وضعیت پرداخت وام تشویقی برای ازدواج مجردان دهه شصتی به ایسنا گفته است: تاکنون بیش از 2300 زوج تقاضای دریافت این وام را داشته‌اند که 1200 زوج واجد شرایط بودند و به بانک و معاونت روستایی معرفی شده‌اند.

بنا به اظهارات خزعلی، از میان متقاضیان واجد شرایط، بیش از 500 زوج این وام را دریافت کرده‌اند و مابقی هم در حال طی کردن مراحل اداری هستند. البته برخی از زوجین معرفی شده نیز امکان آوردن ضامن یا پرداخت اقساط را نداشته و انصراف داده‌اند.

اقساط وام ازدواج تشویقی

طبق اخبار، تسهیلات قرض‌الحسنه 200 میلیون تومانی زوجین دهه شصتی برای خرید اقساطی جهیزیه به‌صورت کالا کارت با حداکثر مدت 36 ماه است که تقریباً اقساط ماهانه آن به حوالی 6 میلیون تومان در ماه می‌رسد. دو وام دیگر نیز اگر همین مدت بازپرداخت شوند، اقساط زوجین برای تسهیلات ازدواج 100 میلیون تومانی حدود 3 میلیون تومان است و برای وام اشتغال‌زایی نیز باید حدود 6 میلیون تومان اقساط پرداخت کنند.

با این حساب، یک زوج دهه شصتی عشایر، روستایی یا ساکن در شهرهای کوچک باید ماهانه 15 میلیون تومان در ازای وام تشویقی 500 میلیون تومانی قسط بدهند. البته به‌واسطه صرفه اقتصادی وام ازدواج 300 میلیون تومانی، طبیعتاً زوجین قبل از دریافت وام تشویقی، این وام را نیز دریافت کرده‌اند که اقساط ماهانه آن در طول دوره 10 ساله حدود 5.5 میلیون تومان است.

بر اساس این حساب‌وکتاب، زوج دهه شصتی منظور این گزارش در ازای دریافت 1.1 میلیارد تومان وام باید تا 3 سال، ماهانه 20.5 میلیون تومان قسط بدهند و بعدازآن نیز تا 7 سال مکلف به پرداخت قسط وام ازدواج بانکی هستند. این اقساط گرچه بزرگ به نظر می‌رسد اما در مقایسه با سود ماهانه 21 تا 27 میلیون تومانی که بانک‌ها به سپرده 1.1 میلیارد تومانی با نرخ سود سالانه 23 تا 30 درصد می‌پردازند، رقم چشمگیری نیست.