سه‌شنبه 31 تیر 1404

واکنش بازار طلا و ارز به خبر مذاکره ایران و اروپا / دلار ارزان می شود؟

وب‌گاه دنیای اقتصاد مشاهده در مرجع
واکنش بازار طلا و ارز به خبر مذاکره ایران و اروپا / دلار ارزان می شود؟

تسنیم: بازار ارز و طلا که در هفته‌های اخیر تحت تأثیر نگرانی‌های ژئوپولیتیکی قرار داشت، روز یک شنبه با انتشار خبر گفت‌وگوهای قریب‌الوقوع ایران و اروپا، با کاهش قیمت مواجه شد.

معاملات بازار ارز و سکه در روز یکشنبه 29 تیرماه 1404 در مسیر کاهش قرار گرفت، این در حالی است که طی هفته‌های گذشته بازار تحت تاثیر اخبار منفی منطقه‌ای قرار داشت، اما اکنون با فروکش کردن فضای جنگی و مخابره اخباری از ناحیه سیاست خارجی، بازار وارد فاز آرامش نسبی شده است.

کارشناسان اقتصادی معتقدند انتشار خبر آمادگی ایران برای مذاکره با سه کشور اروپایی، مهم‌ترین عاملی بوده که باعث عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار آزاد شده است. فضای روانی مثبت ناشی از احتمال کاهش فشارهای سیاسی و بین‌المللی، موجب افت انتظارات تورمی و کاهش معاملات سفته‌بازانه در بازار ارز شده است.

 فروکش تنش‌های نظامی؛ اثرگذار در ثبات بازار

در هفته‌های اخیر، رسانه‌های معاند تلاش داشتند با برجسته‌سازی تنش‌های نظامی، فضای نااطمینانی در اقتصاد ایران ایجاد کنند، اما واکنش فعالان بازار نشان داد که مردم و معامله‌گران بیش از گذشته به تحلیل‌های عمیق‌تر و اخبار رسمی توجه دارند.

اکنون با کاهش دامنه شایعات در خصوص درگیری‌های احتمالی و تأکید مجدد ایران بر مسیر دیپلماسی، بازار ارز در شرایط متعادل‌تری قرار گرفته است.

افت قیمت سکه و طلا در بازار نقدی

همگام با افت نرخ ارز، قیمت‌ها در بازار طلا و سکه نیز کاهش یافت؛ سکه نقدی در بازار تهران با قیمت 77 میلیون و 200 هزار تومان معامله شد. هر گرم طلای 18عیار نیز به 6 میلیون و 920 هزار تومان رسید.

این کاهش‌ها در حالی رقم خورده است که بهای جهانی اونس طلا تغییر محسوسی نداشته و بنابراین عوامل داخلی نظیر نرخ دلار و کاهش تقاضا در بازار داخلی، نقش اصلی را در افت قیمت‌ها ایفا کرده‌اند.

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.