پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

ورود به بازار سرمایه تضمین رشد شرکت های دانش بنیان است؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع

«روح‌الله دهقانی فیروزآبادی»، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور اعلام کرد: «ما مرحله نهایی رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را وقتی می‌دانیم که وارد بورس شوند.»

بورس و بازار سرمایه می‌تواند تأثیر زیادی بر شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشد. ورود یک شرکت دانش‌بنیان به بورس می‌تواند به ویژگی‌های زیر در آن شرکت اثر بگذارد. از جمله افزایش دسترسی به منابع مالی بیشتر برای سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه.

افزایش شهرت و اعتبار شرکت در صنعت و بازار همچنین افزایش پنجره‌ای برای اعمال همکاری‌ها، اشتغال‌زایی، و فرصت‌های همکاری با شرکت‌های دیگر.

افزایش انگیزه کارکنان و تیم‌های کاری در شرکت و مسائل و مسیرهای حقوقی و مالی که باید توسط شرکت رعایت شود.

با این حال، نحوه تحت‌تأثیر قرار گرفتن شرکت دانش‌بنیان از بورس بستگی به چگونگی مدیریت، راهبری، و استراتژی‌های تجاری آن دارد.

در نهایت، ورود به بازار بورس می‌تواند فرصت‌ها و چالش‌هایی را برای شرکت‌های دانش‌بنیان به همراه داشته باشد که مدیریت صحیح آنها می‌تواند از آنها به عنوان یک فرصت بزرگ استفاده کند.

«روح‌الله دهقانی فیروزآبادی» در مصاحبه ی اخیر خود با مطبوعات اعلام کرد: «ما مرحله نهایی رشد شرکت‌های دانش‌بنیان را وقتی می‌دانیم که وارد بورس شوند.»

او در مورد فرایند حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بورس توضیح داد: «برای ورود به بورس، اولین بحثی که مطرح است، بحث صلاحیت‌های فنی است. کارگروه‌هایی در بورس مواردی مانند دفاتر، سوابق و امید به رشد و افزایش سرمایه‌های مردمی را بررسی می‌کنند.»

او افزود: «در شرکت‌هایی که کسب‌وکارشان مستقیماً با ابعاد حکمرانی ارتباط دارد، مثل شرکت‌هایی که کلان‌داده‌ها را در اختیار دارند، یک مرحله بررسی نیز در کارگروه ویژه معاونت علمی انجام می‌شود و مواردی مانند امنیت داده‌ها، سهامداران خارجی و... مورد بررسی قرار می‌گیرد.»

دهقانی فیروزآبادی اعلام کرد: «براساس آخرین آمارها، 108 شرکت دانش‌بنیان در بورس حضور دارند و امیدواریم این آمار تا پایان امسال رشد حداقل 100 درصدی را تجربه کند.»