پاسخ معاون سیاسی سپاه به یک سوال؛ چرا روسیه و چین در جنگ 12 روزه به ایران کمک نکردند؟

سردار جوانی گفت: ما با روسیه قرارداد همکاری نظامی داریم، اما اینطور نیست که وقتی روسیه با اوکراین وارد جنگ شد، ما متعهد شده باشیم در کنار روسیه وارد جنگ شویم که آن ها متقابلا چنین تعهدی را داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سردار یدالله جوانی معاون سیاسی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، در ویدیویی که وبسایت معاونت سیاسی سپاه منتشر کرده، پیرامون اینکه چرا چین و روسیه در جنگ با ما همکاری نکردند، بیان کرد: سوالی در جامعه ما در خلال جنگ 12 روزه مطرح شد و گفتند مگر ما با چین و روسیه قراردادهای 25 ساله و 20 ساله همکاری نداشتیم، چرا آن ها در جنگ 12 روزه با ما همکاری نکردند. البته کسانی هستند که با اهداف و اغراض سیاسی به این سوالات دامن می زنند.
سردار جوانی گفت: برای پاسخ به این مطلب به سه نکته باید توجه داشت؛ نکته اول اینکه ماهیت قراردادهای 25 و 20 ساله ما با چین و روسیه، دفاع متقابل یا طرفینی به این که اگر هر کدام از کشورها وارد جنگ شدند، دیگری به نفع آن کشور وارد جنگ شود، را ما نداشته ایم.
معاون سیاسی سپاه ادامه داد: در برخی از پیمانهای امنیتی، قراردادهای امنیتی دفاعی بین چند کشور یا دو کشور بسته می شود و آن ها متعهد می شوند که در جنگ برای مقابله با تهدیدات مشارکت داشته باشند و کمک کنند، اما ما چنین قراردادی را با این مختصات نداشته ایم. همکاریهای نظامی، خرید و فروش تجهیزات و... را داشته ایم، اما اینکه قرارداد ما مبتنی بر دفاع از ما در جنگ باشد یا ما به آن ها کمک کنیم را نداشته ایم.
سردار جوانی افزود: مثلا ما با روسیه قرارداد همکاری نظامی داریم، اما اینطور نیست که وقتی روسیه با اوکراین وارد جنگ شد، ما متعهد شده باشیم در کنار روسیه وارد جنگ شویم که آن ها متقابلا چنین تعهدی را داشته باشند.
معاون سیاسی سپاه بیان کرد: نکته دوم این است که ما در خلال جنگ 12 روزه از هیچ کشوری و حتی از اضلاع مقاومت درخواست کمک نکردیم. یعنی اینطور نبود که ما از چین و از روسیه درخواست مشخصی رو در خلال جنگ داشته باشیم و آن ها به ما کمک نکرده باشند.
سردار جوانی تصریح کرد: نکته سوم این است که اگر دو کشور چین و روسیه و خصوصاً روسیه را بررسی کنیم، شخص آقای پوتین در خلال جنگ در حوزه سیاسی و دیپلماتیک اقدامات قابل توجهی را به نفع جمهوری اسلامی در مجامع بین المللی و همراهی هایی را که به لحاظ سیاسی باید انجام می دادند را داشتند.
29222
کد خبر 2097363