پنج‌شنبه 25 بهمن 1403

پاکستان تا 2030 تولید انرژی پاک را به 60 درصد می‌رساند

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پاکستان تا 2030 تولید انرژی پاک را به 60 درصد می‌رساند

اسلام‌آباد - ایرنا - رئیس هیات پاکستانی در اجلاس جهانی مقابله با تغییرات آب و هوا گفت: این کشور برای جلوگیری از انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال 2030 سطح تولید انرژی پاک را به 60 درصد می رساند و حمل و نقل برقی را تا 30 درصد افزایش خواهد داد.

به گزارش ایرنا به نقل از منابع رسمی پاکستان، «ملک امین اسلم» دستیار ویژه نخست وزیر این کشور در امور تغییرات آب و هوا روز جمعه طی سخنانی در نشست مجازی تغییرات اقلیمی به میزبانی آمریکا گفت: پاکستان اطمینان می‌دهد که چرخه تولید انرژی پاک را تا سال 2030 میلادی به 60 درصد خواهد رساند.

وی افزود: توسعه حمل و نقل برقی در دستور کار جدی دولت پاکستان قرار دارد که براساس آن سوخت 30 درصد از خودروها تا 2030 با برقی خواهد بود.

گفتنی است، حضور هیات پاکستانی در نشست مجازی به میزبانی جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا در حالی است که اسلام‌آباد تنها چند روز مانده به برگزاری این رویداد جهانی دعوت شرکت در آن را دریافت کرد و پیش‌تر نام پاکستان در میان کشورهای دعوت شده توسط آمریکا قرار نگرفته بود که واکنش عمران‌خان نخست وزیر پاکستان و مقامات این کشور را درپی داشت.

این مقام پاکستانی خطاب به کشورهای بزرگ و توسعه یافته گفت که آنان باید به وعده خود به کشورهای ضعیف برای کمک به تولید انرژی عاری از گازهای دی اکسید کربن عمل کنند.

وی به نیاز پاکستان به دریافت اعتبارات مالی از سوی جامعه جهانی برای مقابله با پدیده تغییرات آب و هوا اشاره کرد و اظهار داشت: جهان باید کارهای زیادی برای غلبه بر این معضل انجام دهد که اختصاص بوجه سالانه بالغ بر 100 میلیارد دلار یکی از راهکارهای اجتناب ناپذیر محسوب می‌شود.

نماینده نخست وزیر پاکستان در نشست مجازی تغییرات اقلیمی گفت: سهم این کشور از انتشار گازهای گلخانه‌ای کمتر از یک درصد است اما با این وجود به دلیل موقعیت جغرافیایی جز 10 کشور بزرگ آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی می‌باشد.

وی افزود: طی سال‌های اخیر تبعات تغییرات اقلیمی پیش روی یخچال‌های طبیعی در شمال پاکستان و تشدید دما در مناطق گرمسیر افزایش یافته جمعیت این کشور را به شدت تحت تاثیر قرار داده است.

گفتنی است، دولت پاکستان برای مقابله با پدیده تغییرات آب و هوا بنا بر ابتکار نخست وزیر این کشور، طرح کاشت سه و نیم میلیون نهال از شمال تا جنوب پاکستان را اجرا کرده است.

عمران‌خان در نظر دارد طرح درختکاری و جنگل‌کاری را تا سال 2023 به پایان برساند و تا آن زمان 10 میلیارد نهال درخت را در سراسر پاکستان بکارد.

طی سال‌های اخیر در نتیجه ده‌ها حادثه طبیعی نظیر سیل و زمین لرزه و همچنین تغییرات اقلیمی، میلیون‌ها هکتار جنگل و مناطق طبیعی پاکستان نابود شد و هم اکنون، تنها دو تا پنج درصد خاک پاکستان را مراتع و جنگل تشکیل می‌دهد.

آسیب پذیری شدید پاکستان در برابر تغییرات اقلیمی

گزارش خطرات بین المللی آب و هوا در سال 2020 حاکی از رتبه پنجم پاکستان بین کشورهای آسیب پذیر در برابر تغییرات اقلیمی است.

این گزارش حاکی است که پاکستان بین سال های 1378 تا 1397 شاهد 152 مورد تغییر شدید هوا بود که باعث خسارت اقتصادی 3.8 میلیارد دلاری و جان باختن نزدیک به هزار نفر شده است.

همچنین نتایج مطالعات هواشناسی یک موسسه آمریکایی نشان می دهد که پاکستان در میان پنج کشور دارای بالاترین میزان مرگ و میر ناشی از آلودگی هوا قرار دارد.

رسانه های پاکستان اخیرا گزارش مشترک موسسه تاثیرات سلامتی در آمریکا و دانشگاه بریتیش کلمبیا را درخصوص چالش و آلودگی هوا منتشر کرد.

براساس این گزارش، پس از چین، هند، اندونزی و بنگلادش؛ پاکستان به عنوان پنجمین کشور بزرگ در آسیا با داشتن بالاترین آمار مرگ و میر مردم ناشی از آلودگی هوا ارزیابی شده است.

به گزارش ایرنا، رهبران 40 کشور جهان، روزهای پنجشنبه و جمعه 23-22 آوریل (2 و 3 اردیبهشت)، مصادف با روز زمین، در نشست مجازی تغییرات اقلیمی که به میزبانی آمریکا، شرکت می کنند. این اجلاس به معنای بازگشت آمریکا به موضوع مبارزه با تغییرات آب و هوایی، پس از خروج دونالد ترامپ از توافق اقلیمی پاریس محسوب می شود.

*س_برچسب‌ها_س*