شنبه 3 آذر 1403

پایان ماجرای بخاری نفتی در 24 هزار مدرسه‌

وب‌گاه الف مشاهده در مرجع

جشن خداحافظی با بخاری نفتی از 24 هزار مدرسه کشور سرانجام برگزار شد.

به گزارش تسنیم، سرانجام جشن خداحافظی 24 هزار مدرسه کشور با بخاری نفتی در روز پنجشنبه 5 دی آن هم در قالب یک مراسم نمادین با حضور وزیر آموزش وپرورش برگزار شد.

پیش از این مسئولان آموزش و پرورش از سرپرست این وزارتخانه تا وزیر جدید و رئیس و معاونان سازمان نوسازی مدارس کشور، وعده خداحافظی مدارس با بخاری نفتی را در اول مهر داده بودند و حالا این وعده چند ماه بعد و در 5 دی ماه محقق شد.

25 هزار کلاس درس همچنان بخاری نفتی دارند

با این وجود هنوز 88 هزار کلاس درس کشور سیستم گرمایشی استاندارد ندارند و 25 هزار کلاس درس همچنان با بخاری نفتی گرم می‌شوند که مسئولان مربوطه علت آن را نداشتن علمک گاز می‌دانند.

مهراله رخشانی مهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور می‌گوید: 130هزار کلاس درس که سیستم گرمایشی استاندارد نداشتند هم‌اکنون به 88 هزار مورد رسیده است و از دی ماه سال گذشته تا هم‌اکنون سیستم گرمایشی 47 هزار کلاس درس را استاندارد کردیم که این کار با تزریق 570 میلیارد تومان از محل ردیف عوارض گاز به منظور نوسازی سیستم گرمایشی انجام شد.

البته مسئولان مربوطه براین باورند حذف تعدادی از بخاری‌های نفتی خارج از اراده آنهاست و مجبور به استفاده از این بخاری‌ها هستند چرا که گازکشی در برخی مناطق کشور انجام نشده است.

هر چند این موضوع پیش از این از سوی سید محمد بطحایی؛ وزیر سابق آموزش‌وپرورش به گونه‌ای دیگر مطرح شده بود، او پس از آتش‌سوزی بخاری نفتی مدرسه غیردولتی اسوه حسنه زاهدان در پاسخ به این سؤال که آیا حذف بخاری از مدارس از دستور کار دولت خارج شده است؟ گفته بود: این موضوع از دستور کار دولت خارج نشده است. در مواقعی که این حادثه تکرار می‌شود، افکارعمومی متاثر می‌شود ولی بعد از مدتی این موضوع فراموش می‌شود اما این موضوع همیشه در دستور کار ما هست ولی با توجه به اعتباری که دولت و آموزش دارد حذف بخاری از مدارس تا هفت، هشت سال دیگر ممکن نیست! مقدورات دولت و خزانه اجازه نمی دهد در 2 یا 3 سال آینده مشکل بخاری‌های غیرایمن را حل کنیم.

بیشترین تعداد بخاری‌های نفتی از آن مدارس سیستان‌وبلوچستان است از سوی دیگر در شهرهای تهران، قزوین، قم، همدان و یزد بخاری نفتی وجود ندارد.

البته هم‌اکنون رییس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور می‌گوید در سال 98 بودجه 570 میلیارد تومانی برای نوسازی سیستم گرمایشی مدارس داشتیم و امیدواریم در سال 99 این رقم به 800 میلیارد تومان برسد تا تمام سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی مدارس را استاندارد کنیم.

حال باید دید، آیا این اعتبار در سال 99 تزریق خواهد شد تا در نهایت پس از مدت‌ها دانش‌آموزان کشور که بیشتر آنها در مناطق محروم و روستایی هستند، در پناه سیستم گرمایشی استاندارد در آرامش و امنیت تحصیل کنند؟!