جمعه 18 آبان 1403

پایگاه امداد و نجات باقرآباد سنندج امسال به بهره‌برداری می‌رسد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
پایگاه امداد و نجات باقرآباد سنندج امسال به بهره‌برداری می‌رسد

سنندج - ایرنا - مدیر عامل جمعیت هلال احمر کردستان با اشاره به اینکه پروژه احداث پایگاه امداد و نجات جاده‌ای باقرآباد واقع در مسیر سنندج به دیواندره در حال حاضر 70 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، ابراز امیدواری کرد این پروژه تا پایان تابستان سال جاری آماده بهره برداری شود.

پیام جلالی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در مسیر سنندج به دیواندره پایگاه امدادی متعلق به جمعیت هلال احمر را نداشتیم اما به واسطه اهدای زمین از سوی یک خیر در این مسیر اقدام به احداث پایگاه امداد و نجات جاده‌ای باقرآباد کردیم.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته با بودجه 16 میلیارد ریال اقدام به احداث این پایگاه کردیم، افزود: تمامی این مبلغ تخصیص و هزینه شده و نیروها و امکانات لازم برای آن هم تامین شده است.

مدیر عامل جمعیت هلال احمر کردستان عنوان کرد: آشیانه بالگرد جمعیت هلال احمر کردستان از قبل در محل فرودگاه سنندج احداث شده بود اما به دلیل مشکلات اداری به ما تحویل داده نشده بود که با پیگیری‌های لازم از دی ماه سال گذشته توانستیم آن را تحویل بگیریم.

وی با بیان اینکه برای تجهیز آشیانه بالگرد یک خیر 500 میلون ریال کمک کرده است، ادامه داد: در حال حاضر بالگرد و کادر پروازی به صورت دایم در استان مستقر هستند.

جلالی به خدمات حمایتی هم اشاره و اضافه کرد: سال گذشته با کمک خیران بسته‌های بهداشتی به مبلغ شش میلیارد ریال و بسته‌های معیشتی به مبلغ هشت میلیارد ریال در استان توزیع شد.

ایجاد بانک امانات تجهیزات پزشکی در شهرهای کردستان

مدیر عامل جمعیت هلال احمر کردستان گفت: بانک امانات تجهیزات پزشکی همچون (ویلچر، عصا، کپسول اکسیژن) در تمامی شهرهای استان ایجاد شده که با کمک خیران یک میلیارد و 300 میلیون ریال نیز در این بخش هزینه شده است.

خیران سال گذشته بالغ بر 4 میلیارد و 891 میلیون ریال برای انجام 21 عنوان پروژه داوطلبی کمک کردند

وی انجام پروژه‌های داوطلبی را 21 مورد عنوان کرد که خیران در مقاطع مختلف بالغ بر چهار میلیارد و 891 میلیون ریال به این پروژه‌ها کمک کرده‌اند.

وی به پرداخت 2 میلیارد و 900 میلیون ریال مساعدت درمانی به مددجویان و بیماران خاص استان نیز اشاره و ادامه داد: از این میزان 2 میلیارد و 300 میلیون ریال را جمعیت هلال احمر و 600 میلیون ریال را خیران کمک کردند.

جلالی اعلام کرد: خیران همچنین برای ایجاد مرکز فیزیوتراپی و ارتوپدی فنی شهرستان سقز 2 میلیارد و 100 میلیون ریال کمک کردند که به زودی در این مرکز انواع دستگاه‌های تخصصی مستقر و راه اندازی می‌شود.

وی اضافه کرد: در مجموع سال گذشته برای این پروژه‌های حوزه داوطلبان، خیران 23 میلیارد و 391 میلیون ریال و جمعیت هلال احمر نیز 17 میلیارد و 630 میلیون ریال کمک کردند.

فعالیت 737 امدادگر سازماندهی شده در کردستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان گفت: در حال حاضر حاضر 737 امدادگر سازماندهی شده در استان مشغول به فعالیت هستند و در حوزه جوانان و داوطلبان نیز در مجموع حدود 10 هزار نفر فعالیت دارند.

وی گفت: این امدادگران در تیم‌های عملیاتی آموزش‌های تخصصی جاده‌ای، کوهستان، آواربرداری و سیلاب را گذرانده و در بخش‌های مختلف ساماندهی شده‌اند.

امدادرسانی به 2 هزار و 339 حادثه دیده در کردستان

جلالی عنوان کرد: سال گذشته امدادگران این جمعیت به 2 هزار و 339 نفر حادثه دیده در استان امدادرسانی کردند که از این تعداد 832 نفر مصدوم بودند.

وی به رهاسازی 78 نفر در حوادث جاده‌ای اشاره و ادامه داد: در این مدت 157 نفر به بیمارستان‌های سطح استان انتقال داده شده و 81 نفر هم فوت شدند.

4 هزار و 500 نفر در مرز باشماق مریوان غربالگری کرونا شدند

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به اینکه امسال طرح غربالگری کرونا در مبادی مرزی رسمی کل کشور به هلال احمر واگذار شد، ادامه داد: از 28 اسفندماه سال گذشته تیم بهداشتی جمعیت هلال احمر استان در مرز باشماق مریوان مستقر شده و تاکنون حدود چهار هزار و 500 نفر در این مرز غربالگری کرونا شدند.

اعضای جمعیت هلال احمر در مرز باشماق مریوان و سیرانبند بانه غربالگری کرونا انجام می‌دهند

وی با بیان اینکه از هفته گذشته غربالگری کرونا در مرز سیرابند بانه نیز به مجموعه وظایف ما اضافه شده است، افزود: از تمامی افرادی که قصد ورود به داخل کشور را دارند تست سریع گرفته می‌شود و در صورتی که مثبت باشد به شبکه بهداشت شهرستان تحویل داده می‌شوند.

توزیع 200 تخته چادر در مناطق زلزله زده مریوان

جلالی گفت: 17 فروردین ماه امسال زلزله‌ای به بزرگی 5.3 ریشتری حوالی مریوان را لرزاند که به محض اطلاع شش تیم ارزیاب جمعیت هلال احمر استان برای برآورد خسارت‌های احتمالی به منطقه اعزام شدند که هیچگونه خسارت جانی نداشت اما دیوار برخی از منازل دچار ترک خوردگی شده بود.

وی افزود: مدیریت بحران شهرستان مریوان پس از بازدید از این مناطق نیازمندی‌ها را اعلام کرد و ما بر این اساس حدود 200 تخته چادر را در این منطقه توزیع کردیم.

گرامیداشت هفته هلال احمر در کردستان

مدیرعامل جمعیت هلال احمر کردستان با اشاره به اینکه امسال به دلیل همه گیری ویروس کرونا برنامه‌های گرامیداشت هفته هلال احمر به شکل سال‌های گذشته برگزار نمی‌شود، اظهار داشت: برنامه‌های این هفته با شعار ملی " یک قرن خدمات داوطلبانه مقایسه نشدنی" برگزار می‌شود و هر روز هفته نیز شعار مختص به خود را دارد.

وی بازدید از خانه‌های هلال، افتتاح یک خانه هلال جدید در سطح استان، توزیع یک هزار بسته معیشتی، برگزاری مانور امداد و نجات و ارائه خدمات درمانی و توانبخشی با 50 درصد تخفیف را از جمله برنامه‌های گرامیداشت هفته هلال احمر در استان برشمرد.

جلالی با عنوان اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا در حال حاضر تعدادی از برنامه‌های جمعیت هلال احمر به ویژه در حوزه آموزش به صورت مجازی برگزار می‌شود، افزود: در این راستا دوره آموزشی «خبرنویسی، تکنیک‌های مصاحبه و گزارش نویسی» برای رابطین خبری اعضای هلال احمر سراسر کشور توسط روابط عمومی جمعیت استان به صورت آنلاین برگزار می‌شود که تاکنون 250 نفر در آن شرکت کرده‌اند.

23 پایگاه امداد و نجات ثابت و سیار در سطح استان کردستان فعال است که از این تعداد 13 پایگاه ثابت در محورهای مواصلاتی و 10 پایگاه پشتیبانی سیار در سطح شهرستان‌ها مستقر و آماده خدمات رسانی به حادثه دیدگان هستند.

هر ساله همزمان با هشت می مصادف با 18 اردیبهشت روز جهانی صلیب سرخ، هفته گرامیداشت هلال احمر در کشورمان آغاز می‌شود و تا 24 اردیبهشت ادامه دارد.

*س_برچسب‌ها_س*
پایگاه امداد و نجات باقرآباد سنندج امسال به بهره‌برداری می‌رسد 2